FUTSAL-YKKÖNEN KAUSIENNAKKO 2019-2020

Juho Heiskanen
9.10.2019

Taas mennään.... Oivoi.

AS Moon Futsal-Ykkösen kausiennakko 2019-2020

 

Lokakuun pimenevät illat (melekeen jo päivätkin), Pohjois-Suomen lauhkean ilmastovyöhykkeen meri-ilmastoon kuuluvat ja rapiat 3-4kk kestävät rantasadekelit sekä Zen Cafen melankoliset kipaleet. Helepomminkin ihminen ajautuisi näistä lähtökohdista vähitellen ainakin kohti orastavaa alkoholismia ja loputonta oravanpyörää, mutta ollos huoleti! FUTSAL IS HERE! Ja millä kattauksella Raahen ylpeys tulevaan kauteen lähteekään: 9 joukkueen voimilla on yhteensä 122 ottelua tiedossa talven aikana kikkailtavaksi. Siitä sitä futsalbuumia muillekin seuroille ja janareille kirittäväksi! Loistavien, lähes dominoivien yleisömäärien lisukkeeksi on kasvatettu seuran identiteettiä kohti futsal-seuran imagoa ja tuleva kausi on hieno esimerkki siitä. Harrastajia on tulossa laajasti eri ikäluokista ja jokaisesta sukupuolesta, se on  nättiä se tämän kokoiselle kylälle! Mutta jottei tästä ennakosta meinaa jo heti alkuun tulla liian asiallinen ja maltillinen poskelle valuvien onnenkyynelien, niin käännetäänpä katseet takaisin AS Moonin edustusjoukkueen kausiennakkoon, koskien sitä kirkkainta ja kiimaisinta, eli Futsal-Ykkösen kautta 2019-2020.

 

EDELLISEN KAUDEN ITKUT JA NARINAT SEKÄ UUDEN EREKTION KASAAMINEN TULEVAAN

 

Kaivetaanpa vielä kerran piikkilangat ja morat esille, ja aukaistaan haavat. Viime kauteen lähdettiin kovalla itseluottamuksella, tavoitteena selkeä sarjanousu. Tämän vuoden tapaan harjoituspeleistä tuli selviä päänahkoja liigajengeistä ja joukkueen terveystilanne oli kauden alussa ihanteellinen.

 

Ekoista peleistä napsahtikin heti kotona tuplavoitot lopulta liigaan nousseesta Riemusta ja häpeilemättä divariin rymistelleestä EBK:sta. Kaustiselle lähdettiin takki auki ja nokat ylhäällä pyyhkimään polttoöljyllä Urheilutalon seiniä ja hakemaan nauraen pisteet himbeen, mutta sieltä tuli tuliaisena vain nihkeä 3-3 tasuri ja Jupe Patasen paha loukkaantuminen, josta kenties alkoi jo se ensimmäinen Via Dolorosa. Heti perään tuli kylmästi kotona turpaan Divarin voittaneelta ToPV:lta ja siitä alkoikin sitten pupellus. Tuplareissusta TPK:lta 4-2 pataan ja varsinkin kitkerä 3-2 tappio Raumalla ajoi joukkueen jo lähes kriisiin. Forumilta ansaitut naurut niskaan ja nöyryyttä peliin. Noh sieltä lopulta noustiin hitaasti ja varmasti kohti kärkikahinoita varsin dominoivallakin kevätkierroksella, mutta viimeistään Torniossa otettu karu tappio katkaisi viimeisetkin nousuhaaveilut ja lopulta sijoitukseksi lähinnä lämmintä kättä eli 3.sija.

