Show Must Go On

Juho Heiskanen
31.1.2020

Tuplareissulle Vaasaan ja Raumaan la klo 18.30 FC Kiisto - AS Moon su klo 17.00 FC Rauma - AS Moon

Vihdoin on jumalattoman pitkältä tuntunut parin viikon tauko Futsal-Ykkösen peleistä ohi, ja päästään apinalauman kanssa taas reissaamaan tuplareissulle tulevana viikonloppuna. AS Moon käytti tauon lievähkön saunomisen ja joukkueen henkisten&fyysisten suhteiden hiomisen lisäksi myös treenaamiseen, vaikkakin kuluneella viikolla omat haasteensa toi Liikuntahallilla pyörineet Taitaja-kisat, joka pakotti edarinkin treenaamaan vaihteeksi pienemmillä saleilla pitkin Raahen kouluja. Tulipahan nähtyä, että eiköhän tämä laji olisi tässä jos tänne ei uutta hallia ala kohta nousemaan...

Mutta se päättäjille inisemisestä, katseet tuleviin ja erittäinkin tärkeisiin vieraspeleihin! Lauantaina on AS Moonilla kenties loppukauden kovin rasti rustattavana: kotikentällään ärsyttävän dominoiva FC Kiisto, joka löytyy sarjasta sijalta 2 (ottelun vähemmän pelanneena, pisteen sarjakärki Zenithiä perässä). Tämä Raahen Juudaksen - Teemu Harjuhaahdon - nykyinen kotisatama Vaasassa, on alkukauden vaikeuksien jälkeen lähes dominoinut Ykkösessä. Liigaparketeilta tutut kaverit ovat löytäneet kemian ja tulosta on syntynyt. Vaasan pieni kotikenttä on heille tietenkin ominaisin luola ollut pyörittää vastustajat maanrakoon ja varsinkin puolustuspelaaminen on ollut Liigaan havittelevan nousijajoukkueen näköistä: kliinistä ja tehokasta. Maalierolla 66-30 ensimmäiseen 14 peliin esiintynyt FC Kiisto kävi hakemassa myös Raahesta pisteet 2-5 numeroin, ottelussa joka tarjosi jännitettävää kotiyleisölle viime hetkille saakka, kunnes Kiisto voittomaalin jälkeen namutteli pari kertaa vielä pallon tyhjiin. Tässä ottelussa Moonilla oli kuitenkin momentuminsa, eikä lauantaina kuvia kumarrella. 

Fakta on, että tappiolla Kiistolle, AS Moonilla alkaa ainakin sarjan kärkisija karkaamaan liian kauas vaikka kautta onkin paljon jäljellä ja ristiinpelaamista tulee satavarmasti. Pisteitä odotetaan siis lauantaina, ja tämän eteen AS Moonin täytyy saada koneestaan parasta irti. Tätä koneiston yskimistä tulee helpottamaan yksi maukkaimmista raahelaisista pelaajista, mutta ei paljasteta sitä vielä kaikille (TEPPO! Turhaan käyt Moonin Nimenhuudossa päivittäin selaamassa kokoonpanoa, stnan vasikka, sut saadaan vielä ;D ) Moon pääsee otteluun kuitenkin laajalla kokoonpanolla, ainoastaan Seikkala sykkii intissä lienee vielä la, ja Paakkari toipuu pitkäaikaisesta persevaivastaan vielä ainakin helmikuun puolelle. 

 

Sunnuntaina reissataan sitten Satakuntaan FC Rauman vieraaksi. Kokenut kotijengi on vähitellen saanut koneensa myös käyntiin, koska pieni pakko on ollutkin, sen verran pahasti putoamistaistelu hönkii niskaan. Kyrkkö, Asunmaa ja kenties sarjan jämäkimmän painoindeksin omaava kärkkärispesialisti J.Majamaa ovat kokemuksellaan hilanneet Raumaa vähitellen kohti sarjan keskikastia, eikä varmasti taivu helpolla sunnuntainakaan. Vaikka Raahessa AS Moon namutteli kohtuullisen helposti syksyllä Rauman nurin numeroin 9-3, pitää muistaa että Rauman kotisalissa ei Moon ole liikaa ilonaiheita vuosien saatossa saanut. Siihen päälle varmasti tunteikas ja kova peli Vaasassa lauantaina alle, reissaaminen hotelleille, korttipöydissä koetut vihasuhteet pelaajien kesken ja su-yönä mielissä odottava Super Bowl- valvominen bussissa.....koita siinä sitten keskittyä olennaiseen! Mutta eiköhän Hämeenkorpi viimeistään läpsi väsyneimmätkin janarit sunnuntaina liekkiin ja pistetään Raumalla ralli päälle. 

 

Summa summarum,  helkkarin kova vkl edessä ja panokset senkun kovenee. Tänään vielä valmistavat treenit liikuntahallilla alle ja huomena Pekan jousilla kohti Vaasaa! Pistäkäähän AS Moonin somekanavat seurantaan (Instagram nyt ainakin), eiköhän sinne vkl reissulta jotain matskua taiota jos kehdataan.

Ps. Rauman peli totutusti myös streamilta FC Rauman Youtube- kanavalta klo 17.00 lähtien.