TP-47 liian kova pala Torniossa

Juho Heiskanen
10.6.2019

TP-47 - AS Moon 6-1 (2-0)

Kuuma lauantai-iltapäivä kääntyi Tornion Gränsvallen tekonurmella pelatussa ottelussa AS Moonin tylyksi tappioksi lopulta turhankin rumin lukemin. Sarjakärkeen voitolla siirtynyt, ja viime kaudella kakkosesta tippunut torniolaisnippu näytti varsinkin hyökkäyskolmanneksella kliinisyydestä mallia ja takoi vahvan kärkikaksikko Jaakko Pyynyn & Jaakko Paavilaisen johdolla palloa pömpeliin, Jaakkojen iskiessä yhteensä viisi osumaa. 

Moon lähti otteluun jo valmiiksi pienellä kokoonpanolla, kun vaihtoon oltiin saatu vain kaksi pelaajaa, joista keskikentän maestro Aleksi Kylmälä oli toinen koska oli flunssan kanssa paininut useamman päivän ennen ottelua & ottelun alla. Avari oli kuitenkin iskukykyinen joten ei piilouduta sen taakse, ja taisi myös TP 47 olla myös useampi kaveri sivussa. 1-0 osuma tuli liian aikaisin, kun jo 5min kohdilla Jaakko Pyyny pääsi kääntymään boksin tuntumassa ja taituroi itsensä maalipaikkaan ja varma viimeistely alakulmaan. Tämän jälkeen avautui Moonille parhaimpia tontteja, kun Aittola pelattiin kahdesti läpi mutta Teme joutui molemmilla kerroilla toteamaan torniolaismaalivahti Tatu Kujanpään vahvemmaksi. Ja kun ei itse käytetty momentumia hyväksi nii kappas kappas, TP-47 iski tylysti lisää maaleja. 23min kohdilla vapari 20m, josta Paavilainen ampui komeasti oikeaan yläkylmaan ohi muurin ja maalivahti Männikön. Ennen taukoa molemmille vielä parit tontit, Moonilta Heiskanen ampui boksin sisältä yli ja Männikkö otti pari tarvittavaa koppia Moonin alakerrassa. Omaa tekemistä hankaloitti myös vahvasti Nico Mäen tsekkiläinen nivus, joka sanoi itsensä irti jo vartin pelin jälkeen. Ville Harjuhaahto asteli keskikentälle ja nuori Vertti Kontinaho pistettiin taituroimaan 90min oikeaan laitaan.

Toisen jakson alkuun TP-47 tuli huomattavasti terävemmin kuin AS Moon ja reilun 10min myllytyksen jälkeen heilahti 3-0, kun Jaakko Pyyny otti pallon jälleen boksin rajalla hienosti haltuun ja volleylla pallo maaliin AS Moonin puolustuslinjan nenän edestä. Hieno maali. AS Moon sai kuparin rikottua 59min kohdilla kun Timi Knuutisen keskitys löysi takatolpalta Heiskasen joka ohjasi pallon takakulmaan 3-1. Lopullinen ratkaisu tuli kuitenkin tästä rapiat 2min myöhemmin kun lyhyen oman hyökkäyksen jälkeen vastustaja katkaisi pallon ja pelasi suoraviivaisesti Paavilaisen läpi ja varma viimeistely 4-1. Tämän jälkeen alkoi Moonilla myös painamaan jaloissa eikä omille tonteille enää kummemmin päästy, poislukien Aittolan pari avausjakson tapaista tonttia mutta ilman tulosta. TP-47 kaunisteli numeroita vielä turhan rumiksi kun Pyyny sai hattutempun täyteen ja vaihdosta sisään tullut Niklas Kerkelä iski vielä yhden. Näin pisteet sarjakärjelle ja AS Moon kotimatkalle tyhjin käsin. 

Keskiviikkona vastus pysynee vähintään yhtä kovana, kun Raaheen saapuu vierailulle rakas kiistakumppani HauPa Haukiputaalta. Edellisessä ottelussa vähitellen omaa peliään löytänyt HauPa kaatoi juurikin TP-47 2-0 kotonaan, joten kova haaste on edessä. Mutta raavitaan rivit kasaan ja lähdetään kotikentällä pelaamaan rohkeasti. Klo 19.00 avataan siis pelit Koivuluodon urheilukentällä tälle kesää, tervetuloa kannustamaan AS Moon takaisin pisteisiin!

Ottelun pöytäkirja TÄSSÄ