AU nollasi Moonin täpötäydellä Liikuntahallilla

Juho Heiskanen
19.4.2022

(c) Irga Paulin
(c) Irga Paulin
(c) Irga Paulin
(c) Irga Paulin
(c) Irga Paulin
(c) Irga Paulin

AS Moon - AU 0-3(0-0)

Lauantaina nähtiin Raahessa semmoista urheilukulttuuria, jota ei ihan hetkeen ole tainnut kovin moni paikalla ollut kokea. Markkinointi ottelun ympärillä näytti tuottaneen tulosta, kun hallin lehterit alkoivat olla täynnä jo 30min ennen ottelun alkua. Ultra-osasto saapui soihdut liekehtien kohti Liikuntahallia ja tuomarin viheltäessä pelin käyntiin oli hallin ovella vielä porukkaa jonottamassa, josko pääsisi sisään. 543 katsojaa merkattiin pöytäkirjaan uusiksi ennätysluvuiksi, ja kuulopuheiden mukaan enemmänkin olisi halliin halunnut sisälle. Mahtava tunnelma läpi ottelun, vieläkin kiitos tästä kaikille tapahtumaan osallistuneille, teitte päivästä ikimuistoisen!

Itse ottelussa AU näytti tehneensä kotiläksyt huomattavasti viime vkl paremmin. Puolustusmuoto oli tiiviimpi, prässipelaaminen aseteltiin huomattavasti alemmas ja hyökkäyspelissä oli totuttua räjähtyvyyttä. Avausjaksolla mentiin viihdyttävästi tasaisissa merkeissä, molempien kolistellessa tolppia ja maalinedustan hässäköitä. Moonilta lähimmäksi hallin räjäyttämistä pääsi Keinänen jonka kuti kolahti niukasti ylärimaan sekä Miro Salmela jonka yritykset nollasi loistavan ottelun pelannut Henri Saarinen AU:n maalilla. Kynsiä syötiin viimeistään toisella puoliajalla, kun alkoi tulla hyvin selväksi ottelun olevan ns. maalin peli. Kumpi sen vapauttavan osuman saa, olisi hyvin lähellä voittoa. Tällä kertaa pitää ottaa hattu pois päästä, nostaa se varsinkin AU:n Mikke Louhelalle joka osoitti kylmäpäisyytensä ja iski voiton AU:lle tehojen puolesta. 0-1 osuma nopealla Saarisen heitolla pystyyn kirmanneelle Louhelalle, joka vaikeasta asennosta huolimatta puskee pallon tarkasti takakulmaan. 0-2 maali on todellista kylmää vettä niskaan: hyökkäysalueen laidalla viileä kääntyminen miesvartioinnista irti ja nopea pamaus takayläkulmaan ohi loistavan ottelun myöskin pelanneen Markku Niskalan. 0-3 osuma silkkaa kosmetiikkaa tyhjiin, Moonin puskiessa päätä seinään liivipelaamisellakin.

AS Moon antoi varmasti kentällä kaikkensa vaikka peli hieman puristamista olikin verrattuna viime vkl taisteluun. Se klassinen ketsuppipullon aukaisu ja paineiden käsitteleminen maalien avulla jäi vain puuttumaan, ja AU nautti puolustustaistelustaan tällä kertaa läpi 40min yhtenäisenä joukkueena. Jos oli Moonilta hyvä taistelu vieraskentällä edellisessä kohtaamisessa, niin laadukas esiintyminen se oli myös nyt vastustajalta kovassa paikassa. Tulos ei valehtele, playoff-sarja on nyt 1-1 ja ratkaisua haetaan varsin ansaitusti kolmannesta ja ratkaisevasta ottelusta sunnuntaina Loimaalla. Varmaa on se, että Moon löytää nälkänsä ja itseluottamuksensa ennen tätä taistelua. Pari pv on saatu noitua tappiota, mutta jo tänään tiistaina joukkue palaveeraa videosulkeisia ja lähtee kääntämään katseet kohti loistavaa kauden huipennusta ja päätösreissua la-su Tampere/Loimaa akselille. Ennakoidaan sunnuntain peliä hieman vielä lähempänä tapahtumaa!