AS Moon selvään voittoon Derby Della Kebabissa

Juho Heiskanen
27.10.2020

Justus Koivukangas pamautteli kentälle päästyään samantien kaksi osumaa debyytissään. Kuva: Roy Viitanen, Raahen Seutu
Justus Koivukangas pamautteli kentälle päästyään samantien kaksi osumaa debyytissään. Kuva: Roy Viitanen, Raahen Seutu
Knuutinen paineli taas pyyteetöntä duunia ylös alas ja sivuttain. Kuva: Roy Viitanen, Raahen Seutu
Knuutinen paineli taas pyyteetöntä duunia ylös alas ja sivuttain. Kuva: Roy Viitanen, Raahen Seutu

AS Moon - EBK FS (Espoo) 9-2 (4-0)

Otteluraportti AS Moon - EBK 9-2 (4-0)

 

Ei yltänyt klassikoiden tasolle tämä Moonin ja EBK:n taistelu menneenä lauantaina, kun jo avausvaihdosta lähtien AS Moon kykeni ottamaan selkeästi isännän otteet läpi ottelun ja pommittamaan palloa myös kliinisesti tolppien väliin.

Jo ensimmäisen 14sekunnin kohdilla tärähti EBK:n maalilla rimat ja AS Moonin ykköskenttä pyöritti ensimmäiset 2-3min peliä espoolaisten päädyssä. Painostus tuottikin heti tulosta kun ajassa 2:34 Patasen jalka heilahti jälleen Keinäsen siirrosta kulmakuviossa, ja noin 120-päinen kotiyleisö sai todistaa ensimmäistä tämän kauden kotiottelun kihausta. EBK:n muuttunut kokoonpano ei kovin montaa pitkää hyökkäystä avausjaksolla saanut, eikä ennakkoon oletettua vaarallista 1vs1 pelaamistakaan liikaa Raahen liikuntahallilla päästy todistamaan. AS Moon oli Joensuun reissuun verrattuna paljon tylymmmällä päällä ottelussa, eikä tällä kertaa tuhrinut ottelussa kovinkaan montaa maalipaikkaa vaan latoi palloa kylmän viileästi paikoistaan sisään. Avausjaksolla helpottavia osumia iskivät ennen taukoa läpi ottelun kenttää dominoinut Ville Määttä, sekä edellisottelun tapaan kahdesti osunut Uusitalo.

Toisella jaksolla pelin kuva pysyi hyvin samankaltaisena. AS Moon painoi kahdella kentällisellä peliä EBK:n päätyyn jossa joukkueen parhaimpana palkittu maalivahti Eemil Karttunen pysyi kovastikin työllistettynä. 5-0 osuma kimpoili EBK:n jaloista sisään, jonka jälkeen EBK sai itsekin kuparisen rikottua pallonmenetyksen jälkeen AS Moonin päädyssä, ja pivotina parhaansa vääntänyt Dhiaa Al-Shemari sijoitti tyhjiin 5-1. Moon nautiskeli kuitenkin lauantai-iltapäivänä reippaasti karkuun ennen päätösvihellystä ja sinetöi lopulta karut 9-2 numerot taululle. Maalintekijöinä tuulettelemaan pääsivät toistamiseen osunut Määttä, sekä kahdesti debyytissään osunut Justus Koivukangas, kuten myös loppunumerot tyhjiin sijoitellut Marko Keinänen. 

Sepä siitä klassikosta. Tilastot ottelusta katsottavissa TÄSSÄ 

 

Ennakko FC Rauma - AS Moon, su 1.11.2020 klo 17.00

 

AS Moonilla pelit jatkuu samantien tulevana viikonloppuna, kun AS Moon matkaa aina vaikeaan vierassaliin Raumalle FC Rauman vieraaksi. Raumalaisilla ei kausi kovin makoisesti ole alkanut kun alla on kaksi tappiota, joista viimeisin edellisviikonlopulta loppuminuuttien 0-1 johdon sulamisineen 2-1 tappioksi sarjanousija VehU:a vastaan. Avauskierroksella tuli kotona tukkaan AU:lta maalirikkaassa ottelussa numeroin 4-7. Kokeneet kehäketut Asunmaa (1+2), Kyrkkö (1+0) ja Wallenius (1+0) siellä kuitenkin ovat jo maalihanat saaneet auki ja iskeneet joukkueen 5 osumasta 3, vaikka pistetili jengillä näyttää vielä tyylipuhdasta nollaa.

Varmasti siis suuttunut ja nälkäinen vastustaja sunnuntaina Raumalla vastassa, ja parhaampaansa pitää Moonin taas kyetä ryöstääkseen isot vieraspisteet mukaansa. Maalirikkaita otteluita on viime vuodet Rauman kanssa pelattu niin vieraissa kuin kotonakin, ja tähän tuskin kovin suurta muutosta tulee tänäkään vuonna.

Kova on luotto vireen säilymiseen kuitenkin keltamustien riveissä ja AS Moon pääsee reissaamaan Pori/Rauma-akselille viikonlopuksi täydellä miehistöllä. Taitaapa sielä myös yksi mukava vahvistuskin olla mukana....se nähdään sitten viikonloppuna oliko vaiko eikö!

 

Ottelu nähtäneen totutusti myös FC Rauman youtube-lähetyksenä TÄLLÄ KANAVALLA. Seurailkaa AS Moonin somea vkl aikana niin laitellaan tarkatkin linkit jakoon ja jotain somepöhinää reissun päältä Porista yöpymisineen ja Raumalta peleineen.