 

Sitä pettymystä ollaan tässä sitten kesä lähinnä saunottu ulos kehosta ja nyt pitäisi olla terapia valamis. Taas on Oulun turnauksessa käyty liigasta tippunut Tervarit uittamassa 13-2 (!!) ja Kemi City vai mikäs tää nykyään on, niin kaadettiin kanssa kliinisesti 5-1. Kenraalissa kaatui kuluneena vkl nousijajoukkue FC OPA (Niko Junkkarin tuska sen kuin jatkuu AS Moonin kaatamisessa J ) erittäin nihkeällä pelillä, mutta silti varsin selvästi 7-5, ja nyt pitäisi treenailla viikko kohti lauantaina Kaustisella alkavaa hegemoniavääntöä.

 

AS Moonin keltamusta astelee kohti tulevaa kautta hieman muuttuneella kokoonpanolla. Isoimpana menetyksenä alkukaudesta on varmastikin Ranskan mailla vaihdossa itseään syömällä bodaava Ville Määttä, jonka paikkaa alakerrassa pyritään tukkimaan parhaamme mukaan. Onneksi tämä kikkarapäinen, jo viime kaudella ainakin Liikunnan Riemun selostajakaksikon märäksi päiväuneksi itsensä pelannut, saapuu taas jännittelemään rintalihaksiaan parketille Joulun jälkeen! Farmisopimus Sievi FS kanssa päätettiin pistää ainakin kuluneelle kaudelle jäähylle, molempien keskittyessä omaan tekemiseen ja omien junnujen kasvattamiseen.

 

Uusina pelaajina AS Moonin on liittymässä ainakin pari uutta kasvoa. Joonas Pahkala on treenannut ja pelannut kesästä asti futsalringissä ja onkin ollut harjoituspeleissä selkeä vahvistus Moonin riveissä. Nopeat jalat, ja röyhkeä pelityyli on tuonut uutta virtaa kakkoskentän rotaatiossa. Joonas aloittaneekin kauden kakkoskentän pohjalla Ville Määtän isoissa saappaissa. Oulusta OLS:n futisjengin puolesta tulee kaksi uusvanhaa kasvoa Moonin seuraajille. Raahen oma poika, AC Oulussakin futista pelannut Hannes Seikkala tulee olemaan AS Moonin futsalin mukana myös tulevana kautena. Mielenkiinnolla odotetaan kuinka tunteella tämä temperamenttinen virnuilija viskoo liivejä vaihtopenkillä jos ei ala apina selästä tippumaan. Luotetaan siihen että viime kauden apina on tapettu ja haudattu ja tällä kaudella Hane tulee tekemään useita hienoja maaleja pivotin pelipaikalta. Myös Ossi Lyttinen, tämä toissakaudella futiksessa OLS:sta lainalla käynyt MacGyver tulee tuomaan parketille ja katsomoon huokailevia katseita naisseuraajilta sekä sen lisäksi taattua laatua taidollisesti hyökkäyspelaamiseen. Ossilla hyvä ja tehokas futiskausi alla, lupaa hyvää myös futsaliin kunhan saadaan mies kunnolla treeneihin. Oulujengikin senkun kasvaa samalla, ja tämähän lupaa hyvää joukkueen kemian kannalta, bussissa ei niin sanotusti mulukut juhuli. AS Moonin ringissä on lupa myös kauden edetessä nähdä nuoria pelimiehiä, jotka pelailevat pääosin U-19 sarjaa AS Moonin Akatemiassa. Jo harjoituspeleissä on sieltäkin suunnalta tulivoimaa saatu tehojenkin puolesta.

 

Noin muuten pelaajisto on siis pysynyt hyvin kasassa mukana. Ykköskenttää ei tarvinne esitellä, sielä dominointi jatkuu ja teksti-tv:ltä tulee nimet viimeistään tutuksi. Janne Vähäkangas on parantanut maalivahtipeliään vuosi vuodelta kuin hyvä punaviini, ja tulevalla kaudella on lupa odottaa kasvavaa roolia myös jalalla pelaamisessa pelin avaamisen apuna. Jospa se maalikin sieltä heilahtaisi tyhjiin jossain kohtaa? Haverisen Janne kirittää taustalla kakkosveskana Kajaanista käsin. Keinänen paukuttanee odotetut 30-40 bongoa, Uusitalo löytää aina joissain peleissä jyvän sen jälkeen kun on latonut viikon treeneissä tulostaulua paskaksi ja Knuutinen nyt on tähän sarjaan vain helevetin hyvä pelaaja noin muutenkin. Korttejakaan mies ei enää ota entiseen malliin vaikka suu kentällä käykin. Patanen harmaahapsena tuo isännän otteet puolustukseen ja paukuttaa erikoistilanteista painavalla vasurilla vähintään 7-10 maalia, sekä viihdyttää vierasreissuilla joukkuetta häiriintyneellä huumorillaan.

