Kausi alkaa Oulusta

Juho Heiskanen
21.10.2021

FC OPA-AS Moon la 23.10 klo 19.00 Ouluhallin palloilusali

Lunta ja räntää sataa, mutta lauantaina ei loskassa taaperreta kun AS Moon avaa Futsal-Ykkösen kautensa vuosimallia 2021. 

Avausotteluissa keltamusta pääsee samantien taistelemaan kahden rakkaan derbyvihollisen kanssa, kun avausvkl lauantaina vieraillaan Oulun uudessa palloiluhallissa FC OPA:n vieraana, ja viikon kuluttua Liikuntahallin hornankattilaan astelee AS Moonin viime vuotisesta miehistöstä vahvistuksia naarannut Oulun Tervarit.

Mutta mitä on lupa odottaa tulevana lauantaina? AS Moon on miehistöltään muuttunut viime vuosia radikaalimmin. Lähtijöitä erinäisistä syistä johtuen ovat mm. Antti Uusitalo (Tervarit), Teemu Aittola (Tervarit), Ville Määttä (välivuosi), Justus Koivukangas (Tervarit). Paljon on muuttuvia palasia myös valmennuksen puolella, kun Marko Keinänen ja Ismo Saarela debytoivat valmennuskaksikkona Futsal-Ykkösen puolella. Mutta iskukykyinen joukkue AS Moonilta nähdään silti myös tulevana kautena. Omista U-19 Akatemiasta mm. Tomi Pajala ja Akseli Saarela tulevat ottamaan isoja minuutteja tulevana kautena myös edustuksen puolella, sekä mm. FC Kemin futispuolelta tuleva Nico Mäki tuo myös vaihtoehtoja hyökkäyspuolelle. Farmiyhteistyö Vieska Futsalin kanssa tulee varmasti myös kantamaan hedelmää tulevan syksyn ja talven aikana.

FC OPA on viime vuosina alkanut lopulta pistämään kampoja AS Moonin rattaisiin, eikä rakas oululaisvastustaja olekaan ollut enää ns. automaattinen pistelinko Raahen suuntaan. Viime vuodelta on erittäinkin hyvässä muistissa pistemenetys Oulussa 4-1 numeroin, ottelu johon aikalailla saatiin taputella kärkikahinoiden haaveet piste-eron karatessa loppukaudeksi liian isoksi. Jännittävän derbystä tekee varmasti aina sekin seikka, että vuosien ajalta toisilleen tutut joukkueet varmasti tietävät toisen ns. perustaktiikat, ja näihin otteluihin täytyykin lienee kehitellä aina jotain uutta yllättävää. Ainakin AS Moonin puolella treenikentällä on painettu kovaa ja tunnollisesti. hioen valmennuskaksikon vaatimaa uudenlaista pelityyliä. Myös Oulun suunnalla on median mukaan treenattu jo hyvän aikaa loppukesästä lähtien, ja FC OPA lähtee varmasti parantamaan viime kauden sijoitustaan.

Mielenkiintoisista asetelmista pamautetaan lauantaina kausi käyntiin, ja lähdetään taas nauttimaan livefutsalista niin katsomoissa, kuin kentälläkin! Hypätkäähän taas junaan mukaan, ja kannustetaan yhdessä AS Moon kärkikahinoihin kauden aikana! 

AS Moon 2021:

Janne Vähäkangas (mv)

 

Jukka-Pekka Patanen

Markku Niskala

Kai Paakkari

Akseli Saarela

Janne Hämeenkorpi

Hannes Seikkala

Juho Heiskanen

Timi Knuutinen

Jaakko Kauppila

Miro Salmela

Tomi Pajala

Nico Mäki

Marko Keinänen

 

Valmennus: Marko Keinänen ja Ismo Saarela

Joukkueenjohtaja: Jaakko Remahl ja Harri Korpela

Joukkueen GM: Janne Hämeenkorpi

Joukkueen huolto: Ville Kuokkanen ja Jonne Niemelä