Voittotili auki kotivoitolla SoPa:sta

Juho Heiskanen
20.5.2019

AS Moon - SoPa (Sodankylä) 8-1 (2-1)

Kolme kierrosta se otti, että vihdoin korkattiin pistetili auki kahden kitkerien 2-1 tappioiden jälkeen. Pienellä ringillä loukkaantumissuman keskellä ja täysin ennestään tuntematon sarjanousija kotikentällä vastassa, joten aivan helpoimmatkaan lähtökohdat eivät AS Moonilla olleet edessä lauantaina.

AS Moon lähti otteluun seuraavalla kokoonpanolla: Männikkö (mv), alakerta: Sippala, Remahl, Määttä ja Junnila. Keskikenttä: Heiskanen, Knuutinen (C), Kontinaho, Lind ja Mäki. Hyökkäys: Keinänen. Vaihdosta löytyi jalkoja neljän pelaajan voimin: Joentakanen, Hämäläinen, Aittola ja Harjuhaahto. Kokoonpanossa esiintyi siis esimerkiksi keskikentän keskellä avanneet b-junnut Vertti & Riku, eikä vaihtopenkinkään ikähaitari kovin "kokenutta kaartia" täysin ollut. 

Ottelu sai katastrofaalisen alun, kun heti ensimmäisellä minuutilla Sippala liukasteli pallon päällä kontillaan 16metrin kulmilla ja vastustajan Samuli Sulosalo pääsi riiston jälkeen kiskaisemaan ehkä keskitykseksi tarkoitetun pallon suoraan kauniisti takayläkulmaan ohi hämmästyneen Männikön. Tästä lähettiin sitten nöyrästi aloittamaan peliä ikään kuin uudestaan. Ensimmäiset 15-20min oli vielä turhan hätäistä, eikä kovin kontrolloituja hyökkäyksiä liikaa siunaantunut. Toisaalta myös SoPa:n maalipaikat saatiin pidettyä alakerran johdolla suht nollissa. Lopulta Nico Mäki otti jengin reppuselkään ja aloitti maalinteon 19min kohdilla kun hänelle pelattiin hieno pystypallo boksin sisään ja varma kuti alakulmaan 1-1. Kertaalleen Kontinahon Vertti pääsi myös läpiajoon mutta sijoitus meni tällä kertaa etukulmasta ohi. Taukojohto 2-1 tuli kuitenkin pari minuuttia ennen vihellystä kun Junnilan keskitys löysi taka-alueelta Keinäsen pään, josta pusku ajautui pilkun kohdille Nicolle, joka tälläsi vastapallosta pallon pelaajamuurin läpi pömpeliin.

Toiselle jaksolle lähdettiin hakemaan vielä rohkeampaa pallokontrollia keskialueella ja klassisesti maltin kautta eikä turhia hätäillen ratkaisujen suhteen. Reilut 60min mentiin vielä kohtalaisen tasaisessa väännössä, mutta sitten alkoi kenties pienellä ringillä ollut vastustaja hyytymään. 62min kohdilla nähtiin pelin ratkaisu kun Heiskanen pääsi ampumaan Joentakasen loistavasta keskityksestä volleyn takakulmaan 3-1, eikä tästä mennyt kauaa kun palloa alkoi löytymään Sodankylän maalista tiheään tahtiin. Ensin Knuutinen pelasi Keinäsen kanssa hienosti boksin tuntumassa yhteen ja sijoitti pallon ohi vastaan tulleen maalivahdin 4-1, Muutama minuutti tästä ja Heiskaseen vaihdettu Joonas Hämäläinen hankki rankkarin, josta Mäki kruunasi varmalla sijoituksella itselleen hattutempun täyteen. Hetki tästä ja vastustajan taitavimpiin pelaajiin kuulunut Italo Henrique rappasi Knuutista sukille suoran punaisen arvoisesti. AS Moon käytti ylivoimaa ja vaihdosta saatuja jalkoja häpeilemättä hyväksi ja vikalla 10min nakuteltiin vielä yhteensä 3 osumaa, kun Joonas Hämäläinen, Mäki ja Turo Joentakanen saivat maaleja tililleen.Nicolle ottelusta hienot 4 kihausta, joten Kemin mies on iskenyt hyvin itsensä jengiin sisälle! Myös junnuilta jälleen varsin mukavat peliesitykset, varsinkin toisella jaksolla.

Näin lopulta kohtalaisen maireat voittolukemat, jotka repesivät vikalla 20min aikana kun Moonilla alkoi tatsi löytymään ja samalla vastustajalla painamaan jalka. Tästä pidetään ny pari vk peleistä taukoa ja sitten onkin edessä erittäin haastava vieraspeli sarjajohtajan TP-47 vieraana Torniossa. Katsotaan jos loukkaantumissuma silloin jo vähän helpottaisi ja ringissä olisi laajuutta.

Ottelun pöytäkirja TÄSSÄ