 

Kakkoskentässä pelaajavalmentaja Hämeenkorpi pelannee pitkin kautta vähän joka pelipaikalla, mutta esim. viimeisimmissä peleissä Hämppä on yllättänyt pivotin roolissa kovin tehoin. Esimerkiksi OPA:a vastaan heilahti jo semmoista askelharhautusta ja syöttöä kaverille tyhjiin että tuskin ymmärtää tekojensa kauneutta vieläkään. Pahkalan Joonas tulikin jo Määtän korvaajana mainittua, jonka perässä tulee monilla vastustajilla vielä kiire. Ja jos Joonaksen perässä ette pysy niin Teemu Aittolan spurtteihin älkää ees yrittäkö! Katsotaan miten ensimmäisen vuoden opiskeluelämä vie nuorta poikamiestä Oulussa, mutta eiköhän sieltä tehoja heilu kauden mittaan siihen sivussa (Sheriffin oppiin miten yhdistetään mahollisimman moni intohimo yhteen viikonloppuun niin hyvä tulee?). Paakkarin Kai tulee viime kausien tapaan viemään vastustajilta hermot puolifilmeineen mutta taikoo siinä sivussa pelien hienoimpia harhautuksia hyvällä tekniikallaan. Kaitsulta on lupa odottaa parin hiljaisemman kauden jälkeen taas kovaa tulosta tehojen sarakkeisiin. Seuran pj. Juho Heiskanen saunottaa katsojat, pelaajat, sponsorit ja vaikka kaupunginjohtajan Klubilla ja pyrkii siinä sivussa tekemään edes jotain kentällä, ettei aina tarvis niin hävetä. Harjoituspeleissä heilahti sekä viime kaudella kuten tänäkin vuonna sen verran maaleja, että taas voinee ottaa sloganin kaudelle: ”Sheriffin vuosi”. Pakko se on joskus sekin olla! Harjuhaahdon Ville sykkii ja tetsaa vielä hetken ainakin armeijan harmaissa mutta esiintynee kauden mittaan Moonin väreissä. Oulun vahvistukset tulikin mainittua ja junioripuolen lisäksi myös kakkosjoukkueessa painavaa vasuria heiluttava ja Helsingin IFK:ta jollain perverssillä tavalla kannattava Toni Viitanen kuuluu myös edarinkin suunnitelmiin.

 

Vastustajien ennakointi ja farssimaisen tulosveikkauksen kyhäämistä (vi***ks menee mutta menkööt)

 

AU, Alastaro (Loimaa). Nousijajoukkue.

 

