Naminamia mahan täydeltä vkl etelänreissulta

Juho Heiskanen
7.1.2019

Riemu - AS Moon 2-6 (1-3) EBK - AS Moon 2-5 (0-4)

La 5.1.2019 Riemu - AS Moon 2-6 (1-3)

Ottelu katsottavissa kokonaisuudessaan TÄSTÄ

Lähtökohdat lauantain kärkipään porukoiden taistelulle oli maukas. Molemmat olivat saaneet jalkeille erittäin iskukykyiset kokoonpanot ja jaossa oli erittäin tärkeät pisteet varsinkin raahelaisille, taistelussa kohti sarjan kärkisijoja. Loistavasta Monnarin kentästä ja puitteista huolimatta, #riemuperhe oli jäänyt kyllä ottelusta istumaan aivan jonnekin muualle, kuin Riemun tukijoukoiksi katsomoon. Paikalla oli n. 50 katsojaa, tästäkin reippaat 10 AS Moonin tukijoita. Hurmosta ei katsomoon Jyväskylän ylpeys saanut, eikä se kyllä kentälläkään lähelle pisteitä ottelussa päässyt.

Avausjakson alkuun painottui Riemun momentumit. AS Moonin pitkähkö ajomatka poikkeuksellisesti pelipäivään sijoittuen, tuntui ensimmäiset 5min pohkeissa. Riemu tuli kovalla jalalla ylhäältä asti päälle ja pääsi ensimmäisiin selkeisiin maalipaikkoihin. Maalilla Junnu-Vähäkangas oli kuitenkin mies paikallaan kuten koko vkl ajan, eikä antanut Riemun pommien haitata työskentelyä. Avausosumalle Junnukaan ei voinut mitään: Riemulle rajapotku läheltä kulmaa, Moonin puolelta turhaa protestointia muurin asettelun sijaan ja tämän hyödynsi Leevi Kemppainen tarjoillen takatolpalle juosseelle Jonne Forsströmille palloa lapikkaaseen: 1-0 4min kohdilla. Tämän jälkeen Riemu taisi kertaalleen osua tolppaan, kunnes AS Moon sai jalat toimimaan taktiikan ohella. Vähitellen peli siirtyi tasaisemmaksi, ja siitä vähitellen Moonin pitempien hyökkäysten puolelle.

11min kohdalla vihdoin heilahti Riemu-maalivahti Muhosen selän takana. Keinäsen kulma "luupaten" sovitulle tontille Pataselle, jolta heilahti vasurin volley semmoisella kauneudella yläkulmaan, että ottelun selostuskaksikollakin taisi valahtaa touhutippaa yläparvella lahkeeseen (maali nähtävissä youtuben otteluvideolta ajassa 40:38 kohdilta). Seuraavat kolmisen minuuttia oli lopulta pelin käännekohta. Ensin Riemu sai survottua heti tasoituksen jälkeen pallon maaliin, mutta tuomarikokouksen jälkeen tuli oikea päätös: Kemppainen oli saanut pallon maaliin käden avustuksella ja tuloksena ainoastaan keltainen kortti. Tästä hetkinen eteenpäin ja Moon siirtyi ottelussa johtoon: Uusitalolta mainio parallel-syöttö pystyyn Knuutiselle joka tinttasi tarkasti takakulmaan. 50 vieraskatsojasta ainoana psyykannut eläkeläinenkin hiljeni Knuutisen kättely-yrityksille maalin tuuletuksissa. 1-3 taukojohdon turvasi sitten 16min kohdilla Mehu-Keinänen, kun ensin pari kertaa rajapotkuista mies oli ensin tinttailut muuriin kunnes lopulta pallo pamahti takakulmaan. Tuuletuksena oli oppia haettu Heiskasen lopputreenien loppujoogien #namaste-viboista. Selostuskaksikkokin taisi Markoa kehua useammilla hellyyttelykohteliaisuuksilla, joita mies myös koko vkl ajan taisi hekumoiden muulle joukkueelle mainostaa. 

