HauPa parempi kauden tokavikassa matsissa

Juho Heiskanen
21.9.2019

HauPa - AS Moon 3-1 (2-1)

AS Moonin kauden toiseksi viimeinen futispeli ei tuonut sarjapisteitä takataskuun, kun sarjakakkoseksi noussut HauPa oli parempi kotikentällään 3-1 (2-1) numeroin. AS Moonin jo valmiiksi kapea miehistö koki kolauksia peliin lähdettäessä, kun jo valmiiksi esim Aleksi Kylmälän nivusvaiva esti keskikentältä tärkeän miehen pelaamisen, ja pelipäivänä Nico Mäkikin halaili oksennustaudissa pönttöä. Ainoana vaihtomiehenä normaalisti tolppien välissä taituroiva Mika Mäki, kun tolppien väliin oltiin saatu OLS:lta lainamies Eetu Järvitalo koppailemaan palloja ja avarissa myös b-junnuista hienosti avuksi tulleet Samuel Erkkilä ja Vertti Kontinaho.

Avausjaksolla HauPa vei peliä pallollisesti, mutta AS Moonin puolustuspelaaminen oli varsin ok tasolla. Avausmaalia ei kyetty kyllä estämään millään, kun HauPa:n Miikka Paldanin vapaapotku 20m hujakoilta painui upeasti ja kovaa oikeaan yläkulmaan. HauPa siirtyi 2-0 johtoon hieman kyseenalaisella maalilla, kun ainakin Moonin silmin katsottuna keskitys kaarsi takatolpalle päätyrajan toiselta puolen, noh enivei pallo maalin edustalta sitten lopulta sisään. Moon kavensi 5min ennen taukoa 2-1 kun Marko Keinäsen lyhyt kulmakuvio löysi 16m nurkalta Timi Knuutisen joka painoi hienosti ykkösellä kierteisen kudin suoraan takayläkulmaan.

Toiselle tauolle käytettiin sitten heti alkuun se ainut vaihto, kun Marko Keinäsen akillesvaiva pakotti miehen sivuun ja Miikku lähti dominoimaan laituriksi. HauPa löi pelin pakettiin valitettavan aikaisin, kun ties mones kulma toi lopulta tulosta ja maalinedustalta ohjattiin Mikko Suomelan antama kulma sisään 3-1. Loppupeli mentiin suht tasaisesti, Moonin paikkojen ollessa kuitenkin liian vähissä paria kutia lukuunottamatta. HauPa:lle ansaittu 3-1 kotivoitto ja Moonille lopputuloksena suht ok esitys näistä lähtökohdista miespulan edessä.

Keskiviikkona pistetään sitten kausi paketiin kotona AC Oulu Akatemiaa vastaan. Peli pelataan poikkeuksellisesti tekonurmella iltavalistuksessa klo 19.00. Pelissä koetaan myös ainakin hetkeen historian havinaa, kun AS Moon futisedustus esiintyy nurmella viimeistä kertaa lähtitulevaisuuden suhteen. Tuleville vuosille on taustoissa tehty suunnitelmia kaupungin edustusjalkapallon suhteen, josta uutisoimme myöhemmin lisää tarkemmin. Joten tulkaahan keskiviikkona huutamaan Moonin keltaiset vielä kerran voittoon futisviheriöillä tällä nimellä!

Ottelun tilastot TÄSSÄ