Postimerkkisaleihin futsalia pelaamaan

Juho Heiskanen
23.11.2018

ACE (Tampere) - AS Moon la 24.11 klo 17.00 Zenith (Helsinki) - AS Moon su 25.11 klo. 14.00

Taas on pari viikkoa saatu nollata harmitusta viime tuplareissusta, josta jäi lopulta luu käteen Turun&Rauman reissulta. Kärki karkailee, oma sijoitus alemmassa keskikastissa ja omassa pelissä vielä paljon tekemistä, joista ei vähäisempänä maalinteon rentouden puuttuminen/tehokkuus. Ei ihan parhaalta kuulosta? Onneksi kautta on pelattuna vasta kolmannes, ja tämän kauden Futsal-Ykkönen on jo nyt osoittanut olevansa ennakoitua tasaisempi. Sarjan kolmen kärjestä löytyy lähes kaikkien ennakkoraporttien vastaisesti FC Rauma 17p, PTU 15p ja MONKULAT 14p. Korostan, MONKULAT! Kaksi sarjanousijaa top3, okei. Vertailuksi sanottakoon, että sarjan kärkipäähän ennakoidut/forumeilla huudeltut Riemu ja Moon löytyvät sijoilta 4 ja 8, AS Moonin ja Zenithin ollessa pelin muita vähemmän pelanneena. Joten näistä lähtökohdista ajateltuna, tulevan vkl kaksi vieraspeliä kuulostavat kohtalaisen tärkeiltä kurssin kääntämisen suhteen.

La ACE Tampereella klo 17.00 (OTTELU TULEE STREAMATTUNA SUORANA YOUTUBESTA, LINKKI AS MOONIN FB:SSA)

Viime kauden kohtaamiset: Tampereella 2-2, Raahessa 4-2 Moonille

Lauantain otteluun lähdetään vieläkin pelaajiston suhteen haasteellisista lähtökohdista. Poissaolijoita on edelleen kentällisen verran, ja varsinkin alakerrasta puuttunee jätkiä. Onneksi Tampereen Tamppiareenan hidas matto ja ei mikään lentokentän kokoinen pelikenttä takaa sen, että varsinaiseksi juoksupeliksi tämä ottelu tuskin menee. ACE on alkukauden pisteautomaattina olon jälkeen ryhdistäytynyt, ja saanut teekkaripoppoonsa parempaan lentoon, vaikkakin viime kierroksella joutui taipumaan Kaustisella hirmuvireisen MONKULOIDEN vieraana 3-2. Edellisessä kotiottelussa kaatui kuitenkin Riemu 3-1, joten vaarallinen vastus on lauantaina edessä. Odotettavissa lienee vähämaalinen ottelu, kuten viime kaudenkin koitos meidän välillä. ACE on tehnyt sarjassa tähän mennessä vähiten maaleja (15), mutta ommissakaan ei ole soinut kuin suhteellisen vähän (20) siihen verraten, jos turpaan on tullut viisi kertaa seitsemästä. 

ACE:n riveistä vaarallisimpina miehinä nähtäneen viime kauden tapaan nopeajalkainen Neuvonen sekä Jumisko. ACE:n pelaajaringin laajuus tulee myös tuottamaan varmasti lauantaina haastetta Moonin suht kapealle pelaajaringille. Tarvittaessa pitää osata pelata tylsää ja rumaakin puolustustaistelua, jos tilanne sitä vaatii. Kova haaste lauantaina edessä, mutta hyvin treenatun 2vk jälkeen luotto on kova, että tästä käännetään kurssi nousuun! Ei muuta kuin seuraamaan ottelua youtubesta lauantaina!

 

Zenith Helsingissä, su klo 14.00

Viime kaudella: Helsingisä 4-3 Zenithille, Raahessa 7-5 Moonille

Sunnuntain otteluun saadaan näillä näkymin iloisesti vahvistusta Sievistä, kun ainakin Aleksi "Huljuttelija" Kylmälä tulee auttamaan kavereitaan. Myös Oulun turnauksessa Moonin mukana ollut, Sievissä pelaava,  Vilho Hannista on ollut puhetta, että Vilho tulisi sunnuntaina futsailemaan Herttoniemen helvetillisen paskalle postimerkille, jota kehtaavat futsalkentäksi kutsua. 

Zenith on aloittanut kautensa hienosti, vaikka viime kierroksilla pientä hiipumista onkin ollut ilmassa kun kaksi edellistä ottelua on päättynyt tappioihin (Riemulle vieraissa 5-3, ja kotona MONKULOILLE 0-2, jumalauta on MONKULAT liekeissä, kaikki muu kuin liiganousu pettymys Kaustisen fanilaumalle?). Zenith on läpi vuosien ollut Herttoniemen kentällään vaikea kaadettava, ja viime kauden farssi Moonin osalta on hyvässä muistissa. Silloin ei pelillisesti päästy juuri mihinkään, mutta silti olisi voinut paskallakin pelillä pisteitä matkaan saada. Tätä lähdetään korjaamaan tänä viikonloppuna. Nämä on vain pelejä, jotka pitää napsia jos todella kärjessä meinataan yrittää olla kauden lopussa. Zenithin pelaajistosta löytyy useampaa merkattavaa pelaajaa, jotka valmentaja Hämeenkorpi satavarmasti käy läpi seittemässä ottelupalaverissaan lauantain-sunnuntaina ajomatkoilla Raahe-Tampere-Hämeenlinna-Helsinki. Tätä ottelua ei streamina tule, koska ei sinne juuri katsojiakaan mahdu seinän vierelle, kameroista saatana puhumattakaan :D Mutta se hassutteluista, koitetaan napsia vkl peleistä pisteitä, ettei tarvi aivan hävetä omaa tekemistään taas viikko tolkulla.