Tuplapeleistä tyytyminen voittoon ja tasuriin

Juho Heiskanen
8.12.2019

AS Moon - Zenith 5-3 (2-0), AS Moon - EBK/FS 5-5 (4-2)

Lauantaina AS Moon otti tärkeät 3p Helsingistä saapuneelta Zenithiltä varsin nihkeänkin esityksen jälkeen. Avausjaksolla omista harhasyötöistä aukeni Zenithille useampi hyvä maalipaikka, mutta maalilla pelannut Janne Vähäkangas piti Moonia vaikeina hetkinä pystyssä. AS Moon karkasi avausjaksolla 2-0 johtoon kakkoskentän osuessa byyreihin. Ensin Jan-Eric Hämeenkorpi sai toisesta paikastaan pallon sisään taka-alueelta, ja 7min kohdilla Kai Paakkari ohjasi maalinedestä Teemu Aittolan poikittaissyötön sisään. Näissä numeroissa tauolle, vaikka molemmille aukenikin muutamia hyviä paikkoja lisäosumiin. 

Toisen jakson alkuun Zenith kampesi itsensä hetkellisesti peliin mukaan, kun Jose Ikonen kavensi heti toisen jakson alkuun ajassa 20.33 numeroiksi 2-1 Stefan Petrescun hyvästä tarjoilusta. Kuitti tuli kuitenkin 30sek myöhemmin, kun ykköskenttäkin sai ottelussa hanat auki. Timi Knuutiselta loistava tarjoilu Keinäselle takatolpalle, jolla oli aikaa ottaa pallo haltuunkin ennen tsippaamista sisään 3-1. Pari minuuttia tästä ja AS Moon paketoi ottelun, kun Hämeenkorven antamasta kulmakuviosta Aittola löytyi 6m kaarelta ja varma kuti molarin längistä sisään 4-1. AS Moon näytti karkaavan jo suht isonumeroiseen voittoon kun puolen tunnin pelaamisen jälkeen 5-1 osuman sai pamauttaa ottelussa erittäin pirteästi esiintynyt Hannes Seikkala, iskien Keinäsen kulmasta pallon voimalla sisään. Viimeisillä minuuteilla AS Moon antoi kuitenkin Zenithille muutaman helpohkon osuman, Zenithin hakiessa liivipelaamisella lohtua. Timo Peltolan kahdella osumalla ottelun loppunumerot sinetöityi lopulta 5-3 kotivoittoon AS Moonille.

 

Sunnuntaina vastaan asteli Tervareilta lauantaina pisteen ryöstänyt EBK Espoosta. Ottelu tarjosi ainakin yleisölle runsaasti tapahtumia ja nähtävää. Avausjaksolla tempo oli hetkittäin vähän liiankin vauhdikasta, ja pelissä mentiin päästä päähän ja jokaisesta pallosta taistellen. Ajassa 4.54 EBK kaatoi kylmää vettä niskaan, kun merkkausvirheiden jälkeen sarjan tehotykki Antti Korhonen karkasi oikelta laidalta pystyyn ja ampui "heikommalla" jalallaan eli oikosella varman kudin takakulmaan. AS Moon sai kuitenkin avausjaksolla vietyä peliä suht hyvin hyökkäyssuuntaan ja puhkottua varsinkin laitapelaamisella EBK:n miehitystä rikki. Tulosta alkoi syntymään ja tasoitus nähtiin lopulta ajassa 9.59 kun edellisessäkin ottelussa toisensa löytäneet Paakkari ja Aittola juonivat tasoituksen: Kaitsulta kuti takatolpalle josta Aittola ohjasi "takavasaralla" pallon alakulmaan. Liikuntahallilla alkoi olla hurmosta päällä kun AS Moon karkasi seuraavien 5-6min aikana jo 3-1 johtoon. Ensin Keinänen väänsi itsensä väkisin tekopaikkaan 6m keskustan tuntumasta ja iski pallon takayläkulmaan 2-1, syöttäjänä tutkapari Knuutinen. 15.02 osat vaihtuivat ja Keinänen tarjoili Timille 3-1 osuman. EBK ei kuitenkaan tästä lannistunut vaan painoi terrierin lailla päälle. Kavennusosuman taituroi läpi ottelun vikkelillä jaloillaan haastanut Jonas Zaknoun, joka pääsi kääntymään vartioijasta ohi ja sijoitti alakulmaan 3-2. Ennen taukoa AS Moon kuitenkin kuittasi tämänkin osuman suht samantien, ja iski taukolukemat 4-2 Antti Uusitalon jalasta vaparin jälkitilanteesta.

