Yhteen pisteeseen tyytyminen Tampereen&Helsingin reissulta

Juho Heiskanen
26.11.2018

ACE - AS Moon 2-2 (1-2), Zenith - AS Moon 4-3 (3-2)

Hyvästä taistelusta ja varsin ok pelillisistäkin otteista huolimatta, oli AS Moonin tyytyminen lähes tyhjältä tuntuvaan yhteen tasuripisteeseen ACE:n ja Zenithin kohtaamisista. Lauantaina Tampereen Tamppiareenalla väännettiin varsin kiihkeäkin taistelu ACE:n kanssa, jossa kummallakin oli tonttinsa kolmen pisteen riistämiseen. AS Moon sai otteluun toivonsa alun, kun Hämeenkorpi sijoitti kärkkärillä oikeaan alakulmaan 0-1 johdon jo 3min kohdilla. ACE sai varsin onnekkaan tasoituksen pari minuuttia myöhemmin, kun suoraan kulmapisteeltä kiskaistu kuti etutolppaa kohti kimposi Moonin Heiskasen pohkeen kautta omiin 1-1. Poissaolojen ja muutaman kovankin flunssan alaisena pelanneen Moonilaisen johdosta taktiikka lauantaille oli selkeä: hienoudet tarvittaessa pois, riskit minimiin ja prässääminen jätettiin korkeintaan puoleen kenttään. Tämä tuottikin ihan hyvin tulosta, eikä ACE suuremmille tonteille avausjaksolla päässyt. Moon siirtyi ennen taukoa vielä kivasti 1-2 taukojohtoon, kun Uusitalon syötöstä Määttä pääsi tinttaamaan keskisektorilta maskin takaa pallon alakulmaan. 

Toinen tauko mentiin hieman enemmän päästä päähän. ACE iski pelin 2-2 tasoihin, taas kulmasta. Tällä kertaa perus pudotus ja kuti -> kimmoke Seikkalan jalasta roikkuna yli Junnun takakulmaan. Tämän jälkeen toisella jaksolla meille muutamat ok tontit iskeä 2-3, esim Knuutisen liukumiset takatolpilta ei tuottanut valitettavasti vielä maalia sekä Seikkala&Arolakin olivat ahneella päällä ylhäällä haastamassa. Loppua kohden kun ei palkintoa paikoista irronnut, alkoi myös kotijoukkue päästä omiin tontteihinsa ja peli menikin vauhdikkaammaksi/vähemmän kontrollissa olevaksi, jota me ei lähtökohtaisesti haluttu. Viimeisillä minuuteilla ACE:lle loistava tontti iskeä peli 3-2, mutta Vähäkangas otti yhden kauden hienoimmista torjunnoista tuplana kiinni ja varmisti tasuripisteen Moonille. Tiukka vääntö etukäteen vaikeista lähtökohdista, ja kotonaan varsin vauhdikkaasti pelaavasta ACE:sta. Joten täysin pettyneinä ei Tamppiareenalla pukukopissa masenneltu. Siitä sitten Hämeenlinnaan parantelemaan oloja ja valmistautumaan sunnuntain Zenith matsiin yhtä vaikealla vieraskentällä.

 

Zenith matsiin saatiin Sievistä Vilho Hanni ja liigassa hyvään lentoon päässyt Kylmälän Aleksi sekä pokeripöytään että kakkoskenttään tuomaan juonikkuutta. Tähän peliin lähdettiin täysin erilaisella taktiikalla kuin lauantaina: vastustajan pelin avaaminen scoutattiin ja pyrittiin iskemään siihen tarpeeksi ylhäällä kiinni omilla keinoilla. Omaan pelaamiseen napsu nopeutta lisää pallon kanssa ja eikun peli käyntiin. Sunnuntainakin saatiin hyvä alku peliin: Zenith taisi päästä Moonin kenttäpuoliskolle ekan 5min aikana aikaiailla kerran pari, ja pian nähtiinkin 0-1 maali kun Knuutinen sai putata takatolpilta pallon sisään hyvän kuvion päätteeksi. Sitten iskikin Zenithin kuumin mies Yaghoubi: pystysyöttö maalin edessä Määtän vartioinnissa tsipillä haltuun ylös, saksari ja pallo maaliin 1-1. Hieno maali (löytyy Zenith Myllypuron somekanavilta, jos jotakuta kinostelee). Ja kohta pamahti toisen kerran puskista. Suoraviivainen hyökkäys Zenithiltä ja Al-Itawa siirsi pallon ohi Vähäkankaan 2-1. (Tarkemmin ei nettivastaava tätä maalia nyt muista. Lienee unohtunut tonne Helsinki-Raahe välille. Joku niistä Zenithin viidestä-kuudesta ekajakson laukauksesta se kuitenkin on pakko olla.) Anyways näin oli alkuminuuttien hyvä pallonhallinta ja pelin kontrollointi niin vai napsunut siihen, että oltiin ottamassa dunkkuun 1-2. Jännä homma.