Alotetaan klassikkomaisesti nousijajoukkueella josta ei taas tiedetä hevonpersettä. Sillon o hyvä selittää jotain maantietoon liittyvää. Alastaro erosi Loimaasta 1860- luvulla kun mulkerolta vaikuttava keisari Aleksanteri II näin käski ja Alastarosta taiottiin uusi kunta. Mutta rapiat 140 vuotta myöhemmin sielä on taas tultu siihen ideaan että kuulutaanpa taas Loimaan kaupunkiin. Loimaalle Alastarosta onkin matkaa 16km, Turkuun turvallisen oloiset 75km ja Pori & Raumakin on turvallisen etäisyyden päässä. Pelaavat pelinsä vissiinkin legendaarisen DOERIN eli Aleksi Valavuoren aikanaan häsläämän Loimaan Bisonsin kotikentällä? Pelaajia siellä on somen perusteella ainakin naarattu helevetisti rinkiin mukaan, joten annetaan jonkinlaiset mahdollisuudet nousijajoukkueelle (eli nousevat Tornion tapaan lopulta liigaan). Jani Luoma on tilastojen perusteella jonkinlainen seuralegenda (191 ottelua 164 kihausta vuosien varrelta), mutta katsotaan miten se tänä vuonna kulkee vähemmän läpsyteltävissä otteluissa ennen kuin nuollaan annelia enempää. Eeeeeei kyllä me sanotaa että AU saa kuivana kaktusta ja löytyy sarjan päätteeksi sijalta 11 ja palaa takaisin KAKKOSEEEEEEN.

 

EBK/FS (Espoo). Viime kaudella sija 8. (8W, 3D, 11L). Keskinäiset 3-1, 2-5 Moonille.

 

Heti alkuun täytyy arvostaa EBK:n röyhkeää presenssiä erinäisillä forumeilla. Viime kauteen nousijajoukkue tuli isoista ovista vähän kapeammilla hartioilla mitä ehkä kirjoituksista ja puheista olisi voinut kuvitella, mutta niin vain sieltä itkun ja lattialla makaamisen keskeltä EBK taikoi itsensä varsin selvästi sarjassa kuiville ja lähtee uuteen Ykkösen kauteen vuotta kokeneempana. Farmisopimus SoVo:n kanssa, mutta kuinka paljon varsinaista vahvistusta heille sieltä päin liikkuu, jäänee nähtäväksi? Korhosten veljekset tuovat perisuomalaista valkonaamaisuutta (lähes Emineminä huudeilla) jengiin ja sen lisäksi selvästi eniten myös tehoja. Qerimi tuo fiksuna pohjapelaajana eniten apuja pelillisesti muista jätkistä. Löytyykö sieltä tänä vuonna joitain muita? Se jäänee mysteeriksi, mutta jos löytyy niin siitä aivan varmasti kyllä kuullaan, siitä EBK:n somettajat pitänee huolen. Derby della Kebabiksi molempien seurojen somessa ristitty kohtaaminen Moonin ja EBK:n välillä tulee myös meidän näkökulmasta olemaan yksi kauden odotetuimmista. Tunnetta niistä väännöistä tuskin tulee puuttumaan. Aijai tulipa lähes positiivinen ennakko EBK:n jengistä, mutta onhan ne ihan mukavia, melkein, joskus, silloin tällöin! Ennustetaan 5 punaisen kortin lisäksi kaudelle myös säilymistä lähinnä Korhosten veljesrakkauden tehojen johdosta, juuri ja juuri putoamispeikon yläpuolelle sijalle 8. Terkkuja, puss och kram, القبلات والحب !

 

FC Kiisto, (Vaasa). Nousijajoukkue.

 

Monien ennakoima yksi kandidaatti nousijajoukkueeksi. Aikanaan liigasta tippuneen Ruutupaitojen jämistä kyhätty futsalpoppoo Vaasasta jolla kokemusta liigapeleistä. Aivan varmaa tietoa ei ole jatkajista, mutta jos esim Aapo Autio ja Jan-Christian Westermark jatkavat niin johtavien pelaajien esimerkillä ovat kova kanto kaadettavaksi. Nousijajoukkueena kuitenkin monia uusia jengejä vastassa, joten kävellen ei rantaruottalaisetkaan tätä soppaa selvitä. Mukava kuitenkin saada myös tästä lähempää vastustajia mukaan sarjaan! Vaasassa on myös yleensä varsin hyvännäköstä pirkkoa katsomossa joten sekään ei haittaa kaikenmaailman vieraskenttien eläkeläisten jälkeen. Ennustetaan vahvaa kautta varsinkin heti kauden alkuun, mutta loppukaudesta alkaa kokeneilla janareilla jalka painamaan ja hiipuvat lopulta sijalle 3.

