Vuosi 2019 käyntiin vierastuplalla

4.1.2019

La Riemu - AS Moon 18.30 Su EBK - AS Moon 14.20

Näin on parisen viikkoa taukoa futsalista pidetty pelien puolesta ja joululomia kerennyt itse kukin viettää. AS Moon on palannut parketille jo tapaninpäivänä, osa kevyellä jalalla ja osa vähemmän kevyellä! Treenattu kuitenkin on tässä joululoman vieton keskelläkin, ja varsinkin kuluneena viikkona on katseet olleet jo tiukasti viikonlopun kovassa rupistuksessa, eli Jyväskylän & Espoon vierailussa. AS Moon saa viikonlopun otteluihin näillä näkymin 1+10 vahvuisen miehistön, ellei viimeisissä treeneissä tule mitään takapakkia. Hyvillä mielin pystytää siis reissuun lähtemään ja tavoitteeksi pisteiden haut molemmista kotiluolista.

La Riemu (Jyväskylä) klo 18.30

Edelliset 2 ottelua: EBK - Riemu 3-5, FC Rauma-Riemu 3-5

Lauantaina koittaa Moonille heti toisen kierroksen ensimmäisessä ottelussa kova kanto kaadettavaksi. Ennen kauden alkua noin 95% Ykköstä seuraavista ennakoi tätä kaksikkoa sarjan kärkikaksikoiksi ja taisteluun liiganoususta. Molempien alkukausi alkoi kuitenkin tuskaisesti ja voitot kiersivät molempia joukkueita. Kohti joulutaukoa ja kauden puoltaväliä molemmat ovat kuitenkin saaneet voittosarakkeet nakuttamaan ja pisteitä on alkanut kertyä. Riemulta kovin näyttö oli ennen joulutakoa haettu 3-5 vierasvoitto sarjan kärkipelissä Raumalta.

Riemu löytyykin tällä hetkellä sarjan 2.sijalta 22 pisteellään. Eroa kärjessä olevaan FC Raumaan on yksi piste, ja Rauma on myös pelannut jo 12 ottelua eli yhden Riemua enemmän. AS Moonin pistesarake näyttää myöskin 11 ottelun jälkeen 17 pistettä. Eroa sarjakärkeen ei ole "kuin" 5 pistettä, mutta erittäin tiukassa sarjan kärkipäässä sillä irtoaa vasta 8.sija, vaikkakin useampi yläpuolella olevista joukkueista onkin pelannut Rauman tapaan yhden ottelun enemmän kuin raahelaiset.

AS Moonin ja Riemun ensimmäinen kohtaaminen sarjan avauskierroksella päättyi trillerimäisen ottelun jälkeen AS Moonin voittoon 6-5 (5-4). Kummankaan peli ei avauskierrokselle tyypillisesti silloin vielä kovin kaunista ollut, mutta taistelua kentällä nähtiin yllin kyllin. Odotettavissa onkin lauantaina varmasti kiihkeä ja toivottavasti myös tasaisen tasokas futsal-ottelu. Molemmille tärkeät sarjapisteet jaossa sarjan nousutaistelun kannalta, vaikkakin avauskierros jo sen osoitti että nousijoita ja tippujia ei vielä kyetä huutelemaan ennekuin aivan viimeiset pisteet on sarjassa jaettu.

Miten AS Moonin alakerta saa vartioitua tulivoimaa omaavat Riemun ykköstykit: Forrström, Fagerström, Kemppainen (kaikilla 7 osumaa)? Kykeneekö Riemu pitämään kurissa AS Moonin ykköskentän, joka on alkanut nakuttamaan tehoja laajalla rintamalla kauden edetessä? Dominoiko Ville Määttä tälläkin kertaa maalinedustalla, kuten avauskierroksen ottelussa? Millainen hulina saadaan Monnarille Riemun faniporukan kautta, onko faniporukka glory huntereita ja hylännyt joukkueen liigasta tippumisen jälkeen, vai vieläkö löytyy liehuvia lippuja myös Ykkösen tasolle? Kaikki nämä selviää ehkäpä lauantaina klo 18.30, ja ottelu tod.näk myös streamataan suorana Riemun toimesta. Tästä ilmoitellaan fb-kanavalle sitten tarvittaessa lähemmin!

