Rovaniemen tuplareissulta voitto & tappio

Juho Heiskanen
21.8.2019

Roi Utd-AS Moon 4-7 (2-5), RoPo - AS Moon 5-2 (0-2)

AS Moon kävi kuluneena vkl tekemässä tuplareissun Rovaniemellä, jossa hotelliaamisen lisäksi tarttui matkaan 3p, vaikka enempääkin toki matkalta haettiin. Suht kapealla miehistöllä matkassa ollut Moon otti ns. pakkovoiton lauantaina Roi Unitedista varsin hurmluhei futispelin jälkeen 4-7 numeroin, mutta sunnuntaina AS Moon taipui 60min alivoimalla pelatessaan toisella jaksolla Rollon Pojille lopulta tylysti 5-2.

Lauantaina voittopelissä tahtipuikkoa heilutti Teemu Aittola, iskien 4 osumaa. Avausmaalin ottelussa iski läpi viikonlopun lähes yksijalkaisena taistellut Nico Mäki, joka tälläsi 6min kohdilla kovasti teipatulla oikealla jalallaan pallon 16m rajojen takaa alakulmaan. Roi Utd tuli 12min kohdilla tasoihin Leevi Aholan maalilla, kun boksissa hävittiin takatolpalla kaksintaistelu ja pallo sisään. Sitten iski Teme vikkelillä jaloillaan heti minuutin sisään Moonin uudestaan johtoon, ja rapian 25min kohdilla Juho Heiskanen sivalsi kulman jälkitilanteesta Moonin jo 1-3 vierasjohtoon. Huolimatta useasta missatusta maalipaikasta, onnistui keltamusta latomaan avausjaksolla vielä kaksi maalia lisää, kun Teme iski itselleen hattutempun täyteen. Ennen taukoa vielä Sampo Kuusela toi Roi Utd 2-5 taukotilanteeseen. Toisen jakson alkuun Moon päästi Roi Utd vielä peliin mukaan nopealla maalilla, kun Valtteri Ronkainen tälläsi hienosti vastapalloon ja pallo yläkulmaan 3-5. Moon tapetoi kuitenkin ottelun 68min, kun Aittola kaadettiin boksissa ja Teme pisti pilkun sisään. Lopussa vielä hienon ottelun laitapakkina pelannut b-junnu Joonas Hämäläinen sooloili pitkällä kuljetuksellaan pallon hienosti takakulmaan ja Moonin 3-7 johtoon. Pietari Holm viimeisteli 85min vielä lopputulokseksi 4-7 ja 3p rikkaampana suuntasimme sitten Rollon Scandiciin palautumaan kohti sunnuntaina odottanutta toista peliä.

 

Sunnuntaina Moon oli saanut edellisen illan jumit ja vaivat suhteellisen hyvin levättyä kuntoon ja Rollon Poikia lähdettiin rohkeasti haastamaan tiukalla vastahyökkäystaktiikalla. Ottelu sai unelma-alun, kun jo ensimmäisen 23min aikana Teme oli iskenyt Moonin 0-2 vierasjohtoon. Ottelu sai kuitenkin ikävän käänteen 30min kohdilla, kun RoPo:n läpiajoon tarkoitetun pystypallon joutui rinnalla+siinä kiinni olleella kädellä katkaisemaan maalivahti Männikkö, ja ottelun tuomari palkitsi tästä suoralla punaisella. Mika Mäki vaihdosta maaliin ja Moon pelaamaan 60min alivoimalla. Avausjaksolla Moon vielä selvitti vaivatta RoPon yritykset, mutta toisella jaksolla RoPo nostikin tasoaan ja vei toisen jakson täysin suvereenisti itselleen. Heti toisen jakson alkuun rankkari sisään ja sitten alkoikin kolisemaan omissa: 50,52 ja 57minuutin kohdilla pallo kaivettii omasta verkosta ja RoPo paineli karkuun. Omia hyökkäyksiä ei enää allivoimalla ja painavilla jaloilla päästy luomaan ja RoPo kaunisteli 5-2 voittonumerot vielä pelin päätteeksi, maalintekijöinä ollessa Tomi Hartikainen x2, Roni Hietanen x2 ja Mika Hänninen. Näin ollen vkl saldoksi 3p sarjataulukkoon, joka nyt ei aivan liikaa tilannetta vielä helpottanut sarjapaikasta pelaamisen suhteen.

Tämän vk lauantaina onkin todellinen 6p kotimatsi edessä, kun parin pisteen päässä näkyvä OTP tulee Oulusta vierailulle. AS Moon saanee tähän otteluun mukavasti laajemmin miehiä käyttöön, ja kentällä nähtäneen myös uusvanhoja vahvistuksiakin. Ei muuta kuin yleisö kannustamaan Koivuluotoon la klo 15.00! Erittäin tärkeät pisteet jaossa.

Roi Utd ottelun pöytäkirja luettavissa TÄSSÄ   RoPo ottelun pöytäkirja TÄSSÄ