Tästä huolimatta oma peli jatkui tämänkin jälkeen vielä vallan hyvin. Palloa pidettiin ja tarkoituksella mahdollisimman rauhallisiakin hyökkäyksiä ilman turhaa häseltämistä. 11min kohdilla Seikkala ja Määttä pelattiin vastustajan "boksissa" kahdestaan vapaaksi ja Zenithin Stefan Petrescu juoksi Seikkalan nurin selän puolelta. Moonin penkki huusi punaista, Zenithin penkki huusi tilanteesta jotakin?, ja tuomari murjaisi lopullisen päätöksen: pallo ansaitusti pilkulle, Petresculle vähintään ansaitusti keltainen. Kylmälä sijoitti 6m varmasti sisään ja Moon 2-2 tasoihin. Ja osa voikin jo arvata mitä sitten seuras. Vois melkeen kopsata koko kauden peleistä raporteista saman virren, oman maalin jälkeen minuutti ja pallo on omissa. Zenithille vapari, ja Yaghoubi pommitti tarkan kudin takakulmaan. Tauolle 3-2 tappiolla, hieman ironisesti, jos kokonaisuutta ajattelee. Varsin viihdyttävä avausjakso kuitenkin varmasti katsojillekin (tässä vaiheessa kiitosta Helsingin AS Moonin porukalle, hyvin oli tukea katsomossa ja täyttämässä Herttoniemen hallia). 

Toinen jakso oli vähän samankaltainen kuin myös Tampereella. Kotijoukkueelle avautui avausjaksoa verraten parempia paikkoja, osittain Moonin rohkeamman hyökkäämisen johdosta hyvillä vastahyökkäyksillä, joihin Zenith pääsi muutamaan otteeseen miesylivoimin kontraamaan. Zenithin raporttien mukaan kontrolli siirtyi AS Moonin alun jälkeen kotijoukkueelle, noh, siitä voidaan olla sitten kai sovitusti eri mieltä. Aina kai näitä sitten liian omien lasien läpi analysoidaan. 4-2 osuma heilahti kuitenkin Zenithille jakson alkuvaiheilla, tulikuuman Yaghoubin kruunatessa hatullisensa. Taas tyylikäs vääntö Määtän kanssa, pieni kääntö sivulle ja terävä kääntökuti josta pallo takatolpan kautta yläkulmaan. Nice ja hattua päästä. Seuraavat 6-7min ilman merkintöjä, tiukkaa taistelua ja molemmille hyökkäyksissä hyviä "aihioita" ilman maaleja. Jossain vaiheessa Yaghoubi ja Hämeenkorpi tuomariston mukaan jälkipelasivat molemmille kortit mieheen. Tästä 5min eteenpäin niin Hämppä joutui rikkomaan samaa miestä toistamiseen pahassa vastahyökkäyksessä ja ulosajo. Moonin kolmikko piti maalinsa puhtaana, osin taistellen, osin tuurilla ja osin Zenithin tuhnuillessa ohi puoli tyhjän maalin. Vikalle 3-4min liivimies käyttöön ja viimeinen rutistus. Ensin ei saatu takatolpille aivan syöttöä jalkaan tai ohjausta sisään, mutta lopulta 38min Knuutinen suti väkisin pelin 3-4 Alkun syötöstä. Viimeiselle minuutille vielä paine kertaalleen Zenithin päätyyn, parhaimpana paikkana viime sekunneilla Arolalle pistopallo maalin eteen vauhtiin, pallo haltuun ja moke vastassa, mutta kääntökuti jäi piippuun/lopulta oman perseen alle, ja ei maalia. Zenithille 4-3 voitto ja varmasti maistuvat 3p. Onnittelut heille rehdisti siitä.

AS Moon pitkälle kotimatkalle kuuden halutun sarjapisteen sijasta yksi taskussa. Taas ei auta muuta kuin suunnata työnteon kautta viikon treeneihin, sekä kohti lauantain kotiottelua sarjakärki PTU:ta vastaan. Siinä on taas uusi näytön paikka ja kirittävää sarjataulukossa. Kova vastus tulossa vastaan, sarjanousijana porilaiset aloittaneet kautensa loistavasti. Ei tässä kykene päätä persiiseen työntämään vaikka vaikeaa onkin. Mielellään jätettäisiin pelien kertaamiset välistä ja jossittelut sikseen kun taas pomppi vastustajalle ja ei vain itselle maistu, ja sieltä ne perhana ohi tulivat. Mutta tämmöstä tämä futsal joskus on, maistuupahan voittaminen sitten joskus taas kivalle. Eiköhän se sieltä tule vielä. Nytkin oli vkl oikeinkin hyviä otteita peleissä nähtävillä, tulosta pitäisi vain saada taululle helpommin aikaan ja omissa nopeat kuittaukset pois. Pieni tuurikin olisi tässä vaiheessa kautta "ihan jees", vaikka ei näitä sarjoja tuurilla seilatakaan. Mut ny ensi viikkoon ja kohti uusia haasteita!

ACE-AS Moon ottelu nähtävissä TÄSSÄ