Kasvojen pesun paikka lauantaina

Juho Heiskanen
19.2.2020


AS Moon - TPK (Turku) la 22.2 klo 15.00 Raahen liikuntahalli Liput 3/6e, otteluisäntänä Raahen Lukko

AS Moonilla koittaa lauantaista lähtien ns. pakkovoittojen putki, jos keltamusta haluaa vielä toivenrippeitä pitää käsissään Futsal Ykkösen kärkisijoista. Edellisvkl OPA-tappio on jo itketty raportteihin auki, ei palata enää siihen farssiin. Nyt on aika saada omasta tekemisestään taas parempaa irti, kahden suht nihkeän edellisen ottelun jälkeen. Vastustaja on ainakin jälleen kova porukka, myöskin sarjan kärkitaisteluun vielä hamuava TPK Turusta.

Sarjan neljäntenä, ottelun enemmän pelanneena ja kaksi pistettä Moonia edellä oleva turkulaisnippu on aina tarjonnut AS Moonille erittäin kovan haasteen. Varsinkin kotikentällään Samppalinnassa TPK oli pitkään Moonille piikki pakarassa, kunnes syyskierroksella AS Moon haki kenties tämän kauden makeimman voittonsa sarjassa numeroin 4-5 (ottelukooste TÄSSÄ). Vieraissa TPK ei ole pisteillä namutellut Raahessa joten tätä recordia pyritään ylläpitämään myös lauantaina. TPK:n isoimpana menetyksenä lauantain pelistä on ehdottomasti sarjan eliittiin kuuluvan Kari-Pekka Koivusen (16+2) puuttuminen pelikiellon vuoksi ottelusta. Laajuutta TPK:lta kuitenkin löytyy varsinkin hyökkäysuuntaan, kun esim. Mikael Sibakov ja Joona Forsström ovat yhdessä kiskoneet 28 osumaa.

AS Moon lähtee tähän otteluun harvinaisesti ilman ykköspistemiestään M.Keinästä, joka on juhlahumussa muualla päin peliä jännittämässä. Myös Hannes Seikkalan osallistuminen on vaakalaudalla armeijan sekä AC Kajaanin edustamisen kiireiden vuoksi, joten aivan parhaalla miehistöllä ei AS Moon lauantain 6p otteluun kykene astelemaan. Mutta nyt olisi aika astua sitten muiden esille, kevään ratkaisupelien pamahtaessa käyntiin! Kotikentän tuki, varmasti viime ottelusta sisuuntunut kotijoukkue ja isot panokset. Siitä on lauantain keitos annosteltu, joten ei muuta kuin haistelemaan aromeita hallille ja pitämään AS Moon vielä nousutaistelussa mukana!