Tornio parempi Pohjoisen Derbyssä

Juho Heiskanen
26.1.2019

ToPV - AS Moon 5-2 (4-0)

Kyllä tänään piti myöntää, että ToPV oli parempi. 5-2 (4-0) pataan ja pahimmillaan 5-muna tappiolla ei jätä selittelyjä kummemmin.

Avausjakson 4-0 numerot oli rumat, sitä ei käy kiistäminen. 18sekunnin kohdalla syntynyt 1-0 osuma Huhtiniemen kovasta kaukokudista sai Tornion laadukkaan jengin liekkeihin ja useammassa tilanteessa tunnuttiin olevan jalalla täysin unessa. Omat paikat kolahti kertaalleen tolppaan ja muutaman kerran vastustajan molarin hyviin torjuntoihin kuten alla olevasta Meri-Lapin Urheilun hyvästä ottelukoosteesta voi kertailla. Itselle ei maistunut, ja ToPV iski tylysti omista tonteista hienoja maaleja.

Toiselle jaksolle lähdettiin parantamaan, mutta se kiri meinasi tyrehtyä muutaman ok vaihdon jälkeen syntyneeseen kylmään kuittiin, kun Tornio iski jo 5-0 johtoon. Puolet katsomosta täyttäneen vieraskannattajajoukon lohduksi sentään Teme Aittola kaunisteli kahdella osumalla numeroita pienemmäksi, mutta sen lähemmäksi pisteitä ei kyllä tänään rehellisesti päästy. ToPV esitti tähän astisen kauden kovimman tason ja ansaitsi pisteensä. Tästä ei auta kuin iskeä uusi voittoputki alulle, ja siihen onkin mukavat asetelmat edessä kun päästään pelaamaan seuraavat neljä matsia kotona kahden tuplavkl turvin. Ensi vkl TPK ja FC Rauma matsit tulevat makoisaan paikkaan. Ihan näin lapasia tuskin tulevana vkl ollaan. Ei muuta kuin rinta rottingilla palauttamaan oma peli taas voittokantaan ja Liikuntahalli taustalle tukemaan, kuten tänäänkin vierasfanit osoitti. Vielä kertaalleen kiitos heille, mukava oli yhteisellä bussilla matkustaa Haapar....eikun Tornioon!

Linkki ottelukoosteeseen TÄSSÄ