Su EBK (Espoo) - AS Moon klo 14.20

Edelliset 2 ottelua: EBK-Riemu 3-5, Monkulat - EBK 5-2

Lauantain pelin jälkeen AS Moon lepäilee Chekkosen kotikylässä Lahdessa, josta sitten siirrytään sianpieremän aikaan kohti Espoon kermaper...taiteiljoita vastaan. EBK/FS on sarjanousijana tullut häpeilemättä ja isoista ovista Futsal-Ykköseen. Avauskohtaamisessa Raahessa, joka päättyi Moonin tiukkaan 3-1 (1-0) voittoon, nähtiin että espoolaiskaravaani kykenee pääkopan pitäessä hyviinkin otteisiin. Paha takaisku joukkueelle tuli kuitenkin kauden avauspuolikkaalla, kun joukkueen ehkäpä niihin järkevimpiin/vähemmän kiehuviin pelaajiin kuuluva pelaaja-valmentaja Pyry Korhonen joutui telakalle. Antti Korhonen on sitten maaleillaan (hienot 15 osumaa avauspuolikkaaseen) kyennyt kannattelemaan EBK:ta pistetaisteluissa, ja EBK löytyy tällä hetkellä 12 pisteellään 10.sijalta, muutamat pisteet Loisketta ja Riverballia edellä.

EBK:n määritteleminen/kuvailu joukkueena on hieman haastavaa. Koskaan ei oikein tiedä mitä sieltä tulee. Maalivahtipeli oli ainakin Raahessa kyseisessä ottelussa loistavaa Nevzat Mustafan toimesta. Hyökkäyspäässä tehoista ovat vastanneet lähinnä Korhonen&Leo Rautiainen. Huonointa kuvaa joukkueesta esittivät esim. ennen joulutaukoa Monkuloita vastaan pelatussa ottelussa kakkoskorin jätkät, enempää nimiin menemättä. Oudon tuntuisia haastamisia alimpana miehenä ja väärissä paikoissa, siitä pallonmenetykset eikä mitään mielenkiintoa puolustamiseen ja pallo kohta omissa. Loppuun vielä pelin loppua kohden sipulin kiehuminen ja maistaminen Kaustisen lapsiyleisön edessä ja punaisilla korteilla katsomoon. Tunnetta on ihan hyvä olla peleissä, mutta EBK:n osalta nämä tuntuvat hieman kiehuvan otteluissa yli. Taitoa joukkueessa on ihan tarpeeksi, että sarjassa pitäisi säilyä, mielenkiintoinen ottelu senkin edestä sunnuntaina vastassa, että millainen EBK sieltä tänään tulee vastaan. Helppo ottelu ei varmasti ole Moonille.

Löytyykö EBK:lta muita miehiä kannattelemaan seuraa, kuin Korhonen ja maalivahti Mustafa? Pysyykö EBK rikkomatta AS Moonin perässä? Montako keltaista heiluu tässä varmastikin tunnekuumassa ottelussa? Miten Hämeenkorven ja Knuutisen sipuli, kestääkö espoolaisten puristuksessa? Onko 2019 vihdoin Sheriffin vuosi? Miten Kai Paakkari selviää tuplareissusta, kun on alkukauden tehnyt lähinnä tehtaalla töitä vieraspelien osalta? Kellä kulkee kortti bussissa, mitä joukkueenjohtaja Remahl keksii taas kokin yllätyksenä joukkueen ruokalistalle? Nämä nähdään ehkä viimeistään sunnuntain aikana. Streamausta tuskin Espoosta tulee, sipulin käry sieltä vain höyryäis ruutuun.. Nyt treeneihin ja kohti kuumaa moottoritietä!