Last Dance - Ratkaisupeliin Loimaalle

Juho Heiskanen
23.4.2022


AU - AS Moon su 24.4 klo 13.00 Loimaan Liikuntahalli Peli nähtävissä Ruutu+ palvelusta

"Ei matka tapa vaan seura" - Mika Nurmela 2009.

Näihin Nuren legendaarisiin sanoihin voidaan yhtyä Moonin bussin takaosassakin taas muutaman tunnin kuluttua, kun AS Moon rullaa pitkin valtateitä vielä viimeisen kerran tälle kaudelle. Pitkä on ollut matka tällä kaudella, eikä mieleenpainuvia hetkiä ole reissun varrelta puuttunut. Hienoja voittoja, katkeria tappioita, suuria kasvutarinoita pelaajistossa ja yhä syvempiä ystävyyksiä. Jo nyt voidaan sanoa AS Moonin pelanneen kautta aikojen parhaimman kautensa valtakunnallisessa Futsalissa, johon voidaan olla niin seurana kuin joukkueena hyvin tyytyväisiä. 

Viime viikonlopun kutkuttava taistelu AU:n kanssa on käsitelty ja analysoitu joukkueessa kuluneen viikon aikana. Ei käy kieltäminen, etteikö hukattu mahdollisuus nousupaikan ottamiseen fanaattisen kotiyleisön edessä olisi joukkuetta henkisesti koetellut, mutta viimeistään tiistain joukkuetapaamisessa videopalaverin merkeissä oli ilo huomata, ettei tämä jengi jää tuleen makaamaan, vaan nälkäisenä päätettiin vielä laittaa kaikki likoon ja lähteä rinta rottingilla haastamaan AU:ta heidän kotiluolaansa. Torstain ja perjantain treeneissä mentiin taas hymyssä suin ja kun eilen laitettiin tämän vuoden treenit pakettiin, oli valmentaja Keinäsellä loppukaneetissaan yksi toive joukkueelle: "Vielä jätkät yksi ryöstöretki käydään tekemässä. Annetaan jokainen parhaamme kentälle ja katsotaan mihin se lopulta riittää. On se sitten voitto tai tappio, kunhan voidaan sanoa yrittäneemme kaikkemme". Näihin lähes filosofi Sokrateen sanoihin on helppo yhtyä. 

Vastustaja AU löysi veitsi kurkulla Raahessa itsensä ja pelasi kurinalaisen 40minuuttisen. Alastaron ylpeys näytti laatunsa ja sen, ettei sitä helpolla Liigasta tiputeta. AS Moonin pitäminen nollilla on harvinaista futsalissa, joten sitä pitää kunnioittaa. Kunnioitus molempien joukkueiden kesken on sosiaalisessa mediassakin välittynyt karsintojen aikana, ja on mahtavaa päästä pelaamaan näin iso playoff-sarja kevään futsal-huumassa juuri AU:n kanssa. Mutta se lepertelyistä, kentällä mennään sunnuntaina vihollisina ja eiköhän sielä taas vähän läiskykin tunteita ja kommelluksia! 

Jos oli AU tehnyt taktiset kotiläksynsä viime vkl, sitä samaa hakee nyt vuorostaan AS Moon. Katsotaan mitä ässiä on löytynyt valmennuksen Keinänen&Saarela etutaskusta, kuinka AU lähtee kotiparketilla varmasti runsaan kotiyleisön edessä suoriutumaan paineistaan, kuka ottaa sankarin viitat harteilleen. Avausotteluissa niitä viittoja ovat sovittaneet mm. Hannes Seikkala, Mikke Louhela, mv. Henri Saarinen. Mutta jotenkin on semmoinen tunne, että huomisessa ottelussa se voi olla kuka tahansa. Varmasti molemmat osaavat jo merkata tarkempaan vartioon kummankin kuumat jätkät, mutta riittääkö se? Kummalla leveys tuo tarvittavaa tehokkuutta hyökkäykseen ja kummalla pysyy kurinalaisuus puolustuspelissä läpi 40min. Maalivahtipeli on toki aina klassisesti yksi Tami Tammisenkin prinsiipeistä. Moonilta Vähäkangas tekee paluun tolppien väliin pelikieltonsa jälkeen, AU:n Saarisen kanttia koetellaan kotikentällä varmasti jälleen uudestaan. 

Mutta ei tässä aleta ottelua sen enempiä ennakoimaan. Panokset on selvät ja molemmat joukkueet pomminvarmasti valmiita huomiseen koitokseen. Reissataan nyt ensin koko Suomen Poriin, joka ainakin ikänsä Porin Ässiä kannustanutta kapteeni Patasta lämmittää. Sieltä su aamuna hyvällä tutinalla kohti Loimaata ja avausottelun tapaista esitystä, niin hyvä tästä tulee. Ja jos ei tule, niin so what. Täähä o vaa futsaalia! Kotikatsomot jännittämään viimeistään klo 13.00 Ruutu+ äärelle ja game on.