Uutta nousua hakemaan Vaasasta sarjakakkosen vieraana

Juho Heiskanen
18.12.2020

FC Kiisto - AS Moon la 19.12.2020 klo 13.00

AS Moon lähtee huomenna lauantaina kovan haasteen eteen sarjakakkosen vieraaksi Vaasaan. Vastustaja, FC Kiisto, on painanut odotetun vahvan syyskierroksen eikä ole sarjassa vielä tappiota kokenut. AS Moon on elänyt varsin haasteellisia hetkiä kuluneet pari viikkoa, joiden aikana on myös tullut kahdesti lunta tupaan. Ensin taivuttiin sarjakärjelle AU:lle tiukan taistelun jälkeen, ja viime vkl koettiin tyly tappio KF Kosovalle Kempeleen ZemppiAreenan "kotiottelussa". Varsinkin Kosova tappio veti porukan hiljaiseksi nettitoimitusta myöten (sori siitä, tässä nyt on ollut vähän hässäkkää päällänsä...). Tässä taistelussa Kosova kuitenkin halusi voittoa varsinkin toisella jaksolla huomattavasti enemmän ja kurinalaisemmalla taistelulla ansaitsi pisteet matkaansa. Moonilta ei taas normaalia futsalia kentällä nähty, vaan paljon jäi piippuun syystä tai toisesta. Mutta se niistä farsseista.

Tänään päästiin ekaa kertaa 2,5vk treenaamaan porukalla ihan oikeat treenit, kun Oulun Nallisportista vuokrailtiin vuoro ja siellähän oli oikeinkin mukavaa porukalla! Ensi viikosta alkaen päästään myös kotihallissa normisti treenaamaan joulupyhien keskellä ja kääntämään kurssia taas nousuun tammikuun kotiputkea varten (3 matsia kotona tammikuun alkuun). Sitä ennen on edessä todella kova haaste edessä: varsinkin kotikentällään erittäin vaikeasti voitettava FC Kiisto.

Vastustaja on latonut viime otteluissa kliinisesti haastajia nurin ja näyttänyt ettei puheet sarjan ennakkosuosikista ole tuulesta temmattuja. Kiisto erottuu sarjasta varsinkin joukkueen tasaisuudella, laatua löytyy molempiin kenttiin ja maalin suullakin operoi laadukas maalivahti Teemu Kulmala. Pisteiden ja peliesitystenkin valossa kentällä on erottunut myös Matias Träskbäck (8+3) sekä Nicolas Tuisku (4+5). Joukkueen vahvaan vireeseen on kuulunut myös erittäin laadukas puolustuspelaaminen, ja sarjassa onkin omissa soinut vasta 17 kertaa yhdeksässä ottelussa, joka on futsalissa ns. voittavan futsalin merkki.

AS Moonilla on oman peliesityksensä lisäksi varmasti kovasti reagoitavaa Kiiston tekemiseen parketin puolella, mutta surkuttelemaan ei Vaasaan auta lähteä vaan pistämään pitkästä aikaa itse ns. työhaalarit päälle ja tarvittaessa sopivan rumallakin futsalilla kerryttää pistesaldoa. Laatua Moonista edelleen löytyy ja rosteri paukkuu taas huomenna täytenä, joten selittelyjen taakse ei auta mennä. Riveihin otetaan vielä U19-majuleirille päässyt Tomi Pajala haistelemaan miesten pelejä ja nähtäväksi jää pamahtaako Vaasan kotiluolassa Pullukka66:sen kivikova oikonen?! Muistissa on myös viime vuoden vierailu Vaasassa, jossa hyvin kammettiin itsemme mukaan taisteluun pelin voitosta toisella puoliajalla, ja lopulta tiukan väännön jälkeen jaettiin pisteet numeroin 3-3. Samanlaista voitontahtoa vaaditaan tälläkin kertaa, kenties jopa enemmän.

Ottelu nähtävissä FC Kiiston Solidsport tileiltä lienee ilmaitteeksi livenä, linkkaillaan osoitteet Moonin someen huomenna. Otetaan tonttulakit messiin, sopivan rentoa meininkiä bussiin ja kentälle ja pistetään kaikki peliin. Katsotaan mihin se tällä kertaa sitten riittää!