Pikkuveli Oulusta vastaan lauantaina

Juho Heiskanen
22.11.2019

FC OPA:n tilastoimia statseja FC OPA - AS Moon matseista vuosien varrella (futis+futsal)
FC OPA:n tilastoimia statseja FC OPA - AS Moon matseista vuosien varrella (futis+futsal)

AS Moon - FC OPA la 23.11.2019 klo 15.00

Taas parin vuoden tauon jälkeen päästään kohtaamaan tuttu ja turvallinen FC OPA Oulusta Futsal Ykkösen virallisenkin ottelun merkeissä. Jos tässä nyt samantien joku herkkähipiäinen jutun otsikosta huokailee, että kylläpäs nyt samantien leijutaan, niin pistetään parit tilastotiedot taustafaktaksi minkä vuoksi on kenties varsin perusteltua kutsua rakasta vastustajaa ns. pikkuveli- termillä. FC OPA:n laadukkaasti tilastoiduilta sivuilta löytää tarkat tilastot meidänkin keskinäisistä futsal-otteluista aina vuodelta 2011 asti (http://www.fcopa.fi/Vastustajat/ASMOON.htm). Yhteensä on näemmä kohdattu Futsal Kakkosen, Futsal Cupin, Ykkösen ja harjoitusotteluiden merkeissä yhteensä 14 kertaa, joista AS Moon on poistunut voittajana 12 kertaa, ja kahdesti tasan. Maalierojakaan tuskin oululaisten leireissä kauheena tuijotellaan ottelupalavereissa, koska nekin ovat kohtalaisen karusti Moonin hyväksi ( OPA: 28tehtyä - 77 päästettyä). Mutta se leijumisesta! Ennen kauden alkua pelatussa harjoitusottelussa OPA roikkui hyvin taistelussa mukana, ja johtikin ottelua avausjakson aikana, vaikka Moon lopulta nappasikin 5-7 vierasvoiton. Ainoa tilasto jota tässä ennen huomista derbyä tuijotellaan ja josta opitaan, on kummankin edelliset pelit.

AS Moon kärsi kotona tiukan taistelun jälkeen tappion Vaasan FC Kiistolle numeroin 2-5. Moon osoitti venymistä tulemalla 0-2 taukotilanteesta tasoihin, ja vei hetkellisesti ottelua. Kiisto kuitenkin osoitti kovuutensa ja käänsi pelin lopussa itselleen ja namutteli pari lisäosumaa tyhjiin. FC OPA taas sai vihdoin katastrofaalisesti alkaneen tappioputkensa poikki, rökittämällä oikein olan takaa Oulussa vieraillutta Kaustisen Monkuloita 10-1, ja otti kauden avauspisteensä. Joten, vaikka OPA on Moonille ollut varsin "antelias" vastustaja, ja jonka riveissä pelaava Niko Junkkari esimerkiksi haaveilee varmaan edelleenkin Moonin voittamisesta edes kerran OPA:n paidassa, niin takki auki ei tähän otteluun parane lähteä. Futsal Ykkönen on sarjana siltäkin kannalta ihanan eroottinen, että mitä tahansa voi otteluissa käydä, ja kuka tahansa voi hyvänä päivänä kaataa toisensa. AS Moon pääsee otteluun hyvällä miehistöllä, ainoastaan maalinsuulla nähdään vaihtelua kun Janne Vähäkangas huilaa ottelun, ja aikaisemmissa otteluissa debyyttiminuutit tehnyt Janne Haverinen pääsee tolppien väliin. Noin muuten on valmennuksella jälleen pähkinä purtavana laajasta miehistöstä, ketkä parketilla kirmaavat milloinkin. OPA:n riveissä on varmasti myös muutama tarkemmin vartioitava pelaaja, jonka tila pitää saada ottelun aikana mahdollisimman nihkeäksi. Tulivoimaa joukkueesta kuitenkin löytää, jos heille takki auki lähtee siimaa antamaan. Teemu Mattila, Samu Katajamäki, Junkkari, ja esimerkiksi viime peleisä jälleen parketilla esiintynyt Joonas Sohlo ovat muutamia nimiä, joita kannattanee katsomossakin tarkastella vastustajan riveistä.

K-Rauta Ojanraudan isännöimässä ottelussa toivottavasti nähdään taas katsomo pullollaan futsalinystäviä ja ääntä pömpeliin. Joukkueen tehtävänä on hoitaa sitten loput parketin puolella ja kairata keltamusta takaisin voittojen tielle ja kohti kärkipaikan valloittamista sarjassa. Kotiotteluissa tuleekin tämän ottelun jälkeen pieni tauko, joten suosittelemme senkin vuoksi saapumaan nyt hallille! Liput normaalisti 3/6e, kahvio palvelee ja kenties arvontaakin ottelun aikana tarjolla, joten taskurahaa mukaan! Nähdään huomenna hallilla, camoon!