 

FC OPA, (Oulu).Nousijajoukkue.

 

Aijai legendaarinen kiistakumppani ja ikuinen pikkuveli Oulusta tulee taas kerran yrittämään Ykkösen vauhtia! Sehän passaa, 6 pistettä on maistunut aina. Noh, vakavissaan täytyy sanoa että harjoituspelin perusteella joukkueessa on potentiaalia ainakin kentällisen verran ja tulevat varmaankin pistämään kovemmin vastaan kuin edellisellä kaudellaan Ykkösessä. Harjoituspelissä oli mukavasti tunnetta pelissä ja ainakin ulkkareilla tuntui sipulin kestävyys olla sillä tasolla että alivoimapeliä kannattanee treenata tässä alkukausi. AS Moonille nämä on yleensä olleet myös lähinnä kotipelejä kun Oulussa pelattu, sen lisäksi että lähes puoli AS Moonin joukkueesta siellä asuu, niin myös rapiat 75% derbyjen katsojista on saatu Raahesta. Katotaan josko tänä vuonna sielläkin saataisiin joitain katsomoon ja tunnelmaa peleihin! Junkkari tuonee peliin taktista osaamista liigaparketeilta ja me sentään Pohjois-Suomen kiistakumppanina annetaan OPA:lle ennusteeksi heidän mestaruus, eli täpärä  säilyminen sarjassa sijalla 9.

 

FC Rauma. Viime kaudella sija 6. (11W, 3D, 8L). Keskinäiset:  3-2 Raumalle, 2-2 tasuri.

 

Vuodet vierii ja Raumalla painetaan futsalia valtakunnan sarjoissa. Siihen on totuttu! Mediatiimin dominanssi jatkuu ja Rauman ennakoissa puhutaan kuinka jengissä on taas uusia jätkiä pilvin pimein. Katsotaan miten käy tänä vuonna, josko siellä taas tutut futarit (lue Aallot) kaivetaan naftaliinista kevätkierrokselle. Viime kauden ranskalaiset visiitit ovat palanneet takaisin lämpimämpään ympäristöön mutta kokeneet jätkät ovat vissiikin terveenä kauden kynnyksellä. Viime kauden katkerimpia tappiota tuli taas Rauman kotikentällä, joka on Moonille ollut kyllä synkkä paikka pisteiden valossa. 3-0 eka jakso turpaan, sitten myllytystä mutta niin vain ei riittänyt ja 3-2 turpaan. Jos noususta haaveillaan, niin nämä pelit pitää hoitaa pisteineen. Kyrkkö painaa denssi huulessa tehoja, Niila jaksanee vieläkin sipsuttaa erikoistilanteissa oikeaan paikkaan ja Valtanen juoksee ajokoirana vaikka Poriin jos pakko on. Uusista jätkistä ei tiietä mittää joten katotaan kauden mittaan. Kokemus on valttia tässä sarjassa, Rauma ei tipu mutta ei kyllä taistele nousustakaan. Sen aika meni muutama vuosi sitten. Mikään Zenithin ikämiesjengi tää ei silti ole, ennustetaan tasaista ja kotivoittoista kautta, jolla irtoaa lopulta sija 5.

 

KP-V/Monkulat (Kaustinen). Viime kaudella sija 9.(7W, 4D, 11L). Keskinäiset 3-3 tasuri, 8-1 Moonille.

