Kärkikamppailusta tyytyminen tasuriin

Juho Heiskanen
28.11.2020

AS Moon - Tervarit 2-2 (1-1)

Lauantaina nähtiin liikuntahallilla erittäin jännittävä futsaltaistelu kahden hyvän joukkueen välillä. Molemmat saivat jalkeille aikalailla parhaimmat miehistönsä ja rapialle 150 katsojalle tarjoiltiin laadukastakin futsalia nähtäväksi. Huolimatta lähes koko ottelun jatkuneen kotijoukkueen painostuksen jälkeen loppunumeroina näkyi taululla pistejakoon oikeuttava 2-2 lopputulos.

1.jakso

Tervarit sai otteluun maukkaan alun, kun jo toisessa vaihdossa AS Moonin omista lähteneen sivurajan jälkeen hetkellinen oikosulku ja harvinainen harhasyöttö Kylmälältä omissa. Tästä Tervareiden kärkiprässi sai katkon aikaan ja maalin edustalta Ville Niskala jatkoi pistetehtailuaan ja sai pamauttaa tyhjiin 0-1. Tästä ei kuitenkaan lannistuttu vaan otettiin peliä vähitellen haltuun. Tervarit luotti omaan laadukkaaseen puolustuspeliin ja ei kovin korkealta lähtenyt prässäämään Moonin pelinrakentelua. Kentällä mentiin kovaa puolin ja toisin ja yhtenä käännekohtana meinasi olla Knuutisen ja Tervari-vahti Honkasen kova törmäys pallontavoittelutilanteessa. Honkanen loukkasi tilanteessa lonkkaansa mutta kykeni pienten hoitohetkien jälkeen jatkamaan tolppien välissä. Pitkään näytti että AS Moon ei saa avausjaksolla kuteja osumaan sopivammin tolppien väliin ja Honkanen tuntui olevan jälleen liiankin hyvällä pelipäällä. Lopulta ajassa 17:41 Knuutisen pystysyöttö maalin edustalle nousseelle Pataselle lirui lopulta tolppien väliin ja peli ansaitusti tasoihin. Puoliajalle mentiin kutkuttavasti tasaisessa 1-1 tilanteessa.

2. jakso

Toinen jakso noudatteli hyvin pitkälti avausjakson tyyliä: Tervarit antoi pallonhallinnan raahelaisille ja iski paikan tullen kovasti vastahyökkäyksiin. Myös Tervareiden hyökkäyspään sivurajat ja kulmat toivat muutaman vaarantilanteen Moonin maalille, mutta lopulta Vähäkangas selvisi ottelussa vähäisin torjuntoin. Moon pyöritti palettiaan pääasiassa kahdella kentällä ja jälleen nuoriso-osasto Kylmälä&Seikkala varsinkin alkoi lämpenemään toisella jaksolla. Seikkala täräytti kertaalleen tolppiin ja muutaman kerran Honkanen venyi taas hienosti edelle. Myös Tervareiden nelikot puolustivat laadukkaasti blokaten useampia kuteja. Kotiyleisö räjähti lopulta ajassa 25:12, kun Hämeenkorpi löysi taka-alueelta Kylmälän, joka seurasi reboundin maltilla takatolpalla ja tsippasi pallon pömpeliin 2-1. Muutamat minuutit mentiin vauhdikkaasti puolin ja toisin mutta molempien puolustuspeli piti maalintekijät kurissa. Ajassa 31:40 Moonille sattui oman kulman jälkeen pientä häsellystä ylhäällä ja Tervareiden Jere Moilanen sai tökättyä oikealta laidalta viilettäneen Niskalan laidasta läpi. Villeltä tarkka kuti etukulmaan ja peli 2-2 tasoihin. Loppuminuuteilla Moonilla lähemmäksi voittomaalia pääsi tolppaan pamauttanut Kylmälä 14min kohdilla ja viimeisillä minuuteilla Uusitalo jonka tarkkaan alakulmavetoon Honkanen venytti vielä todellisen game saverin ja piti numerot tasoissa. Tervareilla oli myös lopussa tontti kaataa kylmää vettä raahelaisten niskaan, kun maalin edustalta Heikki Halmetin ohjaus sujahti vain senttejä ohi etukulman. Lopulta päätösvihellys ja pisteet jakoon, joka varmaankin vieraita tyydytti enemmän. 

Päitä ei pensaaseen kuitenkaan kopissakaan painettu ottelun jälkeen, peli-ilmeen ollessa ottelussa varsin hyvällä tasolla. Laadukas futsalpeli ja tärkeintä tappion välttäminen kärkiottelussa kotikentällä. Tästä jatketaan kohti ensi vkl tuplareissua IK Myranin ja kautensa erittäinkin kovasti aloittaneen AU:n vieraiksi. 

Ottelu nähtävissä kokonaisuudessaan TÄSTÄ

Ottelun pöytäkirja luettavissa TÄSTÄ