Hyvä taistelu ei riittänyt pisteisiin sarjakärkeä vastaan

Juho Heiskanen
3.7.2019

AC Oulu Akatemia - AS Moon 3-1 (1-0)

AS Moon ei kyennyt hakemaan ryöstöpisteitä Pateniemen tekonurmelta, kun sarjakärki AC Oulu Akatemia kaatoi kylmää vettä niskaan 81min kohdalla tulleella 2-1 johto-osumalla ja kaunisteli 90+1 minuutilla vielä pelin viimeisellä naulalla 3-1 voiton. 

AS Moon lähti otteluun parantamaan viime peleissä vuotanutta joukkuepelaamista ja varsinkin puolustamista. Ennakkoon tiedettiin vastustajan olevan sarjan teknisin ja vaarallisin nippu täynnä nuoria ja nälkäisiä pelimiehiä. Harjoitusottelussa oli tullut kauden alussa tukkaan ns. mukavasti ja nöyrästi lähdettiin sumputtamaan vastustajalta peli-ilo pois. Taktiikka onnistuikin läpi ottelun lähes täydellisesti. Parhaimmillaan 6 miehen puolustuslinjalla bussia parkkiin pistänyt AS Moon taisteli hyvin ja urhoollisesti, mutta kuten tälle kaudelle on ollut tapana, niin vain sieltä vastustaja tarvittavat maalit taikoi. Avauspuoliajalla vastustaja vei peliä ja piti palloa muttei päässyt varsinaisesti uhittelemaan Moonin maalilla hyvin pelannutta Mika Mäkeä. Omat hyökkäykset jäivät avausjaksolla todella vähiin, pari keskitystä boksiin ja siinäpä ne taisi olla. 41 minuutille asti mentiin 0-0 tilanteessa mutta sitten puri AS Moonille viime kaudelta tuttu Ossi Lyttinen. Kaverilta kuti ylärimaan ja siitä ripari suoraan Lyttisen päähän ja niukin naukin tippui yläkulmaan ja peli 1-0. Näissä numeroissa puoliajalle.

Toisella jaksolla peli hieman jopa tasottui ja Mooniki pääsi iskemään vastahyökkäyksiä. Oma puolustuspeli jatkui ensimmäisen jakson tapaan mallikkaasti ja vastustajalla alkoi turhautumista ilmenemään ja ratkaisuja haettiin jopa kaukovedoilla kun sumppu ei tuntunut aukeavan. 65min Aittola paineli sitten tuhatta ja sataa hyökkäykseen ja tikkasi parilta kolmelta Akatemian puolustajalta karkuun ja tasoitti 1-1. Komea yksilösuoritus Temeltä! Tästä eteenpäin sama kaava: AC Oulu Akatemia neppaili pallonhallintaa ja AS Moon pisti kroppaa likoon puolustuksessa. 81 minuutille asti taistelu kesti, ja sitten iski jälleen Lyttisen Ossi. Keskitys takatolpalle josta tulleen puskun Moonin puolustus selvitti maaliviivalta mutta siitä kimmoke jälleen Ossin päähän ja lurahti sisään 2-1. Perhanan perhana sentään. Tasoitusta ei itse päästy tämän jälkeen kyllä rehellisesti hakemaankaan vaan paukut loppui siihen. Lisäajalla sitten hieno kuti Vili Saarikosken jalasta 16m kulmilta komeasti takayläkulmaan ja peli pakettiin. 

Selkeästi enemmän joukkuepelaamista puolustussuuntaan nähtiin sentään tänään. Pisteitä pitää kuitenkin alkaa napsimaan ja nämä niukatkin tappiot syö miestä rotan lailla. Onneksi jo lauantaina koittaa uusi peli, ja tärkeä peli onkin kun kotikentälle astelee vastaan sarjajumbona vetävä Rollon Pojat Rovaniemeltä. Siitä pitää pisteitä ottaa. Eiköhän ainakin pelin jälkeen odottava välisaukkis saa miehet kirmaamaan laitumella kuin villit varsat. Nyt tarvitaan yleisön tukeakin katsomoon, että tämä kurssi käännetään! Ja kyllähän se kääntyy, ei me häviämään tänne olla tultu. 

Ottelun pöytäkirja luettavissa TÄSSÄ