Toisen tauon alkuun Moon alkoi paketoimaan kliinisesti ottelua, kun heti 22min kohdilla Keitsu osui toistamiseen vieden Moonin 1-4 karkuun. Timiltä loistava pallonriisto keskialueella ja 2vs1 hyökkäyksestä syöttö Keitsulle takatolpalle ja sijoitus matalana alakulmaan. Toisella jaksolla Riemu teki kaikkensa saadakseen lisäosumia, mutta Vähäkangas otti useamman tärkeän kopin, ollenkin lopulta Moonilta palkittu pelaaja. Ja ku ei kotijoukkueelle kavennuksen maistuneet, niin lopulta myös Raahen Hasselhoff-Jässikkä-Ville Määtän johtamalle kakkoskentälle saatiin Moonilta onnistumisia. Kai Paakkari pääsi puolustajilta karkuun ja kiersi maltilla maalivahdin viereen ja tökkäsi alta sisään 1-5. Lopuille minuuteille Riemu otti vielä liivimiehen käyttöön ja saikin Forsströmin hienolla pommilla kavennettua 2-5. Lopulliset 2-6 numerot Knuutinen vielä roikotti tyhjiin ja näin oli maukas ja selkeä vierasvoitto haettu kovalta vastustajalta Jyväskylästä!

Ottelun tilastot TÄSSÄ

 

EBK/FS - AS Moon 2-5 (0-4)

Lahdessa vietetyn yön jälkeen kurvailtiin sunnuntaina kohti Espoon Otinmäen isoa parkettia. Osa oli aamukahvien ja energiajuomien perusteella saattanut valvoa yön kendomatseja, mutta ainakin perillä suoritettujen alkulämpimien, eli pihakoristen jälkeen jokainen oli herännyt sunnuntain taistelua varten. Vastaan asteli edellisenä päivänä Torniolle maalikilpailun 5-6 hävinnyt EBK. Moon lähti otteluun täysin samalla kokoonpanolla kuin Riemuakin vastaan, EBK:n kokoonpanosta löytyi laajuutta kahden kentällisen verran.

AS Moonin taktiikka ottelua kohden onnistui ensimmäisellä jaksolla lähes täydellisesti. Vastustajan pelityyli ja heikkoudet oli scoutattu ja niihin iskettiin tylysti kiinni. Ensimmäiset 5-6min mentiin vielä kohtalaisen tasaisesti, EBK:nkin saadessa parit hyökkäyspyöritykset raahelaisten päätyyn. Erittäin pitkällä parketilla pelatessa tilaa alkoi syntyä kentälle, jos joku pelaajista hieman unohti oman tonttinsa. Antti Uusitalo päätti näyttää lopulta Moonin jätkille maalintekoon kliinisyyttä ja pääsi iskemään muutamasta metristä keskisektorilta pallon väkisin sisään 0-1. 9min kohdilla Vähäkangas näytti torjuntataitojen lisäksi myös pelinavaamisen kehittymistä: loistava heitto ylhäälle juosseelle Paakkarille niukinnaukin pakin pään yli, Kaitsulta käännös ja sijoitus ohi EBK:n maalivahti Meriluodon 0-2. EBK:n kavennusmahdollisuudet saatiin minimoitua varsin hyvin. Ennakkoon vaaralliseksi tiedetty Antti Korhonen hiljennettiin tarkalla vartionnilla ja varsinkin vetoja blokattiin läpi pelin varsin kurinalaisesti. Kauempaa lähteneet vedot tuntuivat espoolaisilla karkaavan kohti mainoksia. Moon karkasi ratkaisevasti karkuun kahdella nopealla maalilla 15min kohdalla. Ensin osui Uusitalo samoilta tonteilta kuin ensimmäisessäkin maalissa, kun Keinänen-Knuutinen ei 3vs1 hyökkäyksessä ollut ensin saanut ratkaisua maaliin. Tästä muutama sekunti ja nyt osui Knuutinen, varma sijoitus taas ylivoimahyökkäyksen päätteeksi sisään. Tauolle selkeässä 0-4 johdossa.

