Nihkeät 2p saldona kotituplasta

3.2.2019

AS Moon - TPK 3-3 (2-2), AS Moon - FC Rauma 2-2 (1-1)

Enemmän oli tarjolla, mutta kummastakin pelistä lopulta vain katkerat maut suuhun ja pettyneinä kohti kauden loppusuoraa. Lauantain ja sunnuntain pelit olivat aikalailla toistensa vastakohdat.

Lauantaina TPK saapui Aurajoen rannoilta todella kapealla, mutta toki hyvätasoisella nipulla vastaan. 6 pelaajalla pohjoisenreissulla ollut TPK ottikin pelissä odotetun ja ainoan fiksun taktiikan: aina pallollisena liivipelaaminen käyttöön ja tempo pelistä alas sekuntien rullatessa eteenpäin. Yleisölle varmasti kohtalaisen puuduttava matsi, mutta taktisesti TPK:lta fiksu veto. AS Moon sai omalla 4vs4 pelaamisella ok hallinnat ja iskikin ottelussa ensin johtoon, kun Paakkarin tarkka kuti painui oikealta takakulmaan 15min himmailun jälkeen. TPK kuittasi tämän samantien seuraavassa vaihdossa, kun liivipelaajana pelannut Tuomas Vainio pääsi iskemään maalin edestä, vaikka Janne Vähäkangas meinasikin venyä maagisesti vielä kudin eteen. Ennen taukoa nähtiin vielä kaksi maalia 15sek sisällä, ensin Patanen rokotti TPK:n liivipelaamista ja katkon jälkeen kiskaisi hienolla kudilla pallon omista tyhjiin. Jotenkin lauantain pelille ominaisen lepsusti pupellettin taas seuraava vaihto. Liian helppo läpäisevä syöttö nelikon läpi takatolpalla seisoneelle Vainiolle ja peli 2-2 tasoihin.

Toisella jaksolla mentiin samaa kaavaa. Tempo todella alhaista ja Moonin prässääminen liian kilttiä TPK:n liivipelaamiseen. TPK iskikin tylysti 2-3 vierasjohtoon 26min kohdilla, kun Joel Kontkanen sivalsi ohi Vähäkankaan. Tällä kertaa oli onneksi meidän vuoro tulla takaa tasoihin, kun kapteeni Uusitalo otti jengin reppuselkään ja ampui 3-3 tasoituksen liivipelaamisella Paakkarin hienosta syötöstä. Loppupelissä ei hienouksia vieläkään nähty, ja harvat maalipaikat hoiti molempien maalivahdit tolppien välissä. Täten tuloksena lopulta todella nihkeä tasuri.

Sunnuntaina nähtiin laadukkaampi ottelu. Rauma oli jalkeilla lähes parhaalla miehistöllään ja peli oli jo ns. normifutsalia. Moon oli ottelupalaverissaan käynyt lyhyesti joukkueen kanssa läpi tunnetilaa kotiyleisön edessä pelaamiseen ja sunnuntaina nähtiinkin pirteämpi jengi. Puolustuspelaaminen oli terävempää, hyviä suorituksia tuuleteltiin katsomon lisäksi penkillä asti ja tunnelma hallissa oli myös hyvää. Moon sai ottelulle haluamansa alun, kun Patanen jatkoi vkl maalisaldoaan 5min kohdilla. Rauma iski 9min kohdilla pelin Ukko Rimmin maalilla tasoihin, kun hetkellinen nukahdus prässipelaamisessa päästi unohtuneen raumalaisen laidalta pystyyn ja palloa pömpeliin. Kertaalleen AS Moon sai palloa ylärimaan ja pari muutakin hyvää tonttia taukojohtoon, mutta ei maistunut.

Toisella jaksolla mentiin välillä kovaakin ja tunteita alkoi kentällä kiehumaan. Rumaksi peli ei toki mennyt ja rehtiä vääntöä voitosta nähtiin liikuntahallin parketilla. Taas reilut 5min pelailun jälkeen Moon osui kehikkojen väliin, ja lauantain tapaan Uusitalon lapikkaasta. Tämän jälkeen Moon pupelsi 3p saamisen tehottomuuteen. Selkeitä maalipaikkoja joita ei vain hyödynnetty maalien merkeissä. Rauman harvakset hyökkäykset tulivat lähinnä Jaakko Valtasen pystyjuoksuista sekä Raumalle tyypillisistä vaarallisista erikoistilanteista, mutta Vähäkangas pääsi maalilla lopulta suht helpolla. Sitten kylmää vettä niskaan, kun Rauma otti liivipelaamisen käyttöön. Pari minuuttia pyöritystä ja pidettiin Rauma poissa kutipaikoilta, sitten yksi pallo kulmaan Asunmaalle, jolta kokeneena pelimiehenä laadukas ja terävä syöttö maalin eteen Jere Kyrkölle jolla oli helppo tontti tintata täysillä maalin kattoon 2-2, kun peliä jäljellä pari minuuttia. Lopussa liivipelaaminen käyttöön, mutta aika loppui kesken eikä mahdollisuutta saatu tilanteisiin. Huolimatta selkeästä parannuksesta lauantaihin, ja välillä hallilla koettuun oikeinkin mukavaan fiilikseen pelaavilla jätkillä, niin tuloksena yksi sarjapiste ja taas sarjan kärkiporukoiden selän katseleminen kauempaa sarjataulukossa.

Nyt sitten treenaillaan pari vk, lähdetään Poriin PTU:n vieraaksi kahden viikon kuluttua ja pelaillaan kauden loput pelit himaan. Katsellaan sitten mikä sarjasijoitus on, ei se muu auta.

Ottelut kokonaisuudessaan katsottavissa AS Moonin Youtube-kanavalla, jonne pääset TÄSTÄ