Pikkuveljeä nokkaan 8-0

Juho Heiskanen
24.11.2020

AS Moon - FC OPA 8-0 (5-0)

Viime sunnuntaina ei montaa minuuttia ollut epäselvää, kumpi rakkaista derbykumppaneista AS Moon vai FC OPA tulee pisteet haalimaan sunnuntai-iltapäivän taistossa. Edellisvkl pettymystä kuittaamaan lähtenyt Moon sai jalkeille sen verran nälkäisen joukkueen, että vähempi ei olisikaan kelvannut. Varaa oli jättää vielä pari pelimiestä sivuunkin työkiireiden ja pienten loukkaantumisten johdosta, ja taisteluun lähdettiin 1mv+10 kokoonpanolla. 

1.jakso

 

Ensimmäisillä minuuteilla FC OPA pysyi vielä mukana, vaikkakin Moon piti palloa jo ensi vihellyksestä alkaen. Avausmaali oli kuitenkin tulla kliseisesti kylmällä saavillisella höystettynä, kun OPA:n pivot Mattila pääsi yllättäen kääntymään nokikkain Vähäkangasta vastaan mutta tällä kertaa kärkkärisijoitus sujahti ohi oikeasta alakulmasta. Lopulta Moon sai hanat auki: läpi ottelun kenttää kuninkaana dominoinut liiga-apu Kylmälä näytti malttia pallon kanssa keskialueella, pelasi helpolta ja yksinkertaiselta näyttävän seinäpelin Määtän kanssa ja pamautti varmasti pelin 1-0 ajassa 8:35. Kertaalleen taisi OPA täräyttää Heikki Viian toimesta sivurajan läheltä ylärimaan kunnes AS Moon kuittasi OPA:n nukahduksen. Patasen&Mattilan pallontavoittelusta pallo kimposi OPA:n päätyyn, jossa hölkytellen alaspäin tullut Keinänen olikin unohtunut aivan omilleen ja sai kääntyä rauhassa läpiajoon. Lopulta tyylikäs ujutus Juhana Mäkelän längistä sisään ja Mehulle helpottava maali 2-0!  

Tästä pari minuuttia ja peli olikin jo 4-0: ensin kakkoskentältä mallikirjamainen syöttökombinaatio kolmen linjoineen, klap-klap-klap ja Hämeenkorpi namutteli Kylmälälle avopaikan 3-0. Muutamat sekunnit tästä ja Seikkala väläytti osaamistaan: Junkkari nilkkaralleihin ja timanttinen kuti takakulmaan ja peli pakettiin 4-0.  Ennen taukoa Kylmälä nosti vielä omalta kenttäpuoliskolta pallon tyhjiin 5-0, kun OPA yritti ensimmäisiä kertoja liivipelaamisella rauhoittaa peliä ja saada itsekin pallohallintaa omille.

 

2.jakso

 

Toisella jaksolla OPA käytti aina tarpeen tullen liivipelaamista, joka vei ottelusta ymmärrettävästi isomman vauhdin pois. Pari hyvää tonttia vieraille varsinkin vasemmalta puolelta pelattuna, mutta Vähäkangas napsi tyylilleen uskollisena pari tyylikästä koppia ja piti nollat taululla. Junnu kruunasi päivänsä 30min kohdilla, kun kattoa hipova kurkipotku painui kauniisti OPA:n tyhjään pömpeliin ja peli oli 6-0. Ykköskenttä sai tehoja Uusitalon toimesta lisää kun tarkka sijoitus etukulmaan painui verkkoihin, Keinäsen ottaessa syötön tililleen. Loppunumerot 8-0 namutteli Heiskanen vastahyökkäyksen päätteeksi, josta täydet kunniat Seikkalalle pallonriistoineen, haastoineen ja millintarkkoine tarjoiluineen takatolpalle. Pisteet himaan, nauraen koppiin ja hymyssä suin alkuviikon treeneihin. Loistava esitys Moonilta.

 

Ensi la sitten kärkipeli Tervareita vastaan klo 15.00 Liikuntahallilla. Tuskin tästä klassikosta sen enempää tarvii hehkuttaa, erittäin kovatasoinen peli edessä ja kaksi hyvää joukkuetta vastakkain. Tervarit saanut hyvin koneensa käyntiin kuluneissa peleissä, josta viimeisimpänä hyvä 4p reissu etelässä: 1-1 tasuri TPK:n vieraana ja kliininen 0-3 vierasvoitto KF Kosovalta. Ennakoidaan lyhyesti tätä peliä vielä vkl lähestyessä.

 

OPA-ottelun tilastot TÄSSÄ

Koko ottelu katsottavissa Youtubesta TÄSSÄ