 

Harvoja joukkueita, jonka sarjasijoitukset veikkailtiin suht oikein viime kauden ennakossa, kun ennuste antoi suht turvallisen säilymisen sarjassa. Myös ennuste siitä, että futisforumin topicissa riittänee tahatonta huumoria tämän kylän somejengin puolesta piti täysin kutinsa, johon tuskin tulee muutosta myöskään tällä kaudella. Mutta pysytään edes jotenkin asiassa eli Monkuloiden joukkueessa: vahvistuksiin kuuluva Hedmanin Aaro tulee Riemusta takaisin, ja tuo jotain järkeä varmaankin joukkueen hyökkäyspelaamiseen. Ojalan Jarkko on elintärkeä mies jengille, monta maalia pitäisi taas tehdä koska omissa soi pelistä toiseen, vaikka kuinka ihmisseiväs Harjupatana pomppisi maalinsuulla. Löytyykö Mikkolan Jussin jalasta enää tehoja vai jäikö tehot yhteen suonenvetokauteen? Puolustuksesta turha nostaa ketään sen enempää esiin, koska edelleenkin, omissa soi.  Ja se soiminen alkaakin sopivasti jo lauantaina kun käydään Moonin kanssa korkkaamassa kausi käyntiin ja yhtä itsevarmalla asenteella takki auki kuin viime kautenakin. Koska ei me opita tämmösistä! Ennustamme seittemää eri bänniä forumin kirjoittajille (kirjoittajalle), hermoromahdusta ja bensamyrkytystä fanikatsomossa sekä lapsifanien ämpärikeikkaa johonkin kotiottelun megaboomiin. Sen lisäksi Monkulat lähtee lentämällä lauluun ja takaisin KAKKOSEEEEEN sarjajumbona.

 

PJK (Pirkkala). Tippui Liigasta.

 

PJK tekee paluun Futsal Ykköseen parin Liigassa vietetyn kauden jälkeen. Viime kaudella 22 ottelusta irtosi 4 voittoa ja 16 sarjapistettä, jolla ei ollut asiaa säilymiseen. Joukkueena isona ongelmana selkeästi maalinteon vaikeus (57 osumaa 22 otteluun on liian vähän), eikä se puolustuskaan kovin timanttia ollut jos 114 kertaa heilahtaa omissa? Edelliset muistikuvat Ykkösen kausilta muistuttavat kuitenkin PJK:n kykyä pelata myös varsin kurinalaista futsalia, joten tämä tuleva kausi on tilastojen valossa pomminvarmasti erilainen. Puolustus pitänee, mutta löytyykö Ykköseen tarvittavia maalitykkejä jotta taistelee noususta? Miikka Mörön pommin tietää jo kaikki, mutta miten muut. ACE:sta siirtyny Joona Neuvonen tuo lisäjalkoja, ja kokenut Jussi Kaihlajärvi tuo Jyväskylän futsalhautomosta jos nyt ei jalkoja, niin kaikkea muuta hyödyllistä. Varmasti yksi sarjan tasaisempia joukkueita ja taktisesti pitäisi kykyä löytyä myös. Viime kausilta tutut Tampereen lähiöiden pelireissut (Loiske, Hakkari, nevö föget, we gonna miss you very very much. ACE, teekkarit, not so much) sen kuin jatkuu ja sehän ei haittaa. Ennakoidaan siihen malliin että lätkäistään PJK:lle paineet niskaan ja ennakkosuosikin viitta harteille.

 

PTU (Pori). Viime kaudella sija 4. (11W, 5D, 6L). Keskinäiset: kotivoitot 5-2 Moonille, 4-2 PTU:lle.

 

Heti alkuun käsi ylös virheen merkiksi. Viime kauden ennakon kenties toiseksi isoin ohilaukaus (Tornion nousun missaaminen isoin), kun porilaiset janarit ennakoitiin tippumaan sarjasti. Ja mitä helvettiä vielä: PTU esiintyi läpi kauden tasaisesti, ollen jossain kohtaa jopa sarjan kärjessä ja sijoittuen lopulta 2p raahelaisten perässä sijalle 4. Joonas Meuran tykki puhui ja puhunee myös tulevalla kaudella. Joukkueessa myös suhtkoht urheilullisia futaajia, jotka kesän ottaneet todennäköisesti vähemmän häppää kuin AS Moonin kerma? Maalinsuulta löytynee yksi sarjan laadukkaimmista veskareista jos Joni Kuusisto jatkaa (mies viime kauden menestyksen takana ja vähiten päästettyjä maalejakin). Aina sopivalla tavalla kiero kotijoukkue joka ei helpolla kotona häviä. Vieraissa voinee olla taas enemmän haasteita: löytyykö jalkoja tuplareissuilla Pohjoisessa? Vieläkö Yö soi kotikentällä lämmittelyissä? Joko kauden aikana saamme selvyyden mikä v***u niitä porilaisia vaivaa? Löytyykö hyvän viime kauden pelanneista Tuomas Kallioisesta ja Toni Miettisestä selkeää vastuunkantajaa Meuran rinnalle tehojen(kin) puolesta? Ennakoimme lievää laskusuhdannetta viime kauteen nähden, mutta silti selvää säilymistä alemmassa keskikastissa sijalla 6.

