AS Moon - MuhU 5-2 (3-1)

Juha Ahola
9.9.2012

Vuoden parhaita maalipaikkoja tuhlattiin rutkasti

Asmo sai lauantain ratoksi vieraakseen Muhohksen urheilijat, jonka sarjatilanne on varsin tukala. Ottelu oli jokseenkin toisinto OuRe-pelistä, sillä maalipaikkoja tuhlattiin hillitön määrä. Varmasti lisämaaleja olisi voinut syntyä noin 15, kun vain viimeistely toimisi edes C-junioritasoisesti. 

Asmolle maaleja iski Marko "vuoden tyhjämaali" Keinänen, 4 kpl ja Jani Torvela 1 kpl. Syöttäjinä erikoistuivat Juho "maalinteko ei maistunu ny" Heiskanen, 3 kpl ja Jukka-Pekka "nuori ori" Patanen, 1 kpl ja Janne "rankkarin sössijä" Hämeenkorpi, 1 kpl.

Hupaisimpia maalipaikkojen missauksia olivat Heiskasen avopaikka metristä maalivahdin syliin ja Keinäsen avopaikka (ei edes maalivahtia enää tiellä) 7 metristä taivaan tuuliin. Jälkimmäisen maalipaikan syötti Heiskanen kahdella nollaa vastaan tilanteessa, jossa olisi itsekin voinut pussittaa helposti. Muitakin avopaikkoja oli reilusti, mutta "aika kultaa muistot" siten, että allekirjoittanut ei enää kaikkia edes muista. 

Erotuomari oli pihalla kuin tamponin naru. Asmon saatua rankkarin toisella jaksolla kapteeni Hämeenkorpi astui pallon taakse. Hän hämäsi veskarin väärään reunaan ja sijoitti pallon melkein keskelle maalia (1,5 metriä tolpasta maalin sisään päin). Pallo meni verkon läpi ja tuomari näytti kylmänviileästi maalipotkua. Tämä oli suorastaan farssi. 60 metrin päähän katsomoon oli näkynyt selvästi, että pallo meni maaliin. Ihmetystä herättää se, mitä oikein sijoittunut erotuomari seuraa rangaistuspotkussa. Eikö olennaisinta ole seurata, meneekö pallo maaliin vai ei? 

Farssi syveni vielä, muttei erotuomarin osalta. Asmo sai uuden rankkarin ja alkukaudella rankkarit varmasti pussittanut Juha "oikeasti erp" Ahola asettui pallon taakse. Hänpä päätti kokeilla samaa reikää kuin Hämeenkorpi. Kuinka ollakaan veskari nappasi ponnettoman vedon kuin marjan. Myönnämme, ettei tätä rankkaria olisi pitänyt hyväksyä maaliksi, sillä pallo ei ylittänyt maalilinjaa. 

Kaiken kaikkiaan peli pyöri kivasti ja palloa siirreltiin mieheltä miehelle. Jotenkin vain MuhU ja OuRe ovat osoittautuneet selvästi vitosen tason joukkueiksi. Silloin on vaikeampi syttyä ja tulee tällaisia maalipaikkojen tuhrimisia luvattoman paljon. Positiivista pelissä olivat sekä Aholan että Keinäsen kulmat, joista päästiin hyvällä prosentilla yrittämään maalintekoa. 

Erityisen pirteä pelaaja oli MuhU:a vastaan Jani "Hämppä2" Torvela, joka oli flunssan tyngästä huolimatta alati vaarallinen omalla laidallaan. Torvela ja Hämeenkorpi ovat vikkeläkinttuisia ja röyhkeitä pelaajia ja laitahyökkääjinä erittäin arvaamattomia vastustajalle. Patanen puolestaan teki todella väkevästi töitä keskikentällä. Puolustus pelasi erittäin varmasti ja mallikkaasti paria lipsahdusta lukuunottamatta. 

Ensi lauantaina Asmo matkaa sarjan viimeiseen otteluun OuJK:n vieraaksi ja raportin tuosta pelistä on luvannut kirjoittaa tuleva mantsan maikka vuorostaan... 

 

Maalit ja syötöt

Marko Keinänen (Juho Heiskanen)

Marko Keinänen (Jukka-Pekka Patanen)

Marko Keinänen (Juho Heiskanen)

Jani Torvela (Juho Heiskanen)

Marko Keinänen (Janne Hämeenkorpi)

Kokoonpano (lempinimet niille, joita yllä ei mainittu):

Ville "työttömänä" Määttä, Kimmo "venyttely" Alanen, Jani "uusilla kengillä" Sillanpää, Jarno "karju" Lackström, Ville "sukille" Lindholm, Jani Torvela, Jukka-Pekka Patanen, Juha Ahola, Janne Hämeenkorpi (C), Juho Heiskanen, Marko Keinänen, Janne "nilkkuri" Arola ja Ville-Pekka "vasenpakki" Keskitalo. Huoltaja Reima "räyhä" Tuovinen.

Raportti Juha Ahola