Tyly vierasvoitto takataskuun Raumalta

Juho Heiskanen
3.11.2020

FC Rauma - AS Moon 0-4 (0-1)

Menneenä vkl AS Moonin karavaani reissaili Satakuntaan, jossa joukkue yöpyi ensin maltilla lauantaina Porissa, josta joukkue siirtyi hyvin valmistautuneena Raumalle taistelemaan tiukoista sarjapisteistä FC Rauman kanssa. Reissussa oli mukana lähes kolme kentällistä nälkäisiä jätkiä, ja rento huumori soi totutusti bussin korttiringeissä sekä hotellin syövereissä romanttisten leffailtojen äärellä.

Sunnuntain ottelu tarjosi varsin vauhdikkaan, tasaisen sekä tasoltaankin hetkittäin varsin mallikkaan väännön, jossa tunnetta ei puuttunut kentältä eikä vaihtopenkeiltä. Rauman "neljänolla" pelinavaus sekä erikoistilanteiden tietyt nyanssit oli ottelupalavereissa puitu huolella auki, joiden avulla omaa tekemistä pyrittiin selkeyttämään puolustussuuntaan nähden. Hyökkäyspelissä luotettiin omaan luovuuteen ja kliinisyyteen, jota oli jo edellisessä EBK ottelussa alkanut löytymään.

Avausjakson alku oli aikamoista hurlumheitä, kun molemmat iskivät täysillä vastahyökkäyksiinsä. Raumalle avautui ekasta kulmastaan heti vaarallinen tontti, kun oletettu kuvio ei ollutkaan sitten niin oletettu, vaan maalin edustalta pääsi kaveri kokeilemaan onneaan, mutta Janne Vähäkangas sijoittui juuri oikeaan paikkaan tolppien välissä estäen kotijoukkueen avausmaalin. Alkuminuuttien jälkeen AS Moon alkoi vähitellen ottamaan pallon hallinnan itselleen, vaikkei se kovin selkeille maalipaikoille vielä tuntunut pääsevän. Molempien puolustuspelaamiselle ja intensiteetille kaksinkamppailussa tästä hatun nostot. Yksi maali kuitenkin avausjaksolla nähtiin, kun Ville Määttä väänsi kulmauksessa itselleen satanolla kaksinkamppailun voiton, käänsi takaviistoon Teemu Aittolalle jolta irtosi etureisistään maukas pommi etuyläkulmaan, eikä Rauman maalilla Kuusisto voinut kuin haroa tyhjää, 0-1 Moonille. Rauman paras tontti avautui aivan jakson viime sekunneilla, kun parin erikoistilanteen jälkeen Niila Asunmaan kuuluisa vasuri heilahti, mutta pallo tärähti tällä kertaa ylärimaan. Tauolle ja mehulle 0-1 johdossa.

 

Toinen jakso noudatteli ensimmäisen jakson tyyliä: vauhtia, pieniä torikokouksia, ja kliinistä puolustamista molemmilta maalin edustalla. AS Moonin nuorempi kenttä lämpesi selkeästi ottelun kuluessa ja esiintyikin ottelussa todella tasaisesti. Palkinto hyvästä pelistä tuli lopulta ajassa 26:07. Rauhallisen hyökkäyksen aikana Aittola pääsi pistämään vasemmalta laidalta poikittaissyötön puolen kentän huudeilla Justus Koivukankaalle, joka otti löysät pois ja täräytti matalan&kovan kudin alakulmaan ohi Kuusiston 0-2. Raumalle ei yhtä ylärimaa enempää paikkoja tuntunut avautuvan, ja pallonhallinnassakin kotijoukkue tuli hieman jäljessä. Pelin avaaminen varmasti turhautti kotijoukkuetta, kun sen verran hyvin vierailijat olivat kärryllä taktisista kuvioista ja useamman kerran Rauma joutuikin kiskomaan pitkää palloa päätyyn yli rajoista. 

Peli sai kuitenkin yllättävän käänteen reilut 9min ennen loppua, kun Rauman pystypalloon joutui Janne Vähäkangas Moonin maalilla kurottamaan aivan maalivahdin alueen rajaviivoilla, ottaen pallon käsillään muutaman sentin viivan väärällä puolella. Tuomaristolta tyly mutta sääntöjen mukaan oikea tuomio ja Junnu suihkun puolelle jännittämään. Hämppä pisteli molarin varusteet niskaan ja alettiin jännittämään miten taistossa käy. Tätä ennen oli vielä Jupe Patasen kipeytynyt jalkapöytä pakottanut miehen sivuun toisella jaksolla, joten puolustuspäässä nähtiin ns. äksöniä hieman erilaisilla koostumuksilla.

Rauma ei kuitenkaan ylivoimallaan saanut tontin tonttia, siitä piti huolen koko alivoiman taistelleet Knuutinen, Määttä ja Uusitalo. Useamman laukauksen edelle päästiin liukumaan/blokkaamaan ja maalilla Hämppä hoiti loput. Vikoille minuuteille Rauma toki otti vielä liivipelaamisen käyttöön ja haki kavennusta 5-4 pelillä, ilman tulosta. Vapauttavan 0-3 osuman sai Uusitalo kolmannella purkuyrityksellään osumaan tolppien väliin ja vikalla minuutilla vielä Kai Paakkari pääsi nauttimaan futsalin maalinteosta yli vuoden loukkaantumistensa jälkeen. Kopissa DJ Ötziä soimaan ja nauraen himaan pisteet takataskussa!

Kolmesta pelistä kolme voittoa, sarjakärjessä ja peli kulkee. Mukava tilanne mutta toki pelissä vielä parannettavaakin on. Ensi vkl levätään ja treenataan, jonka jälkeen kävästään sarjanousija VehU:n vieraana joka on aloittanut kautensa oikeinkin mallikkaasti. Kovat pelit siis jatkuvat. Kotona pelaillaan sitten loppukuusta kaksi derbyä: FC OPA:a ja Tervareita vastaan. Mutta niistä sitten aikanaan myöhemmin!

 

FC Rauma pelin tehot:

Teemu Aittola 1+1

Ville Määttä 0+2

Antti Uusitalo 1+1

Justus Koivukangas 1+0

Kai Paakkari 1+0

Ottelun pöytäkirja TÄSSÄ