FC Kiisto himpun verran parempi lauantaina

Juho Heiskanen
11.11.2019

AS Moon - FC Kiisro 2-5 (0-2)

Vaasalainen FC Kiisto oli odotetun vahva ja tasainen nippu, joka kairasi loppuhetkillä Raahesta täyden 3p ryöstön mukaansa. Lähes 250-päinen kotiyleisö näki lauantaina tasaisen, ja välillä varsin kuumankin taistelun kahden hyvän joukkueen välillä.

Avausjaksolla peli eteni varsin tasaisissa merkeissä läpi jakson. Kiiston pivot-pelaaminen pysyi suht hyvin AS Moonillla hanskassa, mutta myös Kiisto osasi puolustaa AS Moonin vahvuuksia hyvin pois. Varsinkin Kiiston ajoittain varsin aggressiivinenkin prässipelaaminen tuotti ajoittain Moonille vaikeuksia lähteä hallitusti omista liikkeelle ja tilanteita alkoi syntymään molempiin päihin. Muutaman varsin hyvän AS Moonin maalipaikan jälkeen se oli lopulta vaasalaisvieras, joka pamautti itsensä ottelussa 0-1 johtoon. Läpi ottelun varsin samankaltaisella kulmakuviolla pallo puhkaistiin turhan vapaasti n.10m vastapalloon tinttaavalle Ossi Kivipurolle, jonka kova ja hieno laukaus painui komeasi yläkulmaan ajassa 6:26. Moonilta avausjaksolla lähimpänä maalia kävivät maalinedustalla punnertanut Hämeenkorpi ja Uusitalo, mutta viimeistään Kiiston maalilla pelannut Teemu Kulmala nollasi raahelaisten haaveet maaleista avausjaksolla. Varsin kylmää vettä niskaan satoi reilun 15min pelaamisen jälkeen, kun Kiiston nopea Pylkkänen pääsi miesvartioinnin nukahtaessa läpi ja kiersi vastaan tulleen Vähäkankaan ja sijoitti numerot 0-2. Rikkeitä heilahti avausjaksolla Kiistolle 5kpl, eikä se kovin suuri vääryys olisi ollut jos virheitä olisi pari enemmänkin tullut. Mutta tällä kertaa ei tullut ja tauolle lähdettiin kahden maalin takaa-ajoasemasta. 

AS Moon osoitti malttia ja rauhallisuutta toisen jakson ensimmäiset 10-15min. Kiisto laski prässin tasoaan jakson alusta alkaen ja tämähän kelpasi Moonille. Vyörytys tarttui kotiyleisöön ja tunnelmaa alkoi olemaan lehtereillä kuten odottaa pitikin. 30min asti tuntui ettei mistään saada taas sisään: pari tolppaa, ja lukuisat Kulmalan venytykset näytti pitävän Moonin nollilla. Mutta sitten minuutin sisällä heilahti kaksi kertaa Kiiston päädyssä. Ensin Patanen täräytti komeasti kulmakuviosta suoraan ilmasta takakulmaan 1-2, ja seuraavassa vaihdossa Hämeenkorpi riiston jälkeen tarjoili 2vs1 hyökkäyksessä Aittolalle varman maalin 2-2. Momentum oltiin saatu ja peli näytti kääntyvän Moonille. Kiisto otti taktisesti aikalisän hurmoksen muuttamiseksi ja vaihtoi omassa pelaamisessaan jälleen uutta vaihdetta silmään. Kotiyleisö hiljeni 3min ennen loppua, kun Kiiston Nicolas Tuisku pelattiin vasemmalla laidalla pystysyöttöön, ja Moonin puolustus Vähäkankaalla luettuna pelasi itsensä hieman tilanteessa ulos ja Tuisku sijoitus lipui takakulmaan 2-3. Moonilta aikalisä ja liivipelaaminen käyttöön. Noh se pelaaminen meni lähes oppikirjamaisesti täysin reisille: ei oikeastaan paikan paikkaa ja lopuksi herrasmiehinä lahjoitettiin oman maalin edustalla 2 maalia kaverille suoraan lapaan sijoitella tyhjiin. Näin ollen FC Kiisto käänsi pelin itselleen lopulta 2-5 numeroin ja ryöstöretki valmiiksi. 

Tiukka peli, jossa molemmilla oli hetkensä. Jonain toisena päivänä Moonille näistä tekopaikoista olisi heilahtanut muutama maali lisää, mutta ei lauantaina. Kiiston tasaisen joukkueen rutiini käänsi ottelun tällä kertaa vaasalaisille eikä sen enempää jossittelua ole syytä harrastaa. Laadukas peli kuitenkin pienillä marginaaleilla, edellisen Loimaan pelin toisen jakson pupeltamisen jälkeen. Harmi myös ettei Teemu "Teppo" Harjuhaahtoa tajunnut Kiiston valmennus päästää irti! Virheetön peli siis taas Tepolta. Tästä lähdetään sisuuntuneena viikon tauolle ja parin vk kuluttua otetaan kotikentällä FC OPA Oulusta vieraaksi. Ottelun maalikooste tulee aikanaan Youtubeen AS Moonin kanavalle.

Ottelun pöytäkirja TÄSSÄ

Ottelu kokonaisuudessaan katsottavissa TÄSSÄ