Nihkeä esiintyminen toi vain pisteen

Juho Heiskanen
24.11.2019

AS Moon - FC OPA (Oulu) 4-4 (1-3)

Sarjanousija FC OPA osoitti lauantaina, ettei sarjasijoituksilla ole väliä kun sarjapisteistä tosissaan pelataan. Edellisellä kierroksella vapauttavan voiton ottanut FC OPA oli lauantaina Raahen liikuntahallilla enemmän voittoa halunnut joukkue, jonka historiallinen ensimmäinen voitto AS Moonin futsal-joukkueesta oli todella lähellä onnistuakin. Vain loppuhetkillä tuhrittu läpiajo tyhjään maaliin ja tästä seuranneesta tasoitusosumasta johtuen, oli AS Moon lopulta ehkä enemmän tyytyväinen edes yhteen sarjapisteeseen.

Avausjaksolla FC OPA oli selkeästi enemmän hereillä alkuminuutit. Varsinkin ykköskenttä Junkkari, Wellingit x 2 ja kärjessä pelannut Mattila pystyivät painamaan hyökkäyksiä kohti AS Moonin maalilla pelanneen Janne Haverisen tonttia. AS Moonin pelaaminen oli läpi avausjakson yllättävänkin halutonta ja mautonta, vaikka takki auki ei otteluun missään nimessä lähdetty, niinkuin ei jatkossakaan. OPA siirtyi ansaitusti 0-1 johtoon, kun nopeassa vastahyökkäyksessä puhkottiin AS Moonin oikealta laidalta Samu Katajamäki nokikkain Haverisen kanssa ja tarkka sijoitus alakulmaan ajassa 7:05. AS Moonin etsikkoaika tuli reilun 10min kohdille, kun FC OPA:n turhankin innokas karvaaminen tuotti riketilin täyteen. AS Moon ei tätä kuitenkaan kyennyt hyödyntämään kuudennen rikkeen merkeissä, osittain OPA:n fiksumman pelaamisen ja toisaalta AS Moonin turhan nöyristelevän hyökkäyspelin. OPA kuittasikin itsensä jo 0-2 johtoon, kun jälleen pehmeä miesvartiointi maalin edessä antoi Hannu Piriselle tilaa kiepauttaa itsensä kääntökutiin ja veto painuikin yllättäen etukulmasta sisään ajassa 16:24. Tästä AS Moon ottiki aikalisän ja fokusoitti omaa tekemistään. Herätys tuotti tulosta ajassa 17:59 kun Knuutinen väänsi takaprässillä OPA:lta pallon heidän päädyssään takaisin ja tarjoili maalin edessä oottaneelle Keinäselle, jonka riparipallo ajautui Timille jolle avautui loistotontti kaventaa peli 1-2. Kauaa ei joukkueenjohtaja Remahl kerennyt äänihuuliaan paukuttaa kuuluttajan tontilla, kun AS Moonin alakerta nukkui ja OPA namutteli seinäsyötöllä pelin 1-3 vain 8sek kavennusosuman perään, maalintekijänä Juhani Strid.. Oikeinkin kuvastava osuma Moonin avausjakson pelaamiselle. Siitä sitten tauolle.

Toisen jakson peli oli Kiisto-ottelun tapaan Moonilta parempaa. OPA tyytyi enimmäkseen puolustamaan nöyrästi alhaalta eikä ensimmäisen jakson hyökkäyksiä nähty niin paljon vierasjoukkueelta. AS Moon kavensikin ottelun ajassa 22:48 kun kapteeni Uusitalo tarjoili takakulmille Keinäselle tontin, eikä pistepörssin kakkosnimi Mehu tästä erehtynyt. Reilut kaksisataa silmäparia alkoi saamaan katsomossa jo tunnelmaa, ja kentälläkin alkoi derbymäisesti tunteet kuumenemaan. Keltaisia heilui ja pari torikokoustakin saatiin aikaiseksi, mutta hyvän urheiluhengen mukaisesti. AS Moon näytti kääntävän ottelua pikkuhiljaa jo itselleen kun Uusitalo sijoitti tarkalla kudilla 3-3 tasoituksen vasempaan alakulmaan reilusta 12metristä, pelikellon tikittäessä mukavasti vasta ajassa 27:06. AS Moon antoi kuitenkin ajassa 30:11 vielä yhden turhan helpon lahjan OPA:lle, kun omista lähdettäessä harhasyöttö keskustaan ja hyvällä vastahyökkäystatsilla AC Oulusta OPA:n rosteriin liittyneen Pekka Wellingin jalka heilahti tulisesti. Tästä mentiin useampi minuutti samoissa numeroissa eikä tasoitusta tuntunut syntyvän millään. Paikkoja avautui suht hyvä määrä, mutta toisaalta mitään parasta pelaamista AS Moonilta ei tuntunut lauantaina vain löytyvän. Liivipelaaminen käyttöön rapiat pari minuuttia ennen loppua ja sormet ristiin. Jokin seksisamban toteemijumala lienee kuuli hätähuudon, kun OPA:n mies karkaa pallonriiston jälkeen karkuun keskeltä, Hannes Seikkala munaravaa miestä kiinni ainoana Moonin pelaajista ja OPA:n janari kykenee jollain taialla sijoittamaan pallon ohi tyhjistä. Kiitos. Tästä sitten Seikkala ottaa vielä enemmän vastuuta ja tarjoilee hyvän liivipelaamisen johdosta pallon vasempaan päätyyn Knuutiselle, sieltä ykkösellä maalineteen sovitulla kuviolla Hämeenkorvelle ja pallo tyhjiin ajassa 38:22. Vikalla minuutilla ei suurempia tontteja ja näin pisteet jakoon "pikkuveljen" kanssa.

OPA näytti parastaansa lauantaina, kotijoukkue AS Moonin ollessa hajuton,mauton ja väritön. Yksittäisiä onnistujia kentältä oli vaikea löytää, ainakaan koko 40min ajalta. Moonille ominaista koko kentän hyökkäämistä ei juurikaan nähty, eikä tuoreita jalkoja paljon kentällä nähty. Näin ollen tasuripisteeseenkin pitää olla suht tyytyväinen, koska tappiokaan ei todellakaan kaukana ollut. OPA:lle onnittelut hienosta pelistä, eiköhän samanlaisilla otteilla ala muiltakin jengeiltä sarjassa pisteitä napsumaan! AS Moon treenaa nyt pari viikkoa vauhtia tekemiseensä, kunnes koittaa kova kotitupla Raahessa. Silloin vastaan tulevat isolta kirkolta Zenith sekä derbydellaKebabiin EBK Espoosta. Näistä varsinkin Zenith lukeutuu tämän alkukauden komeettoihin: saldona 7 ottelusta 14pistettä jolla irtoaa sarjassa 3.sija, pari pistettä AS Moonia edellä. Tärkeät pisteet siis kahden viikon päästä jaossa! Nähellään silloin hallilla entistä sankoin joukoin.

Ottelun tilastot TÄSSÄ

AS Moon pisteet: Keinänen 1+2, Knuutinen 1+1, Uusitalo 1+1, Hämeenkorpi 1+0