Kaustisen sarjajumbo joulutauon päättymisen jälkeen vastassa

Juho Heiskanen
30.12.2019

AS Moon - KP-V/Monkulat la 4.1 klo 15.00

Joulutauko on nyt huljuteltu ja AS Moon onkin jo palannut takaisin treeniparketille hikoilemaan. Lauantaina klo 15.00, OP Raahen isännöimässä (OP Raahe tarjoaa myös omistaja-asiakkailleen ottelussa pullakahvit alehintaan 2e/kpl, samalla tukien Pojat 05-futsaljoukkuetta!) ottelussa päästään taas asian äärelle, kun rakas peräkylän Monkulat saapuu Kaustisilta hakemaan uutta nostetta lähes farssimaisesti kulkeneelle kaudelleen.

Jos on AS Moon hieman pettynyt kauden alkupuoliskoon muutamine katkerine pistemenetyksineen lähinnä tasatuloksin, ei Kaustisella ole hymyilty vuoden 2019 lähentyessä loppuaan. Monkulat löytyy sarjan jumbona surullisella 1W,11L sarakkeellaan, maalieronkin ollessa yli 50 osumaa pakkasella. Syitä on varmasti monia, mutta niiden taakse ei intohimoisen fanilaumansa tukema Monkulat voi enää piiloutua, vaan pisteitä on alettava tulemaan, jos ensi vuonnakin mieli halajaa reissata pitkin Suomea Futsal Ykkösen sarjapelien merkeissä. Kokemusta jengistä kuitenkin löytyy jos miehiä rivistöön saadaan: Jarkko Ojala, Jussi Mikkola, maalivahti Sami Harjupatana ovat hyviä miehiä Ykköseen jos muillakin miehillä sivustalla peli kulkee.

74 päästettyä maalia 11 sarjapeliin on ns. hieman liikaa, joten lauantaina korostunee Monkuloiden puolustuspelin päivän kunto: onko jouluna treenattu rivistöä kasaan, vai vuotaako alakerta edelleen kuin Kaustisen bensa-asemien letkut? Hyökkäyksessä viime kausina tehoja iskenyt J.Mikkola haluaa varmasti myös paremman loppupuoliskon kaudelleen: pisteitä kasassa 1+1, sehän on yhtä paljon kuin AS Moonin täytemies Heiskasen tehot tähän kauteen?! Ja Mikkola pelaa sentään ykköskentässä vaihdosta toiseen?! 

Mutta se "hassutteluista", Monkulat tulee otteluun varmasti nälkäisenä, ja AS Moonin pitääkin kyetä ottamaan pelin "kuskinpaikka" itselleen, ennen kuin jo viime kaudelta tuttu 6-6 tasatuloksen puppelointi Kaustisen vierassalissa palaa alitajuntaan. Syyspuolisko opetti toivottavasti AS Moonille ainakin sen, että hyväkin momentum otteluissa katoaa kuin pieru Saharaan, jos siihen antaa otteluissa mahdollisuuden.

AS Moon löytyy sarjan puolivälin jälkeen sijalta 4, kun sarjapisteitä on kasassa 19p. Sarjan kärjessä menevät Vaasan Kiisto 24p, sekä Helsingin Zenith 23p. Takaa-ajo on siis homman nimi sarjan toiselle puoliskolle lähdettäessä, ja pistemenetyksiä ei liikaa saane tulla, jos sarjanoususta tosissaan tapellaan maaliskuun lähestyessä. Yleisölle varmasti jännittäviä otteluita tulossa seurattavaksi, kun tämän(kin) kauden Ykkönen on ihanan tasainen: kuka vaan voi voittaa kenet vaan. 

Pelaajatilanne on onneksi Moonilla täydellinen: loukkaantumisia ei ole, ja rivistöt senkun vahvistuvat kun Ville Määttäkin palaa Ranskan opintovuodeltaan takaisin futsalparketeille. Ainoastaan Suomen puolustusvoimat tulevat harventamaan rivistöä Hannes Seikkalan tötsätessä eteenpäin, mutta tulevana lauantaina Hande on edelleen liekeissä ja mukana! Pekanpäivän jameilla oli havaittavissa että Moonin miehistöllä jalka on kevyt ja nälkä parketille kova, joten onhan se nättiä että kausi taas jatkuu! Näillä näkymin isketään täydellä miehistöllä Monkuloiden kaatoon! 

Ei muuta kuin nähdään lauantaina hallilla klo 15.00! Kaustiselta mahdollisesti faneja taas bussin mukana saapumassa paikalle, joten huudetaanpa nekin kumoon ja annetaan toivottavasti parketilla oikein isän kädestä.