TPK odotetun kova ja pisteet Turkuun

Juho Heiskanen
2.1.2021

AS Moon - TPK 2-4 (0-2)

Sarjakolmonen TPK kävi ryöstämässä AS Moonilta pisteet numeroin 2-4, ja aiheutti samalla raahelaisille jo neljännen tappion putkeen. Vieraat olivat varsinkin avausjaksolla tappavan tehokkaita maalipaikoissaan ja ansaitsi ehjämmällä 40min pelaamisellaan pisteet Turkuun.

Avausjaksolla TPK:n pelätty ykköskenttä painoi jo ensimmäisissä vaihdoissa jalkaa toisen eteen ja aiheutti Moonin miesvartioinnille harmaita hiuksia. Varsinkin terävästi lähteneet diagonaalipassit tuntuivat löytävän ketjun miehiä hyviltä maalintekotonteilta ja lopulta ajassa 8:38 sai Aapo Hakala survottua takatolpilta pallon sisään 0-1. 0-2 maali tuli ajassa 15:17 harmillisen pallonmenetyksen jälkeen oman maalin edustalla, ja Iiro Fager kiitti vastapallosta ja tinttasi voimalla muutamasta metristä sisään. Moonin hetkittäinen pallonhallinta ei tuonut tarvittavia maalipaikkoja ja TPK puolusti avausjaksolla myös erittäin hyvin. Paakkari taisi olla avausjaksolla lähimpänä, mutta maalin edustalle tullut kova syöttö kimposi lapikkaasta yli maalin noin puolestatoista metristä.

Toinen jakso sai paskimman mahdollisen alun, kun heti parikytä sekuntia jakson alusta oli maalipyssy Joona Försströmin vuoro pistää palloa häkkiin. Tämän jälkeen TPK antoi selkeästi pallonhallinnan Moonille joka tuntuikin pääsevän ottelussa paremmin kärryille. Lopulta Knuutinen onnistui maalin edustalta Patasen nostosta ja peli kaventui 1-3. Mutta sitten tälle kaudelle turhan tuttu nukahdus ja heti aloituksesta TPK namuttelee seinäsyötöllä kaverin maalipaikkaan ja peli samantien kuittina 1-4. Kavennusosuman 2-4 pääsi vielä Knuutinen päivän toisellaan tekemään Keinäsen syötöstä, mutta tolppaa lähemmäs ei lisäosumia tänään päästy. 

TPK hyvällä esityksellään pisteiden makuun ja on varmasti huomennakin Vaasassa Kiiston kanssa vahvoilla jos kykenee samanlaiseen esitykseen. Moonilla ei auta nyt nyrpistely vaan painetaan keskiviikkona jo Riverballia vastaan uudestaan. Siinä ottelussa lienee päällimmäisenä tavoitteena katkaista tappioputki ja saada taas hymy huulille.

 

Ottelun tilastot TÄSSÄ