Vakuuttavalla esityksellä joulutauolle

17.12.2018

AS Moon - Riverball 6-0 (3-0)

AS Moon nappasi lauantaina nousukuntonsa mukaisesti kolmannen perättäisen voiton, kun edellisten PTU ja Loiske voittojen perään kaatui Joensuun Riverball vakuuttavan esityksen jälkeen 6-0. Numerot lähinnä mairittelevat vierasjoukkuetta, joka oli valmentaja Juha-Matti Ryynäsenkin sanoja mukaillen "aika mankelissa" läpi 40min. Vierasjoukkueen parhaana palkittu maalivahti Jonas Eskman ja maalin kehikot pitivät numerot lopulta varsin siedettävinä.

AS Moon pääsi pitkästä aikaa otteluun aika ihanteellisella kokoonpanollaan, kun listoilla oli lähes kolme kentällistä jätkiä. Peliä pyöritettiin kuitenkin viime minuuteille asti tasaisesti kahdella kentällä, ja molemmat kentät esiintyivätkin ottelussa kevyellä jalalla. Avausjakson osumista vastasi tehokkaalla päällä ollut ykköskenttä: Keinänen painoi vasurilla ensin 1-0 9min kohdilla ja osui toistamiseen viitisen minuuttia myöhemmin.  Taukonumerot 3-0 nosti paluupallosta Timi Knuutinen. Riverballin ainoat kudit tulivat lähinnä avausminuuteilla parista terävästä vastahyökkäyksestä, mutta Janne Vähäkangas otti varmat jalkatorjunnat ja piti numerot tällöin 0-0. Kakkoskenttä jäi avausjaksolla tehoitta, vaikka maalin edustalla Ville Määttä meinasi muutamaan otteeseen mörkömaisesti rynniä palloa sisään sekä Hannes Seikkalan hyvät 1vs1 haastot olivat läpi jakson vaarallisen tuntuisia.

Toisella jaksolla peli paketoitiin varsin nopeasti. 24min kohdilla Määttä sai kakksokentänkin kuparisen rikki tintatsen pallon parista metristä yläkulmaan. Tästä pari minuuttia eteenpäin ja Riverballin puolustus ohjasi pallon omiin 5-0. Tämän jälkeen kolisi useamman kerran kehikoissa, kunnes 6-0 osuman iski Seikkala. Hanelle samalla taisi olla koko 2018 uirheilukauden avausosuma futiskausi yhteen laskettuna? Tuuletuksessa vapautui ripaus helpotusta! Lisäosumia ei 189 lukuinen kotiyleisö enää saanut kokea, mutta kliiniset 3p kuitenkin Raaheen joka oli ottelussa se tärkein lähtökohta, jotta voitiin hyvillä mielin lähteä paketoimaan syyskierrosta saunaillan puolelle. Nyt parisen viikkoa peleistä taukoa, jonka jälkeen mennään erittäin jännissä merkeissä kohti kevätkierrosta. 6p kärkijengiä Raumaa jäljessä, joten kaikki on vielä mahdollista. Tauon jälkeen koittaa heti kova haaste, kun tuplareissulla kohdataan Liikunnan Riemu Jyväskylässä ja EBK Espoossa. Kotiparketilla tavataan seuraavan kerran vasta 12.1 kun loistavasti syyskierroksella esiintynyt ja meille aina rakas Monkulat tulee Kaustiselta vierailulle. Mutta sitä ennen, hyviä jouluja kaikille seuraajille!

Ottelu kokonaisuudessaan katsottavissa TÄSTÄ

Ottelun pöytäkirja TÄSSÄ