Toiselle jaksolle tultiin rennolla mutta ainakin alkuun vielä tarpeeksi terävälläkin otteella. EBK muovasi hieman ketjujaan, ja löi ns. kaikki munat yhteen kenttään. Tulosta ei tullut, ja sitten alkoi turhautuminen kenties purkautua pallonmenetysten jälkeen, kun 4 rikettä heilahti 7min sisällä. Pari kertaa muutamalla jätkällä heilahti hieman turhankin idioottimaisia liukutaklauksia takaapäin, onneksi ei aivan nilkoille/akillesjänteille asti. Ihmetystä herätti Moonin penkillä lähinnä valmennuksen/taustojen läpsyttelyt selkään näille jätkille, että hyvähyvä, lisää vaan. Mutta jokin tyylillään! 1-kenttä oli keskenään hieman jutellut, että Uusitalolle tarjoillaan se hattutemppu tohon jakson alkuun. Ensimmäinen paikka kariutui Meriluodon loistavaan syöksypelastukseen, kun Uusitalolla oli jo puolimaalia tyhjänä. 28 ja 31min kohdalla se olikin EBK joka kavensi pelin nopeasti 2-4. EBK:n pelityylille ominaisesti palloa pivotille ja nopeasti mukaan seinäjätölle. Tällä kertaa Moonilta pehmeää käsienkäyttöä puolustaessa ja jalalla jäljessä. Täten kaksi aika identtistä seinäsyöttöä kaverille ja varmat kudit ohi Vähäkankaan. Maalintekijöinä EBK:lta Zaknoun ja maalitykki Korhonen.

Samalla Hämeenkorpi otti fiksusti aikalisän ja korosti puolustuspeliin tietyt asiat vikalle 10min ajalle. EBK ei lopulta liivipelaamisesta huolimatta liian lähelle 3-4 kavennusta päässyt ja Moon kykeni peruspuolustamisella pelaamaan kelloa vähitellen pois. Viides rike oli soinut jossain välissä, mutta kuudetta saatiin odotella yllättävänkin kauan. Paakkari naulasi ensin pelin 2-5 tyhjiin, ja viimeisellä minuutilla Uusitalolle tarjottiin hattutempun paikkaa 10m pilkulta, ei maistunut tällä kertaa. Pisteet mukaan 2-5 voitolla, vaikkakin hieman nihkeällä toisella jaksolla. Tavoite eli 6p viikonlopulta ja nousua sarjataulukossa saatiin aikaan, ja rennoin mielin ajeltiin sitten kohti pohjoista yötämyöten.

Ensi lauantaina klo 15.00 sitten panokset senkun nousevat. Vastaan astelee lähes derbymäisesti tunteikkaassa ottelussa rakas Monkulat vastaan Kaustiselta. Monkulat taipui sunnuntaina Riemulle kotiyleisön edessä ja tippui samalla erittäin tasaisessa sarjassa 6.sijalle 2p Moonia perässä. AS Moon löytyy tällä hetkellä sarjassa 4.sijalla, 2p sarjaa johtavaa Riemua jäljessä. Kaustiselta pamahtaa pomminvarmasti faniporukkaa Liikuntahallille, liekö rumpuryhmineen,työtakkeineen ja haitarit olalla. Avauskierroksella taivuttiin 3-3 tasuriin Kaustisella, nyt on tarkoitus palata arkijärjestykseen viime vuosien tapaan, eli kyykyttää Monkuloita lattiaan! Ottelutapahtumasta lisää lähipäivinä, nyt jo kalenteriin ylös että lauantaina täyttyy liikuntahalli, ja siellä ollaan jokainen paikalla huutamassa Moon voittoon!