Kylmää vettä niskaan Oulussa

24.10.2021

FC OPA - AS Moon 4-3 (1-1)

AS Moonin futsalkausi 2021 ei alkanut kovinkaan ruusuistasti uudella Ouluhallilla pelatussa kaudenavauksessa FC OPA:a vastaan, kun kiivas kilpakumppani otti tylysti täyden pistepotin 4-3 voitolla. Tapahtumarikkaassa ottelussa AS Moon kaatui turhan monen maalipaikan tuhnailuun ja omassa päässä FC OPA:lle annettiin ainakin kaksi liian helppoa osumaa heikolla miesvartioinnilla selustassa.

Avausjaksolla nähtiin molemmilta joukkueilta avausottelulle tyypillisesti varsin varovaista hyökkäyspelaamista. Avausjakson tunnetila pysyi myös suht maltillisena, josta kertoi rikkeiden määrä: olisikohan ollut 1-1 avausjakson ajalta. AS Moon siirtyi kuitenkin ottelussa 0-1 johtoon 7min hujakoilla, kun Keinänen tarjoili Knuutiselle keskustaan passin ja Timi sijoitti pallon sisään. Raahelaiset pääsivät avausjaksolla kokeilemaan pariin otteeseen OPA:n maalivahti Halosen torjuntataitoa ja toisaalta turhan monesti myös upouuden Ouluhallin palloilusalin takaseinän kestävyyttä, vedellen maalipaikoista palloa ihan muuhun kuin verkkoihin. Myös OPA iski avausjaksolla pariin kertaan vaarallisesti AS Moonin selustaan, turhan usein AS Moonin tarjoiltua harhasyötöillä vastahyökkäyksiin mahdollisuutta. Vaikka valmennus koitti ottelun viimeisiä 2-3min rauhoittaa ottamalla hieman erikoiskenttää parketille, iski OPA ottelun taukolukemiksi 1-1 avausjakson viimeisellä minuutilla Santeri Kokon iskiessä hyvän kombinaation päätteeksi pallon ohi Vähäkankaan.

Tauon jälkeen toisella jaksolla alkoikin sitten tapahtua huomattavasti enemmän. Heti ensimmäiseen vaihtoon OPA kaatoi kylmää vettä niskaan, kun AS Moonia viime vuosina useampaan kertaan rankaissut Teemu Mattila kiskaisi OPA:n 2-1 johtoon ajassa 20:42 taka-alueelle unohdettuna. Maalipaikkoja alkoi tämän jälkeen siunaantua huomattavasti avausjaksoa enemmän, varsinkin Knuutisella ja kakkoskentässä pelanneilla Akseli Saarelalla sekä Vieska Futsalista lainalla ollut Atte Taipale pääsivät yrittämään maalintekoa muutamasta maukkaasta paikasta, ilman tulosta. Kontakteja alkoi myös parketilla enemmänkin näkymään, jonka johdosta tuomarikaksikolla oli kovastikin tekemistä tuomioidensa kanssa. Ja kuten sananlasku menee: jos et itse tee, kaveri kyllä tekee. Turhautuminen hyökkäyspäässä vaihtui pettymykseen kun OPA karkasi jo 3-1 johtoon ajassa 30:18 Jani Kokkilan pamauttaessa hienon ja tarkan kudin pienestä kulmasta kulmatilanteen jälkeen, pallon painuessa läpi muurimiesten takatolpan juureen. Hieno maali!

AS Moon osoitti kuitenkin malttia hermokontrollinsa kanssa, ja väänsi pelin väkisin tasoihin. Ensin Atte Taipale seurasi reboundit maalin edustalta ja kavensi tilanteeksi 3-2 ajassa 32:20. Tästä pari minuuttia ja AS Moonin painostus toi raahelaissilmin katsottuna ansaitun tasoituksen kun Patanen liukui takatolpalta pallon sisään. Tässä kohtaa usko ohi menemiseen alkoi penkillä nousemaan, mutta mitäs vielä. OPA hyödynsi ajassa 36:16 liian pehmeän vastaprässin ja alaspäin valumisen Moonin toimesta, ja Roope Ahmalan laukaus oikelta laidalta painui takakulmaan vieden OPA:n takaisin johtoon 4-3. Viime minuuttien liivipelaamisella Moon ei varsinaiselle maalipaikalle päässyt ja näin OPA juhli antaumuksella täyttä pistepottia, AS Moonin valuessa pukukoppiin.

Kopissa ei liikoja tappiota kuitenkaan jääty surkuttelemaan. Maalipaikkojen suhteen täytyi olla suht tyytyväisiä hyökkäyspelaamiseen, tällä kertaa tulos jäi vain piippuun niiden hyödyntämisen kanssa. Puolustuspelissä ei tässä sarjassa pärjää, jos otteluun mahtuu liikoja nukahduksia, ja vastustajalla on tekijämiehet myös niistä rankaisemassa. Nöyrästi onnittelut OPA:lle kovasta voitosta ja tsemppiä heille tuleviin koitoksiin, nähdellään taas keväällä seuraavassa derbyssä.

Ensi lauantaina kohdistetaan tähtäystä parempaan suuntaan ja painetaan täydellä höyryllä Oulun Tervareita vastaan, toivottavasti täpötäyden ja tukea antavan kotiyleisön edessä Liikuntahallilla! Ei muuta kuin tulta päin ja kohti uusia haasteita!

Ottelun pöytäkirja luettavissa TÄSTÄ