Askeleen lähempänä päätöspysäkkiä

Juho Heiskanen
10.4.2022

Futsal-Liigan nousukarsinta. 1.osaottelu AU - AS Moon 4-9 (1-5)

AS Moon teki lähes täydellisen la-su reissun Loimaalla. Lauantaina bussissa ja Tampereella rentoa huumoria joukkueen kesken ja hyvä valmistautuminen sunnuntaina klo 13.00 alkaneeseen herkkupalaan AU-AS Moon. 

Tuttu ja sympaattinen AU tarjosi jälleen hienon ottelutapahtuman ja pelistäkin saatiin erinäisten vaiheiden jälkeen jopa draamantäyteinen futsal-taistelu. 

Avausjaksolla AS Moon näytti miksi on paikkansa ansainnut näissä peleissä kevään koittaessa. Taisteluilmettä löytyi vastustajaa aimo annos enemmän varsinkin puolustuspäässä ja myös taktisesti oltiin osattu scoutata vastustajan vahvuudet & heikot pisteet. Vielä kun maalissa aloittanut Vähäkangas otti tarvittavat kopit vastustajan parhaimmilta tonteilta, alkoi ottelu hyvin varhaisessakin vaiheessa olla Moonin hallussa. Avausosumaa ei tarvinut Moonin penkillä kauaa jännitellä, kun Hannes Seikkala sai ensimmäisen kerran jalkansa vapaaksi ajassa 00.55, ja pallo löysi tutun paikan AU:n verkosta. Tarkka kuti vasempaan alakulmaan ja kädet kattoon. Lisää löylyä muutama vaihto eteenpäin ja tällä kertaa Hana tarjoilee maalin edustalle Keinäselle avopaikan putata peli 0-2. 

AU tulee kuitenkin 30sek päästä 1-2 tilanteeseen, kun Moonilla pomppii pallo omissa eikä saada purettua seiftinä ulos, ja tästä Teemu Virtanen kiittää ja vetää laidasta takakulmaan Jani Luoman syötöstä. Loimaan kotiyleisö saa ihmeteltävää rutkasti aikavälillä 12.26-15.32 kun Moon iskee kolme osumaa lisää. 1-3 osuman iskee, tänäänkin huikeaa kylmäpäisyyttään näyttänyt, Miro Salmela maalin edestä Nico Mäen reboundista. 1-4 osuman pommittaa Kai Paakkari lähes puolesta kentästä vapaapotkusta ja 1-5 osumassa Seikkala huljuttelee AU:n reikäjuustopuolustusta tarjoillen kärkkärillä Pataselle tyhjiin. Lähes täydellistä esiintymistä avausjaksolla Moonilta, toki omissakin jouduttiin venymään pariin kertaan mutta numerot eivät valehtele.

Toiselle jaksolle asteleekin jo liigastatuksen tasoisempi AU. Yleisölle alkaa avautua molempien hyökkäyspelaamisen hienoudet ja pelissä mennään vauhdikkaasti päästä päähän. Moonilla maalinteon kliinisyys jää pukukoppiin ja tästä AU kiittää. Ensin ajassa 27.41 Aleksi Pekonen pääsee reboundiin ensimmäisenä kiinni ja huudattaa Loimaan yleisöä 2-5 kavennuksellaan. Kolmisen minuuttia eteenpäin ja käsillä onkin jo draamaa huomattavasti enemmän AU:n tullessa 3-5. Jani Luoma antaa fiksusti nopean kulman Moonin muodon ollessa vielä hieman hajallaan ja vastapallon tällää tarkasti takakulmaan Virtanen. 

Jotta saadaan Raahessakin kisastudiot viimeistään pureksimaan kynsiä, tapahtuu ajassa 34.37 yksi pelin isoista tapahtumista. Loimaan hallin erilaiset rajaviivat tuottavat Vähäkankaalle ajatuskatkon ja ottaa epähuomiossa pallon käsiinsä kengän mitan verran yli rajojen. Tuomaristolta todella tyly päätös: suora punainen, vaihtopenkiltä ikiroudassa oleva Markku Niskala tolppien väliin ja Moon samalla alivoimalle. Oliko tilanne punaisen arvoinen, siitä voidaan olla montaa mieltä, mutta ei takerruta siihen. Vapaapotkun Niskala vielä ottaa hienosti kiinni mutta kymmenisen sekuntia myöhemmin heilahtaa takakulmaan 4-5 Tuomas Happosen lapikkaasta. AU:lle hurmosta ja Moonin penkillä nitrot väärään kurkkuun. 

Mutta helevata sentään, suoraan aloituksesta Hannes Seikkala päättää näyttää miksi mies oli kentän kuningas. Jalat liikkeelle, pakit laidassa vanaveteen ja sijoitus takakulmaan 4-6! Moonin penkillä nitrot edelleen väärään kurkkuun. AU:n selkäranka katkeaa viimeistään ajassa 36.50 kun Paakkari nauttii maalin edestä Knuutisen käännön sisään 4-7, AU:n puolustajien jälleen kerran lähinnä ihmetellen maailman menoa. AU yrittää vielä liivipelaamista, no eihän se oikein lähde. Niskala päättää ansaita paluumatkan selkääntaputtelut ja naulaa volleylla tyhjiin omasta päästä 4-8. Loppunumerot 4-9 käy kuljettamassa tyhjiin Miro Salmela Knuutisen purkusyötöstä. 

Kopissa lähes sotilaalliset lyhyet juhlimiset, bussissa pelin analyysit ja hymyssä suin kohti ensi viikon treenaamista, joka huipentuu lauantaina kotiluolassa klo 15.00. Moonin fläppitaululla lienee tavoite selvä: voitolla Liigaan, tappiolla vielä yksi kortinpeluureissu Loimaalle. Niin paljo ei korttipeleistä kuitenkaa nautita että sinne enää halutaan. Joten, lauantaina teretulemast Liikuntahallille, eiköhän me ottelutapahtuma saada luotua! Lisää infoa viikon aikana, seurailkaahan somea! Sen voi jo sanoa että kausikortit tietenkin voimassa myös lauantain ottelussa, normiliput 4/8e, peli näkyy Ruutu+ palvelusta meidän mediatiimin totutulla sisällöllä selostuksineen päivineen. Mutta jos ei tässä pelissä halli ole täysi, niin ihmettelen suuresti. Ja onhan se <3

Ensi viikkoon!

Ottelun tilastot luettavissa TÄÄLTÄ