Hermot solmussa turpiin OPA:lta

Juho Heiskanen
17.2.2020

FC OPA - AS Moon 7-3 (3-2)

AS Moonille oli tarjolla lauantaina elintärkeät 3p taistelussa sarjan kärkisijoista. FC OPA taasen pelaa kynsin hampain vielä sarjapaikkansa puolesta. AS Moon koki kuitenkin lauantaina kylmän suihkun, vaikkakin ottelun aikana tapahtuneet tuomarifarssit saivat ainakin muutaman AS Moonin pelaajan hermot sauhuamaan enemmänkin.

Ottelun alku oli täydellinen: 33 sekuntia ja Aittola pommitti oikealta laidalta täysillä takakulmaan Hämeenkorven hyvästä syötöstä vastahyökkäyksen päätteeksi. Tästä pari minuuttia ja oli Uusitalon vuoro namutella takatolpilta tyhjiin Hämpän jälleen toimiessa tarjoilijana. OPA ei päässyt ensimmäisen 3-4min aikana juuri omista ulos ja ottelu näytti menevän täysin Moonin hallinnassa. Pelin jatkoa ajatellen ensimmäinen mielenkiintoinen käänne tapahtui aika pian 0-2 osuman jälkeen (TÄSTÄ näkyvällä videolla ajassa 17.58). Hämeenkorven puhdas blokkaus saa OPA:n alakerran liiderin Junkkarin hetkellisesti kiehahtamaan ja tuloksena tyylipuhdas sutaisu Hämeenkorpea naamaan. Jollain ihmeellä tuomaristo ei tästä, punaisesta puhumattakaan, nostanut edes keltaista?! Ghazi&Syrjä raitapaitoina ensimmäisen kerran alttarille valokeilaan. 

Noh tästä eteenpäin se oli AS Moon itse, joka antoi avaimet OPA:lle kääntää peli itselleen, mutta hurmoksessa alkaneen pelin jälkeen mahdollinen ulosajo OPA:lle, ylivoima, kenties tulostaululle lisämaaleja ja peli erilainen? Mutta, ei tullut. OPA sai 1-2 kavennuksen, kun hyvän pelin pelannut Teemu Mattila voittaa Määtän maalinedustalla vääntötilanteessa ja ohjaa perseellä/reidellä pallon selkä maaliin päin verkkoihin ajassa 6:54. Moonin oma peli menee turhan häsläämiseksi eikä yleensä tehokas ykköskenttäkään saa tarpeeksi kontrolloituja tilanteita hyökkäyspäässä hyvän alun jälkeen. OPA taas saa virtaa kavennuksesta ja alkaa löytämään keinoja Moonin nelikon puhkaisemiseksi. Momentum kääntyy OPA:lle ja lopulta pallo löytyy kaksi kertaa keltamustan verkoista, kun OPA:n Katajamäki ja Mäntynenä ovat laukoneet palloa sisään. Puoliajalle mietteliäänä ja hämmästyneenä.

Toisella puoliajalla AS Moon painaa peliä OPA:n päätyyn mutta vastustajan maalivahti Mäkelä on päättänyt seistä päällään tolppien välissä. Useampi loistava pelastus ja peli pysyy OPA:n johdossa. 24 ja 28min kohdilla aletaan näkemään jo ratkaisua kun OPA kurittaa tyhmistä pallonmenetyksistä ja painaa omista tonteistaan 100% sisään. Taululle tylyt 2-5 numerot ja Moon ottaa liivipelaamisen käyttöön. Hämeenkorpi kaventaa heti 3-5 ja kohta saadaan omasta mielestä peli jo 4-5 mutta tuomaristo ei omista asemistaan pallon näe olleen reippaasti maalin puolella. Jo toinen hylätty maali tälle kautta samalta tuomarikaksikolta, ja kohtalaisen tärkeillä hetkillä molemmissa pelissä. Junkkari kolaa vielä kertaalleen kortti alla Aittolan nurin vaihtopenkin edustalla, ei ulosajoa ja homma jatkuu normaalisti. Tuomareiden näkökulmia yllä oleviin ratkaisuihin ei myöskään pelin jälkeen saatu, asiallisesta kyselystä huolimatta, vaan parivaljakko päätti painella suoraan koppiin. Lopulta OPA namuttelee pari maalia "tyhjiin" ja nauttii historiansa ekaa voittoa raahelaisista, jolle pitää rehdisti nostaa hattua, hyvä peli OPA:lta. 

Jälleen hyvä muistutus Moonille siitä, että hetkellinen dominointi ei pisteitä tuo, ja jos tuhlaat enemmän paikkoja kuin teet, niin vaikeaksi menee. Tuomarikaksikon ratkaisut jätetään nyt hampaiden väliin naksuttamaan, treenataan vaikka väkisin hymyssä suin kuluva viikko ja ensi la onkin kova TPK Turusta Liikuntahallilla vastassa. Vaikeaksi menee nousutaistelu ja sarjan kärkisijat, mutta jokaista kauden 5 jäljellä olevasta ottelusta lähdetään voittamaan ja katsotaan maaliskuussa miten kävi. Nyt parin nihkeän pelin jälkeen pitää kaivaa vielä jostain ylimääräinen vaihde parketille ja saada itsestä parasta irti, heikolla pelillä tässä sarjassa hävitään kaikille.

 

Ottelun tilastot tässä