Sarjakärki Kiisto kliinisempi Liikuntahallilla

Juho Heiskanen
7.11.2021

AS Moon - FC Kiisto 2-6 (1-2)

Lauantaina nähtiin laadukasta futsalia runsaslukuisen kotiyleisön edessä, jossa lopulta sarjaa neljällä voitollaan johtava FC Kiisto näytti vahvuutensa niin puolustus- kuin hyökkäyspäässä ja nappasi pisteet matkaansa.

Ottelu eteni noin 35 min hyvin tasaisissa merkeissä. Avausjaksolla pallonhallinta oli ehkä pienesti kotijoukkueen hallussa, mutta Kiiston tiivis puolustuspelaaminen piti Moonin poissa parhaimmilta tonteilta. Samalla sarjan yksi vaarallisimmista pommittajista Matias Träskbäck näytti paikan saadessaan vahvuutensa. Ensin reilubn 6min kohdilla kotijoukkue joutui rikkomaan n. 7m etäisyydellä maalistaan ja tästä seuranneesta vapaapotkusta Träskbäck pommitti yläkulmaan 0-1. 3min tästä ja sama mies pääsi haastamaan turhan helposti vasemmalla laidalla ja pamautti hienosti takakulmaan 0-2. AS Moon sai kuitenkin palkkansa ennen taukoa pallonhallintansa kautta, kun lopulta Hannes Seikkalan vahva haasto oikealta laidalta tuotti tulosta ja tarkka syöttö löysi maalin edestä Marko Keinäsen joka ohjasi kavennuksen sisään.

Toisella jaksolla mentiin kovaa molemmin puolin kenttää, eikä tuomaristoa päästetty helpolla tapahtumien setvimisessä. Tasoitukseen asti ei kuitenkaan itse päästy muutamista tilanteista huolimatta ja lopulta Kiisto alkoi naulaamaan ottelua jo karkumatkalle. Sama mies kruunasi hattutemppunsa toisesta vapaapotkumaalista, kun kova matala kuti painui ohi Vähäkankaan 1-3. 35min kohdilla Kiisto karkasi jo 1-4 johtoon kun Ilari Antila kaatoi kylmää vettä kotiyleisön niskaan. Kotiyleisön tuella tultiin kuitenkin vielä kerran mukaan peliin, kun Nico Mäki kääntyi hienosti vartijastaan eroon ja tälläsi 2-4 kavennuksen. Sitten vain liivipelaamista kentälle, mutta ei karkkia taskuun. Sen sijaan riskillä pelatessa Kiisto pääsi kaksi kertaa katkomaan ja kliinisesti molemmista paikoista pallo omasta päästä tyhjiin. Näin numerot hieman turhan rumiksi 2-6.

Suurimmalta osin kuitenkin miehekästä taistelua yhtä sarjan kovinta jengiä vastaan. Vastustajalle kunnia voitosta, kurinalaisuus ja kliinisyys osoitti joukkueen kokemuksen ja vahvuuden, ja Kiisto taistelee varmasti sarjanoususta kauden päätteeksi samallaisella pelillä. AS Moon ei tästä päätä pensaaseen painanut kopissa pelin jälkeen, eikä tulevana viikkona treeneissäkään, vaan lähtee ensi vkl pe-su ajaksi pelireissulle Raumalle ja Turkuun. Samanlaista tekemistä siellä, niin eiköhän me pisteitä napsita näistä otteluista. 

Ottelun pöytäkirja luettavissa TÄSTÄ