Tervarit kotiavauksessa kaadettavana

Juho Heiskanen
27.10.2021


AS Moon - Tervarit La 30.10 klo 15.00 Raahen Liikuntahalli, Liput 4/8e

Vihdoin päästään avaamaan kotiottelut yleisön edessä tulevana lauantaina. Vastaan astelee vielä rakas kilpakumppani Oulusta, jonka riveihin luikerrelleet ex-Moonilaiset tuovat otteluun vielä aimo annoksen lisää kihelmöintiä. 

Molemmat joukkueet kokivat karvaat maalin tappiot sarja-avauksissaan vieraskentillä: Tervarit taipui Joensuussa SC Riverballille niukasti 2-3, huolimatta Antti Uusitalon ja Roni Anderssonin osumista. AS Moon sai karvasta kuittia FC OPA:lta 3-4 tappiolla, kun omissa soi liikaa. Molemmat joukkueet himoitsevat lauantaina varmasti avauspisteitä ja ennakolta lupa onkin odottaa erittäin tasaista ottelua.

Kummatkin joukkueet ovat kokeneet pelaajistossa suurtakin vaihtuvuutta viime vuoteen verrattuna. Tervareiden viime vuoden tehomiehet Ville Niskala ja Eero Kaisto ovat mm. siirtyneet liigaparketeille Tornioon, ja uusia miehiä on nosteltu seuran junioreista edustuksen väreihin aivan kuten AS Moonissakin on tehty. Ja siirtomarkkinoilla Tervarit taasen naarasi riveihinsä AS Moonissa viime vuonnakin esiintyneen kolmikon: ex-kapteeni Uusitalon, Ouluun asettuneen Teemu Aittolan sekä pikavisiitin Raahessa tehneen Justus Koivukankaan. Pureeko "omat rakkikoirat" Moonia lauantaina, vai saako pojat kokea karman kovan kohtelun kotiyleisön ja kotijoukkueen toimesta? Ai että, jännä nähdä! Soitetaanpa Antille ja Temelle ja koitetaan kaivaa radiohiljaisuuden läpi jotain fiiliksiä tulevaa lauantaita koskien:

"Juudas-Uusitalo, asteikolla 4-10 kuinka paljon tuleva lauantai jännittää jo näin keskiviikkona? Kerro lyhyesti mitä on lupa odottaa peliltä? Ja lopuksi, onko sosiaalista painetta esiintynyt jo kaveriporukoiden ryhmächäteissä koskien paluutasi Liikuntahallin hornankattilaan?"

- No tässä oon just menossa hierojalle (kun jännittää niin saatanasti). Soitapa myöhemmin uuestaan!"......15h myöhemmin....

-Ei näillä kilometreillä aleta enää jännittämään, jos mitataan odottamista asteikolla kans niin siinä on kyllä kymppi lähellä. Tätä peliä sitä on jo kauan odotettu kesän jälkeen. Asetelmat peliin ei oo tässä viikon aikana paljoa muuttunut, alkukausi on haastava uusiutuneille jengeille, koitetaan puolustaa tiiviisti ja iskee vastaan paikkojen tultua. Erikoistilanteet varmasti myös nousee arvoon arvaamattomaan...

Näitä asioita on puitu chäteissä jo kuukausitolkulla, sielä on pohdittu minkä eläimen päätä sinne kentälle nakataan jne muuta fiksua. Katotaan la minkälaisen vastaanoton sitä saa!" 

Myös Teemu Aittola tavoitettiin töiden keskeltä ja tiukan vääntämisen jälkeen saatiin nyhjettyä pienet kommentit samoihin kysymyksiin:

 "Harvoin on jännittänyt kyllä näin paljo, kyllä se 9 asteikolla jo huitelee. Oma pelikunto on vaan vielä vähän epävarma kun tuli monenlaista osumaa silmään tuossa kauden avauksessa, koitetaan saada mies terveeksi ennen lauantaita. Eiköhän derby tuu olemaan yhtä tiukka ku aina ennenkin, eikä tunteiltakaan varmasti vältytä kentällä ja sen ulkopuolella. Sosiaalista painetta on tullu, kaikennäkösiä "uhkauksia" myöten! Antaa tulla vaan!"

 

AS Moon pääsee otteluun suht terveellä miehistöllä, ainoastaan Tomi Pajalan jalkavamma aiheuttaa vielä epävarmuutta. Hannes Seikkala starttaa futsalkautensa lauantaina ja Hanalta onkin lupa odottaa kovia tehoja tänä vuonna, kevyt jalaka on miehellä ollut kesän futiksissa JS Herculeksen väreissä, ja samantien myös futsal-treeneissäkin. Nyt ei muuta kuin mökki täyteen, kioskista eväät kohilleen ja huudetaan Tervarit kotimatkalle tyhjin käsin lauantaina klo 15.00 lähtien.