Otteluennakko: AS Moon - Tervarit (Oulu)

27.11.2020

La 28.11.2020 klo 15.00 Liikuntahallilla Liput 4/8e, Yleisörajoitus ottelussa max 150 henkilöä. Kausikorttilaisilla etuajo-oikeus sisäänpääsyssä.

Huomenna pelataan liikuntahallilla tämän kauden selkeähkö kärkitaistelu, kun toisiaan haastavat sarjan kärjessä 14 pisteellä oleva Tervarit sekä pelin vähemmän ja 12 pistettä kerännyt kotijoukkue AS Moon. Väliin mahtuu toki viikolla ottelunsa pelannut Vaasan FC Kiisto, jolla pisteitä kasassa 13.

Vierasjoukkue Oulun Tervarit kuuluu aina Futsal Ykkösen suosikkeihin, onhan derbykumppanilla vuosien kokemuksia Futsal Liigasta, jossa se on viimeksi pelannut parisen vuotta takaperin. Tervarit on myös viime vuosina selkeästi uusiutunut, ikähaarukkaa joukkueessa on napsittu lahjakkaiden junioreiden ympärille vaikkakin edelleen joukkuetta alakerrassa kannattelevat kokeneet Heikki Halmet sekä kivikovan kudin omaava Iiro Vandell.

Tämän kauden aloitus lähti hieman nihkeästi liikkeelle tasurilla Oulun derbyssä FC OPA:n kanssa, mutta sen jälkeen on ruuti ollut kuivaa: saldona Turusta haetun TPK tasurin jälkeen pelkkiä voittoja. Varsinkin puolustuspää on vakuuttanut viime otteluissa, eikä laadukkaan maalivahti Lari Honkasen taakse ole sarjassa montaa maalia uponnut. Kuudessa ottelussa omissa soinut vain kahdeksan kertaa, joten käärmekeittoa saa AS Moon lipittää ja kuviot hioa minttiin jotta Honkanen ja Tervarit nelikot kisutellaan kahville. Liekö Raahen vierailu ja myös AS Moonin suht vakuuttavat vire saanut Tervareiden toimistolla puhelimet pirisemään, kun riveihin on juuri ottelun alla hankittu kaksi kovaa vahvistusta: Aatu Asikainen siirtyy liigajoukkue Torniosta tervakaupungin ylpeyteen, ja viime kaudella joukkueensa tehokkaimpana pelannut Kaapo Lepojärvi on jälleen rosterissa mukana. Kova mittari tulee siis huomenna liikuntahallilla vastaan, ja edellisvuosien trillereiden (esim. viime vuonna Tervarit tasoitti Raahessa loppunumerot 3-3 ajassa 39:59, se sylettää edelleenkin kun sitä muistelee...) jatkoksi sopinee tätäkin ottelua ennakoida.

Seuraa häntä: Ville Niskala nro 10. Moonissakin muutama vuosi sitten lainalla käynyt Niskala on varsinkin tehojen puolesta aloittanut kauden vakuuttavasti. Pivot-kärki on pamautellut Tervareiden ykköskentässä kuuteen peliin kovat tehot 7+5. Keskinäisissä otteluissa Ville on ollut hyvinkin merkattu mies, niin vartioinnissa kuin ehkä pienellä provolla höystettynä. Kestääkö sipuli paineessa, tuleeko tulosta myös Raahessa? Löytääkö yhteisen keskustelusävelen Keinäsen kanssa?

Mutta eipä me lähetä kuvia kumartelemaan. AS Moonilla peli kulkee ja treeneissä on tälläkin viikolla menty kovaa mutta fiksusti. Näiden kahden derbyvkl teemaksi onkin joukkueessa päätetty viime vuosien pistemenetysten kuittaaminen isän kädestä. OPA sai maistaa tätä lääkettä viime vkl 8-0 tappion saattelemana, ja tästähän meillä ei vielä maha ole täysi. Rosteri paukkuu terveenä ja AS Moon pääseekin otteluun täydellä kokoonpanolla. Nuoret vellokset Kylmälä, Seikkala, Määttä tarjoilivatkin viime vkl kotiyleisölle futsalin taikaa ja kovat odotukset ovat jätkille myös huomenna harteille heitetty. Aittola palaa myös pienen loukkaantumisen jälkeen rosteriin ja menohaluja löytynee. Ykköskentän kemiat ovat viime vuosina osuneet hyvin yhteen juuri Tervareita vastaan, joten kovasti on vastustajan leirissäkin pähkäiltävää kuinka AS Moon hoidetaan! Mutta lätinät sikseen, huomenna tekojen aika.

Seuraa häntä: Aleksi Kylmälä nro 28. Tuskin tarvii kauheasti esitellä, Raahen futsalin ylpeys jota sopii seurata kentällä. Tekeminen parhaimmillaan niin helpon näköstä että heikompaa hirvittää. Pelit Torniossa liigassa paussilla joten hyvä paikka namutella AS Moonin mukana muutama peli. Viime pelissä löyty jo tehot, jatkuuko hyvä vire myös Tervareita vastaan? Mielenkiintoinen taistelu myös ex-joukkuekaveri Aatu Asikaisen kanssa edessä.

Ottelussa yleisörajoituksena tämän kauden trendi, eli max 150henkilöä. Kausikorttilaisilla etuajo-oikeus sisäänpääsyssä, normiliput 4/8e. Maskipakkoa on hyvä korostaa viime aikojen tapahtumien johdossa, samanlaista fiksua käytöstä koronaohjeistusten noudattamisen suhteen hallilla niin kaikki pysyy terveenä. Hallilla kyllä ohjeet käytökseen ovat näkyvillä ja tapahtumaorganisaatiolta saa kysyä apua jos sitä tarvitsee.

Ottelu totutusti myös AS Moonin Youtube-kanavalta suorana ruutuihin, joten kotikatsomoissa pelin jännittäminen onnistuu myös. Otteluisäntänä tässä herkkupalassa toimii Raahen Energia, kiitos tukijoille!