Toisella jaksolla alkoi sitten tapahtumaan entistä enemmänkin, osittain tuomarikaksikon suht mielenkiintoisten näkemysten. Sitä ennen nähtiin kuitenkin kaksi hienoa maalia: heti ajassa 21.42 Moon näytti karkaavan karkuun kun Knuutinen iski päivän toisensa Keinäsen tarjoilusta 5-2. Sitten Moonilta täydellinen emävirhe ja ylipelaamisella vartioitavat hukkaan ja pallo oli 7sek edellisestä omassa maalissa Zaknounin iskiessä päivän toisensa 5-3. Aikaisemmistakin otteluista valitettavan tyypillinen nukahdus, kun peli on jo lyöty ns. "pakettiin". Tämän jälkeen tuomaristo astui hetkellisesti, ja kenties ainakin hieman ratkaisevasti esiin. Ensin ajassa 22.12 Zaknoun rikkoo keltaisen veroisesti katsomon edustalla ja Moonille vapari, tästä pallo Knuutiselle joka laukoo voimalla ylärimaan josta pallo kimpoaa ainakin keltamustien ja 205päisen yleisönkin mielestä maalin sisäpuolelle maaliviivaa. Ainoastaan viivalla seisova dumari ei tällä kertaa tilannetta näe ja ei maalia (Youtuben otteluvideosta löytyy ajasta: 1.26.20 eteenpäin ja hidastuskin ajasta 1.27.18). Noh se siitä. Toinen jossiteltava tilanne nähdään muutama hetki myöhemmin kun sama mies rikkoo katsomon edustalta juoksevaa Uusitaloa ja ei korttia ja täten punaista. Tämän jälkeen ottelussa alkaakin olemaan ns. derby della Kebabiin kuuluvaa tunnetta ja menoa ja rikkeitä alkaa heilumaan. EBK:lle rikkeet täyteen n. 11 min ennen täyttä aikaa. 

Hulinoiden lisäksi EBK ottaa vikoille 4-5min liivipelaamisen käyttöön ja sinnittelee ottelussa mukana. Moonilla omat tontit naulata ottelu, ei maistu. Kuudetta rikettä ei kuulu parista kontaktista huolimatta ja lopuista huolehtiikin sitten AS Moonin oma pupeltaminen kun EBK:lle tarjoillaan kaksi helppoa osumaa. 15sekunnin sisään ensin Abubakir taituroi suoraan ilmasta pallon juuri ja juuri sisään ja kohta liruu uudestaan alakulmaan Quri Qerimin sutiessa flipperin pelaajamuurin kautta 5-5. Näin pisteet jakoon erittäinkin vaiherikkaan ja toisaalta myös erittäin hyvätasoisenkin matsin jälkeen. Espoolaisille hatunnosto kovasta vierasreissusta Oulussa & Raahessa, kentällä mentiin kovaa ja pelin jälkeen rehellisesti kättä päälle. Selkeä parannus kaverilta viime kauden otteisiinkin verrattuna, ja voivat olla tyytyväisiä kotimatkallaan. 

Moonin osalta oltiin kopissa ansaitusti hetki hiljaa ja käännettiin sen jälkeen katseet kohti kovaa vierasreissua tulevana vkl. Vastaan tulee sarjakärki TPK Turusta sekä nousukiitonsa aloittanut, viime kaudelta liigasta tippunut PJK Pirkkalasta. Nukahduksia ja momentin kadottamista ei nuissa otteluissa ole varaa tulla, jos pisteistä halutaan taistella. Mutta ei muuta kuin rinta rottingilla kohti uusia taisteluja! Kiitoksia otteluisännille ja kumpanakin päivänä hienosti mukana eläneelle kotiyleisölle. Seuraavan kerran nähdään Liikuntahallilla sitten tammikuun puolella Monkuloita vastaan.