SC Riverball nurin kauden avauksessa

Juho Heiskanen
19.10.2020

SC Riverball - AS Moon 4-5 (1-4)

AS Moon matkasi sunnuntaina kauden avaukseensa kauas Joensuuhun. Matkalle lähdettiin aamuyhdeksältä ja perillä kotona oltiin yhden maissa yöllä. Matkassa oltiin 9+2 rosterilla, eli suht kapealla miehityksellä vielä poissaolojen johdosta. Joensuussa vastaan asteli nousijajoukkueena paljon maaleja edellisellä kaudella iskenyt, mutta myös paljon maaleja päästänyt/päästävä Riverball.

 

Sarjan avaus oli AS Moonilta hetkittäin yllättävänkin hätäistä ja epävarmaa. Liekö katsomossa istunut maajoukkuevalmennuksen kaksikko (ilman maskeja huom!?) tuonut paineita. Noh vitsit sikseen, Riverball kuitenkin yllätti vieraat alussa hieman housut kintuissa ja iskikin ottelun avausmaalin ajassa 2:39 Anton Kuzminin iskiessä vastahyökkäyksestä pallon ohi Vähäkankaan. AS Moonin puolella maali aiheutti pientä vastalausetta, kun vieraat näkivät tilanteessa Riverin repineen puolustuksessa Määttää palloa riistäessään, mutta pilli ei soinut ja Joensun isäntä 1-0 johtoon. Ensimmäisellä 10min Moon haki hieman peliään, vaikkakin omassa päässä Vähäkangas ei toisaalta joutunut torjuntatöihin sen enempää.

Hyökkäyspäässä kudit alkoivat pikkuhiljaa löytämään maalia ja kotijoukkueen ottelussa parhaanakin palkittu kokenut mv Ryynänen alkoi venymään parhaimpaansa. 7-12min aikana Moon sai vihdoin ketsuppipulloa auki ja otti ottelun avausjaksolla hallinnan itselleen. Ottelussa useampaan kertaan rimoihin kolistellut, ja maalivahti Ryynäsen torjuntoja kasvattanut Timi Knuutinen täräytti keskisektorilta alakulmaan ja pelin tasoihin ajassa 7:29. Muutama minuutti tästä ja ykköskenttä osui uudestaan, tällä kertaa kapteeni Uusitalo karkasi Vähäkankaan hienoon heittoon pystyjuoksuun ja siirsi nerokkaasti pallon ohi voimattoman Ryynäsen. AS Moon näytti alun vaikeuksien jälkeen nautiskelevan ryöstöretkellään helpohkoon karkumatkaan kun ennen taukoa osuttiin vielä kahdesti minuutin sisään: ensin Patasen lapikas kävi ottelun hienoimman maalin toimesta, kun Keinäsen siirrosta vasuri laukoi ja pallo sinkoutui takayläkulmaan. 1-4 taukonumerot pääsi nautiskelemaan 2vs1 hyökkäyksestä El Loco Hämeenkorpi Knuutisen riiston jälkeisestä siirrosta alakulmaan ja mukavissa asetelmissa koppiin.

 

Toinen puoliaika alkoi kuitenkin Riverballin kovalla rynnistyksellä, ja AS Moon ei omassa pelissään taas alussa tuntunut yhteistä säveltä löytävän. 25min mennessä oli Riverball tullut 3-4 tilanteeseen Anton Kuzminin ja Ali Al-Arkawazin osumilla, joista varsinkin toinen tsippimaalina oli varsin hieno! Vähäkangas joutui myös avausjaksoa enemmänkin torjuntatehtäviin ja varsinkin useampaa kulmatilannetta tarjottiin Riverballille, joista toisaalta kotijoukkue ei suurempia taktisia hienouksia onnistunut taikomaan ja tasoitusosuma jäi haaveeksi. AS Moon kykeni nollaamaan viime vuotisia pupelluksia paremmin selkeämmän johtoaseman valumisen maalin eroon, ja alkoi taas toisen jakson puolivälin lähestyssä saamaan hallinnan itselleen. Vaikeaksi peli kuitenkin itselle saatiin, kun vastustajan maalivahdista sivelleltiin ottelun päätähteä eikä maalinteko tuntunut onnistuvan edes takatolpilta. Riverball loikin haasteen eteen ottamalla liivipelaamista Ryynäsen muodossa useampaan otteeseen käyttöön, mutta 34min kohdilla peli kuitenkin pistettiin pakettiin kun jälleen Uusitalo&Hämeenkorpi kirmasivat terävästi 2vs1 vastahyökkäykseen ja tällä kertaa Uusitalo sai kapteenina siirtää Moonin turvallisempaan 3-5 johtoon. Viimeisellä minuutilla Riverin liivipelaaminen sai vielä kerran kotiyleisön innostumaan kannustamaan, kun Knuutinen ohjasi epähuomiossa maalin edustalta pallon omiin. Vika minuutti kuitenkin fiksua ajanpelaamista pallollisena Moonilta ja Riverille ei tonttia avautunut.

Näin ollen tavoite täytetty, eli pisteet pitkältä vierasmatkalta taskuun ja kausi käyntiin. Paljon oli hyvää tekemisessä (maalipaikoille pääsemiset, tunnetason pitäminen kurissa vaikeidenkin hetkien aikana, Uusitalon&Hämeenkorven tehokas avaus pisteiden valossa ja peliesityksineen), mutta paljon myös parannettavaa jo ensi viikonlopun kotiavaukseen EBK:ta vastaan (miespuolustus, erikoistilanteet, viimeistely). Kuten bussissa kapteenisto&pelin parhaana joukkueen sisällä äänestetty Hämppä totesivat, kaunista se ei ollut mutta helvetinkö väliä tässä tilanteessa kun pisteet taskussa vieraista. Riverball myös joukkueena yllätysvalmis sarjaan: puolustuksessa kokemusta esim Klimovin johdolla paljon tarjolla, maalivahti edelleenkin timanttisessa tatsissa, ja hyökkäyspelaamisessa nuoruutta ja intoa saatu laajennettua. Ei todellakaan helppo paikka ryöstää pisteitä jos samalla tavalla peli etenee Joensuussa.

Nyt kohti kotivausta lauantaille. Sillon lämäytetään palloa pömpeliin kotiyleisön edessä. Huom! AS Moon ottaa ainakin kauden alussa kotipeleihin max 150 katsojaa/peli. Kausikortteja painettu 150 kappaletta eli jokainen kausikortin omaava täten pääsee otteluun. Lipunmyynnissä normaalilla lipulla tuleva joutunee odottelemaan sen aikaa, että näetään miten mahtuu "normilippulaisia" sisään per ottelu. Eli suosittelemme kausarihankintaan :) Infotaan tästäkin enemmän viikonlopun lähestyessä.

Riverball ottelun tehot: 

Uusitalo 2+0

Hämeenkorpi 1+1

Knuutinen 1+1

Patanen 1+0

Keinänen 0+1

Vähäkangas 0+1