AS Moon – OuRe 5 - 0 (1-0)

Juha Ahola
18.8.2012

Pelin jälkeen joukkue muisti entistä maalivahtia Tero "Kehäraakki" Alanen asinamukaisella paidalla. Tästä eteenpäin Kehäraakki nähtäneen vain sauvakävelemäss. Tottakai AS Moon tarjoaa sopivan tehtävän joukkueen taustalla.
Kapteenit mahtuivat kerrankin samaan koppiin. :)

Kapteenit mahtuivat kerrankin samaan koppiin. :) Taustana tälle kommentille on se, että kauden aikana samaan aikaan ottelussa eivät ole montaa kertaa olleet kapteeni Hämeenkorpi ja varakapteeni Patanen. =D

AS Moon palasi voittojen tielle

Lauantaina hyvän sään vallitessa Koivuluotoon astelivat toisistaaan mittaa ottamaan sarjan kärkikahinoissa porskuttava Asmo ja putoamistaistelussa kahlaava Oure (Oulusta). Asmolla oli paikalla 15 järjettömän kovassa tikissä olevaa jantteria sekä juniori-ikäisten lähes maajoukkueen portteja kolkutteleva maalivahti. OuRe puolestaan oli koonnut miehiä kyytiin sieltä sun täältä (myös rammat lasketaan mukaan!) ja miehiä oli juuri 10 + maalivahti. OuRe:n legendaarinen rockmusiikin ystävä, tulisieluinen hevosenpotkun omaava ja Jani Sarajärven uusi saunakaveri “Leba” oli jättäytynyt kotosalle, sillä suolaa on tullut tällä kaudella haavoille OuRe:lla niin paljon, ettei ole tosikaan.

Ottelun luonnetta kuvasti se, että OuRe joutui vajaalle jo ensimmäisen 10 minuutin aikana, jonka jälkeen homma oli käytännössä taputeltu. Itse asiassa vierasjoukkue ei kyennyt ampumaan palloa kohti kotijoukkueen maalia kertaakaan ottelun aikana. No, saattoi jokin pitkä pallo keskialueelta lentää Asmon rankkarialueelle, mutta ne tuskin olivat totisia maalintekoyrityksiä.

Asmo puolestaan pelasi kaunista syöttelypeliä melkein Barcelona-tyyliin, mutta viimeistely oli surkeaa tasoa. Asennepuolella tapahtui jokin naksahdus, sillä välillä touhu näytti surkuhupaisalta ja katsomosta kuului röhönaurua useaan kertaan. Tolpat kolisivat 5 kertaa ja aivan vapaissa/avoimissa maalipaikoissa oltiin ainakin 10 kertaa (tämä ei ole liioittelua!). 1000 taalan maalipaikkoja tuhrivat mm. Jani “tiedän, miten pallot ammutaan taivaisiin kahteen kertaan alle metrin etäisyydellä tyhjää maalia”, Janne “kokeilenpa längistä sisään” Hämeenkorpi, Juho “pompppii sinne sun tänne” Heiskanen, Janne “tsipataanpa avoipaikasta kuin junnutreeneissä” Arola, Jukka-Pekka “näin hyvästä paikasta ei pääse monesti puskemaan” Patanen…

Heikki “miksette tee maalia koskaan mun syötöistä” Ronkainen jäi kiikareille tuttuun tapaan siirrellessä Heiskasen kanssa palloa rankkarialueella metrin päähän “vedä sinä, eiku vedä sää” –meiningillä.

Peli oli siis yhtä maalia. Jos OuRe ei nosta tasoaa loppukaudelle niin noutaja tulee. Toki rampoja pelaajia oli joukossa useampi ja toinenkin pelaaja siirtyi pelikentän ulkopuolelle vielä ottelun loppupuolella. Tällaisia pelejä ei tarvitsisi olla ollenkaan. Vaikka tuossa tuli ripitettyä Asmon joukkue maalinteon osalta (aiheesta!) niin on se yllättävän vaikea syttyä pelaamaan, kun vastustaja on täysin jalaton. Lukemat jäivät todella siisteiksi ottelutapahtumiin nähden.

Pelillisestä esityksestä on nostettava positiivisena asiana esiin se, että peliä pyöritettiin keskialueen kautta. Lisäksi pelijärjestelmän muutos tähän otteluun oli toimiva ja voi olla, että samaa taktiikkaa hyödynnetään seuraavassakin ottelussa. Kulmapotkuissa maalit roikkuivat ilmassa monta kertaa, mutta viimeinen terävyys puuttui.

Maalintekijät ja syöttäjät:

1-0 Marko Keinänen (Timi Knuutinen)

2-0 Timi Knuutinen

3-0 Jani Torvela (Ville-Pekka Keskitalo)

4-0 Marko Keinänen

5-0 Juho Heiskanen (Janne Hämeenkorpi)

Kokoonpano (+ lempinimet niille, jotka mainitsematta jutussa):

Jani “emmä ny viitti nousta kovin pakin paikalta” Sillanpää

Jarno “vatsalihaseläin!” Lackström (pel-valm)

Jaakko “pelaa kuin viilipytty” Seikkala

Heikki Ronkainen

Janne Arola

Marko “jos 1-0 maalipaikan oisin missannu niin oisin lopettanu” Keinänen

Juha “seuraava kehäraakki?” Ahola (pel-valm)

Ville “insinööri” Lindholm

Kimmo “Kullervo Kankinen” Alanen

Janne Hämeenkorpi

Juho “hyvähenkinen kuokkis” Heiskanen (extralemppari oli pakko antaa!)

Jukka-Pekka Patanen

Jani Torvela

Ville-Pekka “Torvela, mokomakin varas!!” Keskitalo

Timi “no ei nyt ihan joka paikasta sisään kuitenkaan” Knuutinen

Ville “voiko helteellä vilustua tolppien välissä?” Määttä (mv tässä ottelussa)

(*) Raportti on kirjoitettu sarkastisessa huumorihengessä, eikä kaikki sisältö ole faktaa, vaan kyseessä voi olla arvailuja ja kirjoittajan omia mielipiteitä. Tarkoitus ei ole aiheuttaa kenellekään pahaa mieltä.

Ystävällisin terveisin Juha Ahola