Kiisto ovelampi Vaasassa

Juho Heiskanen
30.12.2020

FC Kiisto - AS Moon 4-1 (3-1)

AS Moonin sysimusta joulukuu jatkui Vaasassa, kun ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Kiisto pamautti varsinkin avausjakson alkuun semmoiset tahdit ottelulle, joista AS Moon ei enää noussut.

Kiisto tuli otteluun selkeästi valmiimpana. AS Moonilla näytti olevan klassiset bussijalat vielä ensimmäiset 5-7min jonka aikana Kiisto kokeneena joukkueena hyödynsi mahdollisuutensa. Heti ajassa 1:38 Kiiston der bomber Träskbäck sai vasempaan laitaan poikkisyötön liian myöhäisen katkoyrityksen jälkeen ja pamautti vasurillaan laadukkaasti takapeltiin 1-0. Tästä reilu minuutti ja Kiistolle hieman heppoinen kaatuminen "boksin" sisällä, josta nurinoiden saattelemana pallo 6m ja siitä Matias Tiiron varma viimeistely 2-0. Ja lisää vettä myllyyn Vaasan postimerkkipyhätössä, kun Vaasan syöttökombinaatiot puhkoi AS Moonin nelikkoa kuin litran mittaa ja peli jo lähes pakettiin ajassa 8:41.

Tästä AS Moon alkoi kuitenkin hieman saamaan juonen päästä kiinni ja pääsikin ennen puoliaikaa kaventamaan maalin edustalta Uusitalon runnoessa pallon maaliin. Toiselle jaksolle AS Moon sai jo ottelun aikaan ja painoi peliä Kiiston päätyyn. Varsinkin kakkoskenttä Moonilta pommitti sinnikkäästi mutta Kiiston puolustus maalivahti Kulmalan johdolla piti numerot 3-1. Ja kun kavennusta ei heilahtanut ja palkinto jäipi tulematta, löi Kiisto lopussa pelin lopullisesti pakettiin Toni Pylkkäsen karatessa vasemmalla laidalla vetopaikkaan ja pallo alakulmaan 4-1. Vaasalle vahvan avausjakson johdosta ansaittu voitto ja AS Moon kotimatkalle jo kolmen tappion putkessa. Vaikiata vaikiata on, mutta ei se auta.

Ottelun tilastot TÄSSÄ