Kalavelat maksuun FC Raumalle

20.2.2022

AS Moon - FC Rauma 8-3 (5-0)

AS Moon nappasi 11. peräkkäisen voittonsa Futsal Ykkösessä ja vakiinnutti taas yhden voiton verran eteenpäin asemaansa sarjan kakkosena FC Kiiston vanavedessä. Lauantaina ei voittajasta ollut epäselvyyttä avausjakson jälkeen, jonka aikana AS Moon ei armoa antanut vain 7+1 pelaajistolla matkassa olleelle FC Raumalle.

Syyskierroksella kärsitty katkera vierastappio oli haikea muisto vain, kun keltamusta jatkoi siitä mihin se on viime otteluissa aiemmin jäänyt: kavereista ohi vasemmalta ja oikealta ja maalinteossa tarvittavaa tehokkuutta. Avausjaksolla AS Moon iski jo 3-4 peliminuuteilla kaksi nopeaa maalia, kun ensin Knuutinen osuu maalin edustalta Patasen syötöstä, ja seuraavassa vaihdossa Nico Mäki hassuttaa oikealla laidalla myöhässä prässäävää pakkia ja tinttaa kovaa takakulmaan 2-0. AS Moonin maalilla flunssasta toipuvaa Vähäkangasta tuurannutta Markku Niskalaa ei raumalaiset avausjaksolla juurikaan hätyyttele, vaan peli pyörii mukavasti vastustajan päädyssä. Kokenut Rauman joukkue pysyy kuitenkin 10min asti ihan miehekkäästi mukana, mutta sitten alkaa tulla noutaja. Ensin Patanen namuttelee Keinäsen passista 3-0 ajassa 11.10, ja viimeisen 4min aikana osuu myös Heiskasen takavasara Knuutisen vedosta, sekä Patanen Seikkalan tarjoilusta. Tauolle namutellen 5-0 johdossa.

Toisella jaksolla FC Rauma ottaa varsinkin loppua kohden tilanteen tullen liivipelaamista käyttöönsä, joka luonnollisesti hieman rauhoittaa pelin tempoa. Avausjakson tapaista myllytystä ei enää nähdä ja AS Moon kykenee myös peluuttamaan suht laajasti pelaajistoaan junioreita myöten. Hieman ennen 30min täyttymistä Seikkala saa vihdoin pallon maaliin kun Hana täräyttää Keinäsen seinäsyötöstä täysiä ylös 6-0. Sitten koittaa pieni musta hetki Moonille, jonka aikana Rauma rakentelee liivipelaamisella ja 3vs1 vastahyökkäyksestä kaksi osumaa, molemmat Niklas Myllykankaan lapikkaasta. AS Moon petraa vielä viimeisille minuuteille ja onnistuu kahdesti. Ensin Knuutinen riistää pallon ja karkaa kahdestaan läpi Seikkalan kanssa, tilanteen päädyttyä Seikkalan viimeistelyyn lähes tyhjiin kuljettaen. Hannes täydentää jälleen yhden tehopäivänsä, kun mies tarjoilee 29 sek myöhemmin sivurajasta maalin edustalle Heiskaselle, jonka uudet Adidakset heilahtavat Liikuntahallilla tuhoa toisen kerran. Enempiä osumia ei nähdä ja näinpä pelin loppunumerot 8-3 jopa hieman mairittelevat FC Raumaa. Mutta silti hattua päästä vastustajalle nöyrästä taistelusta pienellä ringillä, parin runkomiehen ollessa poissa syistä tai toisista.

Samalla AS Moon siirtää jälleen kerran katseet nöyrästi seuraavaan koitokseen, joka koittaakin ensi lauantaina kotiluolassa. Silloin nähdään sarjan kärkisijojen kannalta kenties yksi merkittävimmistä otteluista loppukauden osalta, kun PJK saapuu vieraaksi. Sarjanelonen PJK on kolmen ottelun voittoputkessa ja haaveilee varmasti vielä kirivaihteesta sarjan kakkoseksi. Se haave pistetään toivottavasti lauantaina arkkuun useammalla naulalla! Muistissa on syyskierrokselta trillerimäinen vierasvoitto Pirkkalasta, jollaista fiilistä varmasti Moonin kopissa halutaan uudistaa myös kotiyleisön edessä! Ottelussa luvassa myös "kaikkien aikojen arvonta" kun monenmoista tuotetta on arpajaisissa tarjolla. Tulehan siis ensi lauantaina klo 15.00 alkavaan otteluun AS Moon - PJK paikalle, ja visko käteisvarasi arpajaisiin! Sieltä esim 65 tuuman uutta telkkaria sitten voittajalle kotio vietäväksi.  Mutta sitä ennen, Kari Tapiota soimaan ja hetki fiilistelyä ennen ensi viikon kovaa treenaamista kohti vkl spektaakkelia.

Ottelun tilastot katsottavissa TÄSTÄ

Koko ottelu katsottavissa jälkitallenteena TÄSTÄ