Vierastuplaan pakkoloman jälkeen

Juho Heiskanen
4.12.2020

IK Myran (Kruunupyy) - AS Moon la klo 14 AU (Loimaa) - AS Moon su klo 15

AS Moonin harrastelijaporukka lähtee vkl tuplapelireissuun suht koht mielenkiintosista lähtökohdista. Samalla kun lähes kaikkialla muualla Liiga/Divarijoukkueet ovat saaneet perustellut poikkeusluvat järjestää pienryhmissä treenaamiset ja ottelut (tyhjille katsomoille), on AS Moon saanut viikon ajan lunta tupaan omassa urheilukaupungissaan, ja kääntää katseet lenkkipoluille seuraavaksi 3vk. Siinä samalla pelata nelisen ottelua, tai no perua tod.näk ens vkl kotipeli ja keksiä "vaihtoehtoisia harjoitusmuotoja" kuten kaupungin puolelta on saatu kuulla rakentavina kehotuksina. Perään pienet syyllistämiset vastuuttomuudesta ja ammattimaisen toiminnan kyseenalaistamisesta ja ovet säppiin. Edes Palloliiton edustajien (kiitoksia suuresti liitolle/Pihlaja/Saajanto isosta avusta asioiden eteenpäin viemiseksi, hienosti otettu koppia tarpeen vaatiessa <3) palaverit ja perustelut ei tällä kertaa laivaa käännä. 

Noh se niistä taustakuvioista, on aika keskittyä itse asiaan eli peleihin, niitä kun tässä kuitenkin perustellusti pelataan normaalisti alta pois. 

IK Myran la

AS Moon pääsee koskemaan futsalpalloon vk tauon jälkeen Kruunupyyssä, kun vastaan tulee sarjanousija IK Myran. Vastustajalla ollut kivikkoinen alku Futsal Ykkösessä (toisin sanoen Raahen kaupungissa luettuna harrastesarjan puuhastelu) ja pisteitä ei ole karttunut tilille. Omissa on soinut ja tekemistä riittää. Kruunupyyn kotisali tarjoaa kuitenkin joka otteluun oman mausteensa, pieni ja ahdas johon varmasti vierasjoukkueilla kestänee hetken totutella. AS Moonilla ei ole tässä ottelussa varaa leijumiseen, tuskin tarvitsee muistutella Tampereen reissua VehU:n vieraana jossa ennakkoon altavastaajaksi kirjoiteltu vastustaja tarjosi oikeaoppisen selkäsaunan keltamustalle. Joka tapauksessa tästä pelistä on kolme pistettä napattava. Kokoonpanosta sivussa ainuastaan Paakkari, Koivukangas ja Viitanen, joten 2,5 kentällistä ukkoja matkassa ja nälkää riittänee. Mukava päästä potkimaan palloa! Vastuuttomasti toimien, tietenkin.

 

AU su

Alastaron jätkät ovat pommittaneet kautta eteenpäin vakuuttavasti. Jo viime kaudella parhaimmillaan pelaten sarjan eliittiin kuulunut AU löytyy sarjasta sijalta 2. Kuudesta pelistä vain yksi tappio, jonka AU kärsi toissa kierroksella Vaasan reissussa Kiistolle 3-0. Hyökkäyksessä namuttelu raikaa, siitä kirkkaimpana esimerkkeinä pistepörssin kärkikaksikko Jani Luoma (8+8) ja viime peleissä hirmuiskussa ollut Mikke Louhela (11+3). Toivottavasti AS Moon saanee lauantaina tatsia Kruunupyyssä takaisin, näihin kärkipeleihin kun olisi mielellään voinut valmistautua vähän tarkemminkin. Mutta minkäs teet, Raahen tilanne verrattuna esim Turun ja Varsinais-Suomen vastaavaan on selkeästi jotenkin dramaattinen...

Kova peli joka tapauksessa lienee edessä! Tästä pelistä valitettavasti Kylmälän Aleksi siirtyy jo sivuun ja hyvästelee pienen lainapestin jälkeen joukkueen jo lauantain ottelun jälkeen. Kiitokset ja tsemit jo tässä vaiheessa Alkulle ja Torniolle lainapestin mahdollistamisesta! Kuten myös positiivisista ja kannustavista viesteistä eilen IG:n puolella muillekin futsalseuroille, joissa Raahen hallikäytäntö aiheutti tunneryöppyjä aina hämmennyksestä sympatiaan. Pelaillaan vkl pelit alta pois ja palataan lenkkipolulle.