 

TPK (Turku). Viime kaudella sija 7. (10W, 4D, 8L). Keskinäiset: 4-2 TPK:lle, 3-3 tasuri).

 

Jäi viime kaudella tasaisessa ylemmässä keskikastissa lopulta vasta sijalle 7., joka ainakin minun mielestä oli alakanttiin turkulaisilta kikkailijoilta. Täksi kaudeksi loppuu ns. nousubännit, joten ovet ovat auki. Manzon viikset ja pari muuta tekijämiestä ovat lopullisesti ajaneet itsensä Liigan parketeille SoVo:n riveihin. Olishan se kiva vielä kerran nähdä ne pornoviikset… Jos on Moonilla ollut haastetta Raumalta vieraspisteiden hakemisessa, niin Turku on toinen maanpäällinen helvetti sen suhteen. Tasainen joukkue ilman selkeämpiä heikkouksia, yksi selkeä sarjan tähtipelaaja (K-P Koivunen) sekä laajasti tulivoimaa (viime kaudella eniten maaleja 108 kpl 22 peliin!). Kaikista jatkajista ei ole tietoa, mutta jos pistevoimaiset Sibakovit, Jäspi ja Forrström jatkavat, taistelee TPK sarjan kärkisijoista ja parhaimmillaan noususta. Mutta, ne vieraspelit. Puuhastelun meininkiä jo useamman vuoden, emmekä usko että kurssi aivan täysin nyt täksi kaudeksi muuttuisi. Joten ennakoimme maali-iloitteluja, sarjan viihdyttävimpiä otteluita sekä lopulta kärjen tuntumassa olemista sijalla 4.

 

Tervarit (Oulu). Tippui Liigasta.

 

Tervarit, tuo Oulun tervakaupungin perinteinen ylpeys sekä futsalin kehto. Kaukana ovat loiston päivät. Viime kausi oli karua opetusta nousuvuoden jälkeen, kun mielestämme toissa kautta heikommalla joukkueella tuli rumasti vuosi turpaan (22 ottelusta 2 voittoa ja 11p) ja tuloksena jumbosijalta tippuminen. Oli aika muutoksien. Kokeneet Stafsulat, Halmetit ja jopa muutamaan kertaan lopettanut Rizvani loistanevat tulevalla kaudella poissaoloillaan ja Tervareiden paidassa viilettävät lähinnä Haukiputaan suunnalta naaratut nuoret kollit. Kokeneita jatkajia Tervarit signasi juuri kuluneella viikolla, kun maalinsuulle saatiin oikea maalivahti (Tiikeri-Keskinen) ja kokeneet Vähäsöyrinki ja Vandell tuovat jotain järkeä puolustuspeliin. Siihen tarviikin apua, sen osoitti jo harjoitusturnauksessa otettu ”annelin-ruoppaus&uudelleen fiksaus”- operaatio Moonilta 13-2 numeroin. Noh, sitä peliä ei enää mietitä kun kausi alkaa ja toisella kierroksella pärähtää derby Raahessa käyntiin. Paljon on silti kyssäreitä ilmassa. Miten MOSSE? Tämä valmennukseen naarattu tukkajumala, AS Moonin peleissä viime vuodet lähinnä VIP-katsojana kulkenut taktiikkanero saa joukkueen pelaamaan? Kestääkö Ville Niskalalla kasetti edes vähää alusta? Löytääkö liigafutsaliin tottunut yleisö vielä paikalle Heinäpään paperiteollisuuden kusentuoksuun nauttimaan maalijuhlista? Nähdäänkö kriisihankintoja kesken kauden (edellä mainitut kokeneet jätkät)? Ennustamme vaikeaa kautta, mutta viimeaikaisten hankintojen jälkeen sentään pari sijaa ylemmäs mitä vielä viime viikolla olisi ennustanut. Sijoitukseksi sija 7.

