Häpeällinen reissu Tampereelle

Juho Heiskanen
15.11.2020

VehU - AS Moon 8-3 (5-1)

AS Moon lähti reissuun erittäin hyvistä lähtökohdista: kenttäpelaajisto oli päässyt reenaan pari viikkoa hyvin, vuorokauden reissaaminen Tampereelle eteni totutun leppoisassa meiningissä ja puitteet oli vimosen päälle Kauppi Sport Centerissä, avain somepersoona Camavuoren alakerrassa isolla ja hienolla parketilla. Mikäs vois mennä pieleen?

Noh, ennenkuin kukaan luulee että sieltä pamahtaa jotain viime vuosien nillitystä tappiopelin jälkeen, niin on pakko todeta heti alkuun että kotijoukkue VehU yllätti "ennakkosuosikki" AS Moonin housut kintuissa ja tatti kourassa.

1. jakso

 

AS Moon pääsi starttaamaan ottelun haaveunien tapaan: alle pari minuuttia ykköskentän vaihtoa ja pallo löysi tiensä maaliin kun Knuutinen sai nautiskella tsipillä ohi aavistavan maalivahdin 0-1. Siihenpä se tuuletus sit jäikin. Tämän jälkeen toinen vaihto ja omissa pallonmenetys epätyypillisessä paikassa, ja VehU aloitti kaksinkamppailuiden ja tahtotilan dominoinnin ottamalla riiston jälkeen 1-1 tasoituksen Janne Lahdenpohjan namutellessa maalin edustalta pelin tasoihin.  Muutama minuutti epämääräistä pelinavaamista ja erittäin lepsua puolustamista ja sitten alkoikin soimaan omissa: parin minuutin sisällä apinoitiin OMAN PÄÄN sivurajoista ja silmät kiinni avattujen harhasyöttöje jälkeen kaverille 2vs1 tilanteita lapaseen, joissa oli varmaan kiva lainaveska Lehtisen yrittää syöksyä eteen -> numerot 2-1. 3-1 osuma pelin selkeästi parhaimpiin kuuluneen Topi Järven jalasta kuvasi aika hyvin AS Moonin ekaa jaksoa Sportti Centerissä: moken avaus keskiympyrään, pieni haltuunotto ilman suurempaa painetta ja takajätöllä kaveri läpi sivulta ja peli 3-1. Uskomattoman lepsua tuhnuilua. Siihen sitte kriisipalaveri aikalisän merkeissä, pieni painostus vastustajan päätyyn josta tuloksena pari vastahyökkäystä (harhasyöttö ja peliin kuuluvasti oman pään sivurajan puppelointi) ja kappas taululla 5-1, kaverin namutellessa taas parista metristä sisään, Moonin jättäessä lainaveska Lehtisen häpeilemättömän yksin, miehen jopa pitäessä numerot siedettävänäkin ennen taukovihellystä ottamalla pari selkeää maalipaikkaa kii. Saatana hävettävää tekemistä.

 

2.jakso 

 

 Toiselle jaksolle tultiin alussa futsal-joukkueelta näyttäen. Nopea kavennus 5-2 kun Patanen sai vasurin auki ja pallo alakulmaan. Sitä iloa ei kauaa toisaalta kestänyt kun VehU iski keskialueen pallonmenetykseen, ja paineli ties monennenko kerran miesvartioinnista puhtaasti ohi namuttelemaan maalin edustalle sijoitusta sisään 6-2. Lepsua lepsua lepsua, jokku voisi jopa sanoa että ylimielistä paskaa mutta se olisi jo vasustajan aliarvioimista jota tässä tapauksessa ei haluta tehdä. Ihan pientä kiriä koitettiin toisella jaksolla kiritellä ja hetkittäin saatiin jo omasta tekemisestä kiinni kun Kylmälä vihdoin osui 6-3 kavennuksen, mutta eipä kyllä rehellisesti mitään kiriä lähennelty liivipelaamisestakaan huolimatta. Lopussa VehU namutteli pari maalia tylysti lisää ja ansaitusti pisteet Tampereelle.

VehU pelasi erittäin vahvasti ja oli muutamia minuutteja lukuunottamatta pelin kuskin paikalla. Samallalailla pelatessaan tulevat varmasti sarjassa haastamaan kenet vaan ja kipuamaaan ylös sarjataulukossa! Esim videoanalyysi OPA-pelin ja tämän matsin välillä VehU:n suhteen oli suhteellisen erilaiset, josta hattua pitää nostaa vastustajalle, hienoa tekemistä kotikentällä. Mutta kyllä fakta on  myös kylmästi myös se, että liiganousua tavoittelevan jengin esiintyminen Tampereella lähenteli kyllä paskinta esitystä viimeiseen 3-4 vuoteen.  Peiliin katsomisen paikka niin pelaajilla kuin valmennuksella, tästä on vaan opittava. Näemmä ei viime vuosista olla vielä kasvettu että ihan heti opittas vieläkään.

 

Muuuuuutta ei paineta päätä avantoon. Jos ei muulla syty tulevan vkl derbyyn FC OPA:a vastaan kotikentällä sunnuntaina klo 15, niin ehkä sillä ettei tässä sarjassa tarvis paria kertaa putkeen turpaa ottaa, jos haluais ees vähä forumeilla leijua. Viikko treeniä normaalisti ja ne omat hyvät asiat taas parketille esille kotiyleisön tukemana, niin kyllähän tämä farssi pyyhitään nopeaa mielestä? 

Ps. Jos haluat masokistina katsoa kuin helllllllllvetin päi persettä meni peli niin TÄSSÄ VehU:n hienosti toteutettua maalitehoilua ja maalikoostetta.