AS Moon mukaan kärkitaisteluun

Juho Heiskanen
10.2.2020

AS Moon - PTU (Pori) 5-2 (3-1)

AS Moon otti varsin kliinisen voiton sunnuntai-iltapäivänä Porista saapuneesta PTU:sta numeroin 5-2. Jo lauantaina Tervareita vastaan pelannut PTU ei antanut pisteitä raahelaisille helpolla ja sai toisen jakson loppuhetkillä 247-lukuiselle kotiyleisölle hieman jännitettävääkin. 

Ottelu sai pahimman mahdollisen alun, kun pelin avausminuutilla jatkuneen AS Moonin pallohallinnan jälkeen PTU iski nopeasti vastaan, ja ajassa 1:34 maalin edustalta Tuomas Kallioisen laukaus kimposi Knuutisen jalan kautta kimmokkeella ohi hämmästyneen Vähäkankaan. AS Moon ei tästä kuitenkaan liikaa panikoinut vaan painoi kolmen kentällisen voimin painetta yhä enemmän porilaisten päätyyn. Tasoitus nähtiin ajassa 3:57 kun Keinänen pelasi pienellä seinäpelillä tutkapari Knuutisen vasemmalta laidalta läpi jolta hallittu sijoitus takakulmaan ja peli 1-1. AS Moonin kevyempi jalka ja tällä kertaa varsin aktiivinen haastaminen pallollisena pakotti fyysisen PTU:n rikkomaan, ja reilun 10min jälkeen olikin vastustajalla jo rikkeet täynnä. Pelikellon tikittäessä aikaa 14:14 AS Moon sai vihdoin kuudennen rikkeen hankittua ja Der Bomber Mehu Keinänen laukoi varmasti vasempaan alakulmaan ja päälle vielä mauttomat tuuletukset. Hyvän avausjakson täydensi reilu minuutti myöhemmin Patanen, kun AS Moonin sekakentällinen iski terävästi vastaan ja Uusitalon siirrosta Patanen tälläsi tarkasti aivan takakulmaan pelin 3-1. Lisämaaleja ei muutamasta hyvästä tontista huolimatta enempää nähty ja tauolle lähdettiin varsin luottavaisin mielin.

Toinen jakso oli syystä tai toisesta Moonille kuitenkin selkeästi heikompi.Peli aaltoili tarpeettoman paljon, henkilökohtaisia pallonmenetyksiä alkoi tulemaan eikä maalipaikoissa ollut samaa terävyyttä kuin avausjaksolla. PTU haistoikin mahdollisuutensa ja kavensi pelin ajassa 25:26, kun häsläyksen jälkeen AS Moonin maalin edustalla pallo kimpoili ties monenko jalan kautta lopulta maaliviivalle suoraan Otto Cederin jalkaan ja peli oli kutkuttavasti 3-2. Paria kutia lähemmäksi ei PTU kuitenkaan tasoitusta päässyt, ja lopulta se oli totutusti AS Moonin ykköskenttä joka iski helpottavan 4-2 osuman, tällä kertaa Uusitalo kiskaisi Knuutisen syötöstä pallon sisään. Viimeinen jännitys otteluun saatiin kuitenkin viimeisille minuuteille, kun AS Moon alkoi myös rikkomaan liikaa ja ottikin kuudennen rikkeen ajassa 38:13. Porin pommittaja Joonas Meura koki kuitenkin Janne Vähäkankaan vireen kuumemmaksi, kun Junnu venytti jalkatorjunnalla itsensä kudin eteen ja peli säilyi 4-2 numeroissa. PTU:n liivipelaaminen ei enempiä tontteja saanut aikaan ja vielä viimeisellä minuutilla Timi Knuutinen roikotti oman maalin edestä pallon tyhjiin ja kohta soikin Sweet Caroline kopissa tärkeiden 3p kunniaksi.

Ei se kaunista ollut, mutta tiukassa paikassa otetut pisteet toki lämmittävät. Samalla kun muut kärkijengit Moonin edellä pupelsivat pisteet vastustajille, nousi AS Moon sarjassa neljänneksi 1-2 peliä kärkikolmikkoa vähemmän pelanneena. Ensi lauantaina FC OPA Oulussa vastassa ja revanssia taotaan alitajuntaan, sen verran harmittaa vieläkin heikko ottelu OPA:a vastaan Raahessa alkukaudesta (4-4 tasuri). Vielä 6 ottelua kautta jäljellä ja kaikki omissa käsissä nousuhaaveiden suhteen. Jatketaan duunia ja mennään peli kerrallaan eteenpäin!

Ottelun tilastot TÄSSÄ

Futsal Ykkösen sarjatilanne TÄSSÄ