 

Zenith (Helsinki). Viime kaudella sija 5.(10W, 6D, 6L). Keskinäiset: 4-3 Zenithille, 4-1 AS Moonille).

 

Kuten viime kaudella ennakoitiin, ei Zenith tipu koskaan. Tämä Itä-Helsingin rakkilauma painoi lopulta varsin lennokkaan kauden ja löytyi hienosti aina sarjan kärkitaistelusta. Siitä lienee enimmäkseen kiittäminen perinteisen tiukan puolustustaistelun (kotikentän postimerkillä) lisäksi sarjan parhaimpiin pelaajiin kuulunutta Hassan Yaghoubia joka taituroi esim. Moonia vastaan Helsingissä uskomattoman saksarimaalin. Mutta nyt on tämäkin mies viety kentille vihreimmille Liigaan asti ja Zenith lähtee tähän kauteen jälleen mielestämme altavastaajana. Riveistä löytynee silti muutama varsin vaarallinen kaveri: Petrescu, Lätti, Jesse Kyrkkö ja pelaaja-valmentajat Vanninen & Merikari pitäisi riittää hinaamaan joukkueen maratontaulukossa entistä ylemmäs sekä varmistamaan sarjapaikka. Mutta ihan sen helvetin paskan kotikentän takia me ei traditioista lipsuta: Zenith tippuu ja Helsingin pelireissut voidaan skipata jatkossa ohjelmasta! Kaikessa masokistisuudessaan nämä vierasreissut on silti aina ihan lepposia olleet, saapahan pelata ja hävitä rahaa liian paljon korttirinkiin, kuunnella Steen 1:stä Herttoniemen lähestyessä ja lopulta kokea armotonta vitutusta kun Zenith kairaa jollain sumputuksella pisteet taskuun. Ennustamme Herttoniemen salin purkutuomiota, lukuisia hienoja Instagram-päivityksiä/stooreja vieraspelireissujen junamatkoilta ja lopulta katkeransuloista tippumista sarjasta sijalla 10.

 

Jaa ja miten me sitten pärjätään?

 

No totta kai täyttä mestariteosta läpi kauden. Ennustamme seksisambaa läpi maakuntien ja Kehä-III, unettomia öitä läpi Sokos-hotellien, kylmiä lounasbuffetteja läpi ABC-asemien, paria kylmää bisseä voittopelien jälkeen läpi Satakunnan legendaaristen pubien sekä kuutta ylinopeussakkoa sarjan vauhdikkaimmalle bussikuskille Pekalle. Sen lisäksi satoja euroja sakkokassaan kertyväksi läpi futsal-kauden hauskuuden ja yleisen häsellyksen. Lupaamme että AS Moon ei jätä tänäkään vuonna ketään kylmäksi eikä kuivaksi, ei edes yläparvien eläkeläisten intiimialueita. Tavoitteena vain ja ainoastaan mestariteos: #PellaamallaLiigaan! Kuohuvat kylymään, Knoxit pakkaseen, inkivääriteet Oulu-Raahe-Oulu välille porisemaan, DJ Ötzi – Sweet Caroline (Party remix) koppiin soimaan voittojen jälkeen ja Jomaa pussiin! Kiitos ja kuulemisiin.